Ухвала
від 13.12.2018 по справі 627/641/18
КРАСНОКУТСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 627/641/18

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

13 грудня 2018 року смт. Краснокутськ

Краснокутський районний суд Харківської області в складі:

головуючого судді - Каліберда В.А.,

при секретарі - В'юнник В.В.,

розглянувши у відкритому підготовчому судовому засіданні в залі суду в смт Краснокутськ Харківської області цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Колонтаївської сільської ради Краснокутського району Харківської області про визнання права власності на земельну ділянку в порядку спадкування,

ВСТАНОВИВ :

До Краснокутського районного суду Харківської області звернувся ОСОБА_1 з позовом про визнання права власності на земельну ділянку в порядку спадкування.

До позовної заяви позивач надав клопотання про виклик свідків.

У підготовчому судовому засіданні у відповідності до ст. 189 ЦПК України виконано завдання підготовчого провадження, у зв'язку із чим, судом поставлено на обговорення питання про закриття підготовчого засідання.

В судовому засіданні представник позивача підтримав заявлені ОСОБА_1 вимоги та клопотання про виклик свідків.

В судове засідання представник відповідача не з'явився, однак надав заяву про розгляд справи у його відсутність.

Дослідивши матеріали справи, суд прийшов до висновку про задоволення клопотання позивача про виклик свідків, виходячи з наступного.

Відповідно до ст. 91 ЦПК України виклик свідка здійснюється за заявою учасника справи. У заяві про виклик свідка зазначаються його ім'я, місце проживання (перебування) або місце роботи, обставини, які він може підтвердити. Заява про виклик свідка має бути подана до або під час підготовчого судового засідання, а якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, - до початку першого судового засідання у справі. В ухвалі про відкриття провадження у справі або в іншій ухвалі, якою суд вирішує питання про виклик свідка, суд попереджає свідка про кримінальну відповідальність за завідомо неправдиве показання чи відмову від давання показань на вимогу суду.

Враховуючи вищевикладене та з метою з'ясування фактичних обставин справи, а також той факт, що заяви про виклик свідків подані з дотриманням норм ст. 91 ЦПК, суд вважає за необхідне клопотання позивача про виклик свідків задовольнити.

З урахуванням вказаного, суд приходить до висновку про необхідність закриття підготовчого засідання та призначення справи до судового розгляду по суті. Підстави для колегіального розгляду справи, передбачені ст.34 ЦПК України, відсутні.

Враховуючи викладене та керуючись ст.ст. 91, 189, 196-198, ЦПК України , -

У Х В А Л И В:

Клопотання позивача про виклик свідків - задовольнити.

Викликати до суду та допитати в якості свідків: ОСОБА_2, яка проживає за адресою: ІНФОРМАЦІЯ_1 та ОСОБА_3, який проживає за адресою: ІНФОРМАЦІЯ_2.

Попередити ОСОБА_2 та ОСОБА_3 про кримінальну відповідальність за завідомо неправдиве показання чи відмову від давання показань на вимогу суду за ст.ст. 384, 385 КК України.

Закрити підготовче засідання за позовною заявою ОСОБА_1 до Колонтаївської сільської ради Краснокутського району Харківської області про визнання права власності на земельну ділянку в порядку спадкування.

Призначити справу до судового розгляду по суті на 13 грудня 2018 року на 10.30 год.

Ухвала набирає законної сили негайно після її проголошення.

Суддя В.А.Каліберда

СудКраснокутський районний суд Харківської області
Дата ухвалення рішення13.12.2018
Оприлюднено22.12.2018
Номер документу78726990
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —627/641/18

Рішення від 13.12.2018

Цивільне

Краснокутський районний суд Харківської області

Каліберда В. А.

Ухвала від 13.12.2018

Цивільне

Краснокутський районний суд Харківської області

Каліберда В. А.

Ухвала від 11.06.2018

Цивільне

Краснокутський районний суд Харківської області

Каліберда В. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні