Ухвала
від 13.12.2018 по справі 902/724/18
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

вул. Пирогова, 29, м. Вінниця, 21018, тел./факс (0432)55-80-00, (0432)55-80-06 ел.пошта : inbox@vn.arbitr.gov.ua


УХВАЛА

про продовження підготовчого провадження

та відкладення підготовчого засідання

"13" грудня 2018 р. Cправа № 902/724/18

Суддя господарського суду Вінницької області Колбасов Ф.Ф., розглянувши в підготовчому засіданні матеріали справи

за позовом : Товариства з обмеженою відповідальністю "МЕДГАРАНТ" (вул.Дніпровська набережна, 26, м.Київ, 02132; вул.Саксаганського, 120, оф.602, м.Київ, 01032)

до : Комунального закладу "ОСОБА_1 МЕДИЧНОГО ПОСТАЧАННЯ" (вул.Писарева, 23, м. Вінниця, 21036)

про стягнення 883294,03 грн.

За участю секретаря судового засідання Вознюк К.В.

Представники сторін:

позивача: не з'явився;

відповідача: ОСОБА_2 - за довіреністю № 288 від 12.11.2018 р.

В С Т А Н О В И В :

Товариство з обмеженою відповідальністю "МЕДГАРАНТ" звернулося в Господарський суд Вінницької області із позовом до Комунального закладу "ОСОБА_1 МЕДИЧНОГО ПОСТАЧАННЯ" про стягнення 883294,03 грн.

Ухвалою від 13.11.2018 р. було відкрито провадження у справі № 902/724/18; розгляд справи ухвалено здійснювати за правилами загального позовного провадження. Підготовче засідання у справі було призначено на 13.12.2018 р. об 11:30 год.

07.12.2018 р. від відповідача - Комунального закладу "ОСОБА_1 МЕДИЧНОГО ПОСТАЧАННЯ" до суду надійшов відзив на позовну заяву (лист № 307 від 06.12.2018 р.), в якому відповідач просив відмовити позивачу в задоволенні його позовних вимог, посилаючись на те, що відповідно до п.8.5. договору від 22.10.2012 р., підписаного сторонами, після реєстрації замовником фінансових зобов'язань в органах Державного казначейства України, замовник не несе відповідальності за проходження платежів.

Відповідач, відповідно до укладеного договору та наданих позивачем видаткових накладних вчасно зареєстрував свої фінансові зобов'язання в Головному управлінні Державної казначейської служби у Вінницькій області, однак останнє не провело платежі. Кошти були призначені для конкретних цілей, визначених субвенцією та не могли бути витрачені на інші цілі.

Відповідач у відзиві на позов також просив залучити до участі в справі в якості третьої особи на стороні відповідача ОСОБА_3 управління державної казначейської служби України у Вінницькій області.

10.12.2018 р. засобами електронного зв'язку, а 13.12.2018 р. засобами поштового зв'язку до суду надійшли письмові пояснення, зокрема щодо залучення до участі в справі в якості третьої особи Головного управління Державної казначейської служби у Вінницькій області.

Згідно доданої позивачем до пояснень копії листа Головного управління Державної казначейської служби у Вінницькій області від 15.11.2018 р. № 13-14/1512-5484, останнє на адвокатський запит повідомило, що кошти не були списані по причині їх відсутності на рахунках; станом на теперішній час у боржника за визначеними кодами програмної класифікації видатків та кредитування місцевих бюджетів та кодами економічної класифікації видатків бюджету, за якими здійснюється безспірне списання коштів, відсутні відкриті асигнування, що унеможливлює здійснення ОСОБА_3 управлінням безспірного списання коштів.

12.12.2018 р. до суду засобами електронного зв'язку до суду надійшло клопотання позивача про проведення підготовчого засідання без участі представника та про перехід до розгляду справи по суті.

На визначену судом дату - 13.12.2018 р. в підготовче засідання з'явився представник відповідача.

Представник позивача в підготовче засідання 13.12.2018 р. не з'явився.

В підготовчому засіданні 13.12.2018 р. представник відповідача подав заяву про відкладення підготовчого засідання у справі № 902/724/18, в зв'язку із необхідністю надати додаткові докази.

Розглянувши клопотання сторін про залучення до участі в справі в якості третьої особи Головного управління Державної казначейської служби у Вінницькій області, суд відзначає, що на даній стадії розгляду справи суд не вбачає необхідності в залученні до участі в справі органу державного казначейства.

Згідно з положеннями ч.1-2 ст.177 ГПК України завданнями підготовчого провадження є остаточне визначення предмета спору та характеру спірних правовідносин, позовних вимог та складу учасників судового процесу; з'ясування заперечень проти позовних вимог; визначення обставин справи, які підлягають встановленню, та зібрання відповідних доказів; вирішення відводів; визначення порядку розгляду справи; вчинення інших дій з метою забезпечення правильного, своєчасного і безперешкодного розгляду справи по суті. Підготовче провадження починається відкриттям провадження у справі і закінчується закриттям підготовчого засідання.

Положеннями п.7 ч.2 ст. 182 ГПК України передбачено, що суд у підготовчому засіданні, зокрема з'ясовує, чи надали сторони докази, на які вони посилаються у позові і відзиві, а також докази, витребувані судом чи причини їх неподання.

Відповідно до ч.3 ст. 177 ГПК України підготовче провадження має бути проведене протягом шістдесяти днів з дня відкриття провадження у справі. У виняткових випадках для належної підготовки справи для розгляду по суті цей строк може бути продовжений не більше ніж на тридцять днів за клопотанням однієї із сторін або з ініціативи суду.

Згідно з п. 1, п.3 ч. 2 ст. 183 Господарського процесуального кодексу України господарський суд відкладає підготовче засідання в межах визначеного цим Кодексом строку підготовчого провадження у випадках визначених частиною другою статті 202 цього Кодексу, в інших випадках, коли питання, визначені частиною другою статті 182 цього Кодексу, не можуть бути розглянуті у даному підготовчому засіданні.

При здійсненні правосуддя суд має виходити з необхідності дотримання основних засад господарського судочинства, зазначених в ст.ст. 2, 4 Господарського процесуального кодексу України стосовно забезпечення права сторін на розгляд справ у господарському суді після їх звернення до нього у встановленому порядку, гарантованому чинним законодавством та всебічно забезпечити дотримання справедливого, неупередженого та своєчасного вирішення судом спорів з метою ефективного захисту порушених, невизнаних або оспорюваних прав і законних інтересів фізичних та юридичних осіб, держави.

Зважаючи, що строк підготовчого провадження закінчується, господарський суд з метою повного та всебічного з'ясування всіх обставин справи, та, відповідно, з метою розгляду у підготовчому засіданні питань, визначених ст. 182 ГПК України, дійшов висновку про необхідність продовження строку підготовчого провадження на 30 днів та задоволення заяви представника відповідача про відкладення підготовчого засідання на іншу дату.

В зв'язку з цим суд відмовляє в задоволенні клопотання позивача, викладеному в його письмових поясненнях, про перехід до розгляду справи по суті, оскільки судом на даний момент не виконано всіх завдань підготовчого провадження.

Керуючись ст.ст. 42, 118, 120, 121, ч. 3 ст. 177, ст.ст.183, 232, 233, 234, 235 Господарського процесуального кодексу України, суд, -

У Х В А Л И В :

1. Продовжити строк підготовчого провадження по справі №902/724/18 на 30 днів.

2. Відкласти підготовче засідання на 07 лютого 2019 р. о 10:00 год. в приміщенні Господарського суду Вінницької області (вул. Пирогова, 29, м. Вінниця, 21018, 4-й поверх, к. 407).

3. Зобов'язати сторони виконати вимоги ухвали суду від 13.11.2018 р., в т.р. позивачу надати до суду свої заперечення щодо відзиву, а відповідачу - додаткові докази, які він вважає за необхідне надати і які мають істотне значення для вирішення даного спору.

4. Зобов'язати сторін направити у судове засідання уповноважених представників, останнім мати при собі, відповідно до ст. 60 Господарського процесуального кодексу України, документи, що підтверджують їх повноваження.

5. Подання доказів по справі здійснювати відповідно до ст.80 Господарського процесуального кодексу України.

6. Попередити, що письмові докази подаються до суду в оригіналі або в належним чином засвідченій копії (ст.91 ГПК України). В разі подання копії документу вона повинна бути засвідчена відповідно до вимог чинного законодавства України (Закону України "Про нотаріат", Закону України "Про адвокатуру та адвокатську діяльність" або ін.). Відповідно до п.5.27 Уніфікованої системи організаційно-розпорядчої документації (ДСТУ 4163-2003) відмітку про засвідчення копії документа складають зі слів "Згідно з оригіналом", назви посади, особистого підпису особи, яка засвідчує копію, її ініціалів та прізвища, дати засвідчення копії, засвідчуватись повинна кожна сторінка документу з відтиском печатки підприємства, установи, організації, іншої юридичної особи.

7. Учасникам процесу подавати заяви і клопотання відповідно до ст.ст. 169, 170 Господарського процесуального кодексу України.

8. Попередити сторони про обов'язок повідомити суд про причини неявки в судове засідання та про те, що відповідно до ч.1 ст.202, п.4 ч.1 ст.226 Господарського процесуального кодексу України неявка у судове засідання будь-якого учасника справи за умови, що його належним чином повідомлено про дату, час і місце цього засідання, не перешкоджає розгляду справи по суті, крім випадків, визначених цією статтею, а якщо позивач без поважних причин не подав витребувані судом докази, необхідні для вирішення спору, або позивач (його представник) не з'явився у судове засідання та не повідомив про причини неявки суд може залишити позов без розгляду.

9. Попередити сторони про відповідальність за невиконання процесуальних обов'язків та зловживання процесуальними правами, встановлену ст. 135 Господарського процесуального кодексу України.

10. Копію ухвали направити сторонам рекомендованим листом з повідомленням про вручення поштового відправлення.

Веб-адреса сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет, за якою учасники справи можуть отримати інформацію по справі, що розглядається: http://vn.arbitr.gov.ua.

Ухвала підписана 14.12.2018 р.

Суддя Колбасов Ф.Ф.

віддрук.3 прим.:

1 - до справи

2 - позивачу (вул.Дніпровська набережна, 26, м.Київ, 02132; вул.Саксаганського, 120, оф.602, м.Київ, 01032)

3 - відповідачу (вул.Писарева, 23, м. Вінниця, 21036)

СудГосподарський суд Вінницької області
Дата ухвалення рішення13.12.2018
Оприлюднено14.12.2018
Номер документу78553081
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —902/724/18

Судовий наказ від 05.03.2019

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Колбасов Ф.Ф.

Рішення від 07.02.2019

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Колбасов Ф.Ф.

Ухвала від 24.01.2019

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Колбасов Ф.Ф.

Ухвала від 13.12.2018

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Колбасов Ф.Ф.

Ухвала від 13.11.2018

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Колбасов Ф.Ф.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні