Ухвала
від 18.12.2018 по справі 420/6278/18
ОДЕСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Справа № 420/6278/18

УХВАЛА

18 грудня 2018 року м. Одеса

Суддя Одеського окружного адміністративного суду Вовченко О.А. розглянувши позовну заяву 8 гарнізонного будинку офіцерів до державного реєстратора Управління з питань надання адміністративних послуг Білгород-Дністровської міської ради Одеської області ОСОБА_1 про визнання неправомірною відмову та зобов'язання вчинити дії, -

В С Т А Н О В И В:

03 грудня 2018 року до Одеського окружного адміністративного суду надійшов позов 8 гарнізонного будинку офіцерів до державного реєстратора Управління з питань надання адміністративних послуг Білгород-Дністровської міської ради Одеської області, в якому позивач просить суд зобов'язати державного реєстратора Управління з питань надання адміністративних послуг Білгород-Дністровської міської ради Одеської області виключити запис від 12.05.2016 №15521200000003416 про 8 гарнізонний будинок офіцерів з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань.

Ухвалою Одеського окружного адміністративного суду від 07 грудня 2018 року судом даний позов залишено без руху та надано позивачу 5-денний строк для усунення недоліків позовної заяви з дня отримання копії ухвали.

В ухвалі суду від 07 грудня 2018 року зазначено, що виявлені недоліки повинні бути усунені, шляхом надання до суду належним чином оформленої позовної заяви із викладом вимог у відповідності до положень ст.5 КАС України з доказами їх направлення відповідачу.

13 грудня 2018 року до суду за вх.№38943/18 надійшов лист з належним чином оформленою позовною заявою до державного реєстратора Управління з питань надання адміністративних послуг Білгород-Дністровської міської ради Одеської області ОСОБА_1 з належним чином засвідченими письмовими доказами.

Так, у поданій 13.12.2018 року позовній заяві позовні вимоги викладені у такій редакції:

1. Визнати неправомірною відмову державного реєстратора управління з питань надання адміністративних послуг Білгород-Дністровської міської ради про виключення 8 гарнізонного будинку офіцерів.

2. Зобов'язати державного реєстратора управління з питань надання адміністративних послуг Білгород-Дністровської міської ради Одеської області скасувати реєстраційну дію/запис від 12.05.2016 №15521200000003416 про 8 гарнізонний будинок офіцерів з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань.

Відповідно до ч.1 та ч.2 ст. 5 КАС України кожна особа має право в порядку, встановленому цим Кодексом, звернутися до адміністративного суду, якщо вважає, що рішенням, дією чи бездіяльністю суб'єкта владних повноважень порушені її права, свободи або законні інтереси, і просити про їх захист шляхом:

1) визнання протиправним та нечинним нормативно-правового акта чи окремих його положень;

2) визнання протиправним та скасування індивідуального акта чи окремих його положень;

3) визнання дій суб'єкта владних повноважень протиправними та зобов'язання утриматися від вчинення певних дій;

4) визнання бездіяльності суб'єкта владних повноважень протиправною та зобов'язання вчинити певні дії;

5) встановлення наявності чи відсутності компетенції (повноважень) суб'єкта владних повноважень;

6) прийняття судом одного з рішень, зазначених у пунктах 1-4 цієї частини та стягнення з відповідача - суб'єкта владних повноважень коштів на відшкодування шкоди, заподіяної його протиправними рішеннями, дією або бездіяльністю.

Захист порушених прав, свобод чи інтересів особи, яка звернулася до суду, може здійснюватися судом також в інший спосіб, який не суперечить закону і забезпечує ефективний захист прав, свобод, інтересів людини і громадянина, інших суб'єктів у сфері публічно-правових відносин від порушень з боку суб'єктів владних повноважень.

Згідно пп.2-4 ч.2 ст. 245 КАС України (у разі задоволення позову суд може прийняти рішення, зокрема про:

- визнання протиправним та скасування індивідуального акта чи окремих його положень;

- визнання дій суб'єкта владних повноважень протиправними та зобов'язання утриматися від вчинення певних дій;

- визнання бездіяльності суб'єкта владних повноважень протиправною та зобов'язання вчинити певні дії.

Однак, в порушення вищевказаних вимог, в прохальній частині адміністративного позову (вх.№38943/18) позивач просить суд визнати неправомірними дії державного реєстратора управління з питань надання адміністративних послуг Білгород-Дністровської міської ради (без зазначення його імені, прізвища та по батькові державного реєстратора) щодо відмови у виключенні 8 гарнізонного будинку офіцерів, з чого не зрозуміло, дії щодо відмови у виключенні звідки саме позивач просить суд визнати неправомірними.

Відповідно до ч.2 ст.194 Кодексу адміністративного судочинства суб'єкт владних повноважень при поданні адміністративного позову зобов'язаний додати до позовної заяви докази надіслання рекомендованим листом з повідомленням про вручення іншим учасникам справи, які не мають офіційної електронної адреси, копії позовної заяви та доданих до неї документів.

Суд зазначає, що позивачем до суду не надано доказів направлення відповідачу копії уточненої позовної заяви та доданих до неї документів.

Згідно ч.1 ст.169 КАС суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, встановлених статтями 160, 161 цього Кодексу, протягом п'яти днів з дня подання позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху.

Відтак, приймаючи до уваги вищевикладене, застосовуючи аналогію закону згідно ст. 7 КАС України, суд вважає за необхідне продовжити позивачу строк для усунення недоліків позовної заяви.

Виявлені недоліки повинні бути усунені, шляхом надання до суду доказів надіслання відповідачу уточненої позовної заяви та доданих до неї документів.

Керуючись ст.ст.2, 7, 161, 169 КАС України, суд, -

У Х В А Л И В:

Продовжити 8 гарнізонному будинку офіцерів строк для усунення недоліків позовної заяви 8 гарнізонного будинку офіцерів до державного реєстратора Управління з питань надання адміністративних послуг Білгород-Дністровської міської ради Одеської області ОСОБА_1 про визнання неправомірною відмову та зобов'язання вчинити дії.

Встановити позивачу 5-денний строк для усунення недоліків позовної заяви з дня отримання копії ухвали.

У разі невиконання вимог цієї ухвали позовна заява буде вважатись неподаною і буде повернута заявникові.

Ухвала окремо від остаточного судового рішення оскарженню не підлягає.

Суддя О.А. Вовченко

СудОдеський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення18.12.2018
Оприлюднено21.12.2018
Номер документу78660092
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —420/6278/18

Ухвала від 25.03.2019

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Вовченко О. А.

Рішення від 11.02.2019

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Вовченко О. А.

Ухвала від 02.01.2019

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Вовченко О. А.

Ухвала від 18.12.2018

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Вовченко О. А.

Ухвала від 07.12.2018

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Вовченко О. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні