Ухвала
від 17.12.2018 по справі 2а/0570/15645/2012
ДОНЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Україна

Донецький окружний адміністративний суд

У Х В А Л А

про заміну сторони виконавчого провадження

17 грудня 2018 р.                                         Справа №2а/0570/15645/2012

          приміщення суду за адресою: 84122, м.Слов'янськ, вул. Добровольського, 1

Донецький окружний адміністративний суд у складі судді Голуб В.А., розглянувши в порядку письмового провадження заяву Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Донецькій області про заміну сторони виконавчого провадження по адміністративній справі за позовом відділення Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у Ворошиловському районі міста Донецька до Донецької обласної санітарно-епідеміологічної станції про стягнення заборгованості щодо сплати майбутніх капіталізованих платежів у розмірі 77861,66 грн, -

В С Т А Н О В И В:

          Представник управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Донецькій області звернувся до Донецького окружного адміністративного суду із заявою про відновлення втраченого судового провадження, видачу виконавчого листа та заміни сторони у виконавчому провадженні в адміністративній справі за позовом відділення Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у Ворошиловському районі міста Донецька до Донецької обласної санітарно-епідеміологічної станції про стягнення заборгованості щодо сплати майбутніх капіталізованих платежів у розмірі 77861,66 грн.

В обґрунтування вказаної заяви заявник посилається на те, що у відповідності до пунктів 4 та 6 Прикінцевих та перехідних положень Закону України “Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування” № 1105-XIV від 23.09.1999 року, керуючись статтями 104-107 Цивільного Кодексу України, статтями 15 та 17 Закону України “Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб підприємців та громадських формувань”, припинено юридичну особу – відділення Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у Ворошиловському районі міста Донецька – шляхом приєднання Відділення до Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Донецькій області. Заявник просить замінити стягувача у виконавчому провадженні в адміністративній справі № 2а/0570/15645/2012 відділення Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у Ворошиловському районі міста Донецька на Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Донецькій області.

Представники відповідача та позивача в судове засідання не з'явились, про день, час та місце розгляду заяви про заміну сторони виконавчого провадження були повідомлені належним чином.

У зв'язку з неприбуттям у судове засідання всіх осіб, які беруть участь у справі, згідно ч. 9 ст. 205 Кодексу адміністративного судочинства України (далі - КАС України) судовий розгляд справи здійснюється в порядку письмового провадження.

Розглядаючи питання про заміну сторони виконавчого провадження, суд зазначає наступне.

Судом встановлено, що постановою Донецького окружного адміністративного суду від 18.12.2012 року позов відділення Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у Ворошиловському районі міста Донецька до Донецької обласної санітарно-епідеміологічної станції про стягнення заборгованості щодо сплати майбутніх капіталізованих платежів у розмірі 77861,66 грн.- задоволено. Стягнуто з Донецької обласної санітарно-епідеміологічної станції на користь відділення Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у Ворошиловському районі міста Донецька суму капіталізованих платежів у розмірі 77861 (сімдесят сім тисяч вісімсот шістдесят одна) грн.,66 (шістдесят шість) копійок.

Ухвалою суду від 05 грудня 2018 року відновлено повністю втрачене судове провадження в адміністративній справі № 2а/0570/15645/2012 за позовом відділення Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у Ворошиловському районі міста Донецька до Донецької обласної санітарно-епідеміологічної станції про стягнення заборгованості щодо сплати майбутніх капіталізованих платежів у розмірі 77861,66 грн. в частині процесуальних документів.

На підставі даного рішення Донецьким окружним адміністративним судом за заявою стягувача 17.12.2018 року видано виконавчий лист № 2а/0570/15645/2012, для подальшого пред'явлення.

Оскільки відомостей про те, що виконавче провадження відкрито до суду не надано, та керуючись змінами до законодавства, суд вважає за необхідне здійснити заміну сторони у виконавчому листі, виходячи з наступного.

15.12.2017 року набрав чинності Закон України від 03.10.2017 року № 2147-VIII, яким внесено зміни до КАС України та викладено його у новій редакції.

Відповідно до ч. 1 розділу VII Перехідні положення КАС України (у редакції від 15.12.2017 року), зміни до цього Кодексу вводяться в дію з урахуванням певних особливостей, що наведені у цьому розділі.

Частинами 1, 4 ст. 379 КАС України встановлено, що у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження за поданням державного виконавця або за заявою заінтересованої особи суд, який розглядав справу як суд першої інстанції, замінює сторону виконавчого провадження її правонаступником. Положення цієї статті застосовуються також у випадку необхідності заміни боржника або стягувача у виконавчому листі до відкриття виконавчого провадження.

Згідно з ч. 5 ст.15 Закону України “Про виконавче провадження” у разі вибуття однієї із сторін виконавець за заявою сторони, а також заінтересована особа мають право звернутися до суду із заявою про заміну сторони виконавчого провадження її правонаступником. Для правонаступників усі дії, вчинені до його вступу у виконавче провадження, є обов'язковими тією мірою, якою вони були б обов'язковими для сторони, яку правонаступник замінив.

Відповідно до пунктів 4 та 6 Прикінцевих та перехідних положень Закону України “Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування” № 1105-XIV від 23.09.1999 року, припинено юридичну особу – відділення Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у Ворошиловському районі міста Донецька, шляхом приєднання Відділення до Управління Виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Донецькій області.

Відповідні дані містяться в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань.

Враховуючи зазначене, суд дійшов висновку про необхідність часткового задоволення заяви Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Донецькій області про заміну сторони виконавчого провадження по адміністративній справі за позовом відділення Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у Ворошиловському районі міста Донецька до Донецької обласної санітарно-епідеміологічної станції про стягнення заборгованості щодо сплати майбутніх капіталізованих платежів у розмірі 77861,66 грн, шляхом заміни сторони у виконавчому листі, виданому для виконання постанови Донецького окружного адміністративного суду від 17 грудня 2018 року.

Керуючись ст.ст. 243, 248, 256, 295, 379 КАС України, суд, -

У Х В А Л И В:

Заяву Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Донецькій області про заміну сторони виконавчого провадження по адміністративній справі за позовом відділення Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у Ворошиловському районі міста Донецька до Донецької обласної санітарно-епідеміологічної станції про стягнення заборгованості щодо сплати майбутніх капіталізованих платежів у розмірі 77861,66 грн, - задовольнити частково.

Замінити стягувача у виконавчому листі, що виданий для виконання постанови Донецького окружного адміністративного суду 18 грудня 2012 року по справі № 2а/0570/15645/2012, а саме відділення Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у Ворошиловському районі міста Донецька на Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Донецькій області (84122, Донецька обл., м. Слов'янськ, вул. Свободи, 5, код ЄДРПОУ 41325231).

Повний текст ухвали складено 17 грудня 2018 року.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку до Першого апеляційного адміністративного суду через Донецький окружний адміністративний суд шляхом подачі апеляційної скарги протягом п'ятнадцяти днів з дня складення повного судового рішення. Копія апеляційної скарги одночасно надсилається особою, яка її подає, до суду апеляційної інстанції.

Ухвала, постановлена судом поза межами судового засідання або в судовому засіданні у разі неявки всіх учасників справи, під час розгляду справи в письмовому провадженні, набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Суддя                                                             Голуб В.А.

Дата ухвалення рішення17.12.2018
Оприлюднено20.12.2018
Номер документу78613817
СудочинствоАдміністративне
Сутьстягнення заборгованості щодо сплати майбутніх капіталізованих платежів у розмірі 77861,66 грн

Судовий реєстр по справі —2а/0570/15645/2012

Ухвала від 17.12.2018

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Голуб В.А.

Ухвала від 05.12.2018

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Голуб В.А.

Ухвала від 05.11.2018

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Голуб В.А.

Постанова від 18.12.2012

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Спасова Н.В.

Ухвала від 22.11.2012

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Спасова Н.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні