Ухвала
від 17.12.2018 по справі 727/13808/18
ШЕВЧЕНКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ЧЕРНІВЦІВ

Справа № 727/13808/18

Провадження № 1-кс/727/5173/18

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

14 грудня 2018 року м. Чернівці

Шевченківський районний суд м. Чернівці в складі:

головуючого - слідчого судді ОСОБА_1

при секретарі - ОСОБА_2

розглянувши клопотання старшого слідчого відділу СУ ГУНП в Чернівецькій області ОСОБА_3 про арешт майна (матеріали кримінального провадження №12018260000000273 від 23.06.2018 року), за ознаками вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364, ч. 2 ст. 212 КК України

сторони кримінального провадження:

слідчий ОСОБА_3

адвокати ОСОБА_4 , ОСОБА_5

власника майна ОСОБА_6

ВСТАНОВИВ:

Слідчий звернувсядо судуз клопотаннямпро арештмайна вмежах досудовогорозслідування кримінальногопровадження №12018260000000273від 23.06.2018 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364, ч. 2 ст. 212 КК України.

Дане клопотання погоджено заступником начальника відділу прокуратури Чернівецької області ОСОБА_7 .

Вказує, що протягом 2015-2018 років службові особи ТОВ «Укрполімет», ТОВ «Вторчермет», ПП «Втор-мет» та ПП «Вторчермет» перебуваючи у попередній змові із посадовими особами ГУ ДФС в Чернівецькій області та посадовими особами ПАТ «Укрзалізниця», в порушення ч. 6 ст. 4 Закону України «Про металобрухт» здійснюють закупівлю металобрухту у фізичних осіб, без здійснення відповідного обліку, уникаючи при цьому сплати ПДФО.

Зокрема, вказаними суб`єктами господарювання за зазначений період було відвантажено близько 30 вагонів металобрухту щомісячно приблизною вартістю 9 млн. гривень, останні повинні були сплатити 1 млн. 620 тис. гривень ПДФО, однак згідно інформації з ДФС в Чернівецькій області всього було сплачено тільки 129 тис. 81 гривню, що свідчить про спричинення тяжких збитків державі.

В ході розслідування вказаного кримінального провадження, шляхом проведення негласних слідчо-розшукових дій, зокрема зняття інформації з транспортних телекомунікаційних мереж щодо ОСОБА_8 та ОСОБА_6 , які діють від імені вказаних суб`єктів господарювання та фактично координують діяльність всіх пунктів прийому металобрухту, встановлено, що на території Чернівецької області від вказаних товариств та підприємств розміщені пункти прийому металобрухту, в яких приймання металобрухту як побутового, так і промислового, здійснюється із порушенням Закону України «Про металобрухт».

В подальшому, з вказаних пунктів прийому весь зібраний металобрухт доставляється в складські приміщення, звідки за фіктивними залізничними накладними вказаний металобрухт відправляють на різні переробні підприємства на території України і за кордоном, при цьому службові особи суб`єктів господарювання уникають сплати ПДФО до бюджету, таким чином збагачуючи своє матеріальне становище.

З метою зібрання доказів щодо встановлення всіх обставин вчинення кримінального правопорушення, 10.12.2018 за місцями знаходження пунктів прийому металобрухту, а саме за адресами: АДРЕСА_1 , АДРЕСА_2 , АДРЕСА_3 та АДРЕСА_4 , АДРЕСА_5 , АДРЕСА_6 , АДРЕСА_7 , АДРЕСА_8 , АДРЕСА_9 , АДРЕСА_10 , АДРЕСА_11 , АДРЕСА_12 , АДРЕСА_13 та за місцями проживання ОСОБА_8 та ОСОБА_6 було проведено санкціоновані обшуки, на підставі ухвал слідчих суддів Шевченківського районного суду міста Чернівці.

В ході проведення обшуків за вищевказаними адресами було встановлено, що дійсно за вищевказаними адресами здійснюється незаконна закупівля металобрухту як побутового, так і промислового у фізичних осіб без належного документального оформлення, яке передбачене Законом України «Про металобрухт», Статутом залізниць України, Законом України «Про бухгалтерський облік та фінансову звітність»,про що свідчить наявність у даних приміщеннях товарно-транспортних накладних, актів прийому металобрухту, чорнових записів про вагу прийнятого металобрухту, видаткових накладних на вид та кількість металобрухту та інших документів, які мають пряме відношення до обставин, які підлягають доказуванню під час досудового розслідування.

Зокрема, 10.12.2018 на підставі ухвали слідчого судді Шевченківського районного суду м. Чернівці від 04.12.2018 за №727/13317/18 було проведено обшук нежитлових приміщень за адресою: АДРЕСА_8 , з метою відшукання та вилучення документів, що стосуються здійснення закупівлі металобрухту як побутового, так і промислового у фізичних осіб без належного документального оформлення, яке передбачене Законом України «Про металобрухт», Статутом залізниць України, Законом України «Про бухгалтерський облік та фінансову звітність».

Ухвалою слідчого судді на проведення вказаного обшуку був наданий дозвіл на проведення обшуку з метою відшукання та вилучення документів що стосуються здійснення закупівлі металобрухту як побутового, так і промислового у фізичних осіб без належного документального оформлення, яке передбачене Законом України «Про металобрухт», Статутом залізниць України, Законом України «Про бухгалтерський облік та фінансову звітність», а саме актів приймання металобрухту, товарно-транспортних накладних, документів на спеціалізоване обладнання для прийому металобрухту, первинних бухгалтерських документів, актів обстеження приймальних пунктів, документів на походження металобрухту, залізничних накладних, чорнових записів, комп`ютерної техніки, в тому числі системних блоків та електронних носіїв інформації, на яких можуть зберігатись вказані документи в електронному вигляді та вестись фінансова звітність, засобів мобільного зв`язку та засобів відеоспостереження, які використовуються у вказаній злочинній діяльності.

Так, в ході проведення вказаного обшуку виявлено, що в нежитлових приміщеннях за вказаною адресою розміщені не тільки офісні приміщення групи компаній «Вторчермет», а й пункт прийому металобрухту від вказаних компаній, де було виявлено та вилучено різного роду документи щодо закупівлі металобрухту як побутового, так і промислового у фізичних осіб без належного документального оформлення, яке передбачене Законом України «Про металобрухт», Статутом залізниць України, Законом України «Про бухгалтерський облік та фінансову звітність» суб`єктів господарювання ТОВ «Укрполімет», ТОВ «Вторчермет», ПП «Втор-мет» та ПП «Вторчермет».

Крім цього, в ході даного обшуку було виявлено та вилучено й інші документи щодо закупівлі металобрухту за адресами пунктів прийому металобрухту, де проводились санкціоновані обшуки, які не були зазначені в ухвалі слідчого судді, а саме документи щодо діяльності ТОВ «Брухтпостач», а саме договори підряду та субпідряду на фізичних осіб, які укладені між ПП «ВТОР-МЕТ», різними фізичними особами та ТОВ «Брухтпостач», схеми на кожну площадку пункту прийому металобрухту, особові справи на всіх залучених до здійснення приймання та сортування, пакування та відправки металобрухту осіб, відомості про виплату грошей як ТОВ «Брухтпостач» так і ТОВ «Вторчермет», де зазначені одній й ті ж особи, круглі печатки ТОВ «Метал-Ресурс`ЄДРПОУ 41176099, ТОВ «Техно-Транс» ЄДРПОУ 38724350, ТОВ «Інвестиційно-промислова компанія» ЄДРПОУ 33525529, ТОВ «Брухтпостач» ЄДРПОУ 42003428, ФОП ОСОБА_9 код НОМЕР_1 , ТОВ «Вторчермет`ЄДРПОУ 37148102, ТОВ «Укрполімет» ЄДРПОУ 36191760, заяви про приєднання до Договору комплексного банківського обслуговування фізичних осіб та відкриття поточного рахунку з використанням електронного платіжного засобу Сумського обласного управління АТ «Ощадбанк» без підпису зі сторони клієнта, з додатками на 118 арк. та платіжними картками на 23 фізичні особи та інші документи, детальний огляд та перелік яких міститься в протоколі огляду від 11.12.2018, який додається до вказаного клопотання.

Крім вказаного, під час проведення обшуку за вказаною адресою, було проведено особистий обшук громадянина ОСОБА_6 , під час якого виявлено та вилучено наступні речі та документи: картку VISACreditDneprBank за № НОМЕР_2 видану на особу IHORYAKOVETS, картка платіжна ПАТ «Альфа-Банк» за № НОМЕР_3 видана на особу VALERIIKRYVYNCHUK, картка банку VAB за № НОМЕР_4 без зазначення особи, з банківськими конвертами до них із зазначенням пін-кодів до карток, квитанції до поповнення карток за номером ПАТ КБ «Приватбанк», довіреність від ОСОБА_8 на ОСОБА_6 , копія паспорту гр-на України ОСОБА_10 , ІНФОРМАЦІЯ_1 та грошові кошти в сумі 332000 гривень, походження яких ОСОБА_6 не зміг пояснити та наявність яких дає підстави вважати, що вони одержані внаслідок вчинення кримінального правопорушення та є доходами від нього.

Вказані речі та документи були вилучені в ході проведення обшуку, так як вони маються пряме відношення до обставин вчинення кримінального правопорушення, засновниками та директорами вказаних суб`єктів господарювання являються одній й ті ж фізичні особи, більшість вказаних суб`єктів господарювання не зареєстровані в м. Чернівці та не мають відокремлених підрозділів в м. Чернівці, банківські картки повинні бути у фізичних осіб, на яких вони видані разом із банківськими конвертами.

Зокрема, відповідно до ст. 93 Цивільного кодексу України, місцезнаходженням юридичної особи є фактичне місце ведення діяльності чи розташування офісу, з якого проводиться щоденне керування діяльністю юридичної особи (переважно знаходиться керівництво) та здійснення управління і обліку.

Відповідно до Рекомендацій держателям платіжних карток Національного банку України, п. 3 передбачено що, якщо наплатіжній картці нанесено прізвище таім?я фізичної особи, тотільки цяфізична особа має право використовувати платіжну картку.

Відповідно до Типового Договору комплексного банківського обслуговування фізичних осіб, яке затверджене Постановою правління АТ «Ощадбанк» №509 від 30.07.2018, відкриття карткового рахунку, оформлення, випуск та перевипуск платіжної картки здійснюються із дотриманням цього Договору з урахуванням наступних особливостей, зокрема особа при зверненні до Установи банку для відкриття карткового рахунку, має пройти ідентифікацію згідно норм чинного законодавства та внутрішніх нормативних документів Банку, при цьому пред`явити належним чином оформлені документи, заповнити заяву про приєднання особисто.

Тому враховуючи, що перелічені в протоколі огляду від 11.12.2018 документи та речі відносяться до документів щодо закупівлі металобрухту як побутового, так і промислового у фізичних осіб без належного документального оформлення, яке передбачене Законом України «Про металобрухт», Статутом залізниць України, Законом України «Про бухгалтерський облік та фінансову звітність», мають значення речових доказів у кримінальному провадженні, так як з метою проведення повного та об`єктивного досудового розслідування необхідно встановитита допитати всіх осіб, з якими укладені відповідні договори субпідряду та надання послуг, провести необхідні почеркознавчі та технічні експертизи документів, встановити походження банківських карток та виконати інші слідчі дії, в яких виникне необхідність.

Отже, з урахуванням необхідності збереження речових доказів у кримінальному провадженні та уникнення їх приховування, зникнення та передачі, а також з метою проведення відповідних досліджень та експертиз речей і документів, дозвіл на вилучення яких не був наданий слідчим суддею в ухвалі про проведення обшуку, виникла необхідність у накладенні арешту на тимчасово вилучене майно, яке на даний момент має значення речових доказів.

Слідчий в судовому засіданні клопотання підтримлаf.

Власник майна, а також адвокати в судовому засіданні заперечували проти задоволення клопотання.

Суд, заслухавши доводи слідчого, дослідивши матеріали клопотання, вважає, що слідчим в судовому засіданні не доведено обставин для подальшого накладення арешту на все вилучене майно, а також відносно деяких ТОВ не були внесені відомості до ЄРДР, у зв`язку з чим суд вважає, що клопотання підлягає до задоволенню частково.

Судом встановлено, що протягом 2015-2018 років службові особи ТОВ «Укрполімет», ТОВ «Вторчермет», ПП «Втор-мет» та ПП «Вторчермет» перебуваючи у попередній змові із посадовими особами ГУ ДФС в Чернівецькій області та посадовими особами ПАТ «Укрзалізниця», в порушення ч. 6 ст. 4 Закону України «Про металобрухт» здійснюють закупівлю металобрухту у фізичних осіб, без здійснення відповідного обліку, уникаючи при цьому сплати ПДФО.

Зокрема, вказаними суб`єктами господарювання за зазначений період було відвантажено близько 30 вагонів металобрухту щомісячно приблизною вартістю 9 млн. гривень, останні повинні були сплатити 1 млн. 620 тис. гривень ПДФО, однак згідно інформації з ДФС в Чернівецькій області всього було сплачено тільки 129 тис. 81 гривню, що свідчить про спричинення тяжких збитків державі.

В ході розслідування вказаного кримінального провадження, шляхом проведення негласних слідчо-розшукових дій, зокрема зняття інформації з транспортних телекомунікаційних мереж щодо ОСОБА_8 та ОСОБА_6 , які діють від імені вказаних суб`єктів господарювання та фактично координують діяльність всіх пунктів прийому металобрухту, встановлено, що на території Чернівецької області від вказаних товариств та підприємств розміщені пункти прийому металобрухту, в яких приймання металобрухту як побутового, так і промислового, здійснюється із порушенням Закону України «Про металобрухт».

В подальшому, з вказаних пунктів прийому весь зібраний металобрухт доставляється в складські приміщення, звідки за фіктивними залізничними накладними вказаний металобрухт відправляють на різні переробні підприємства на території України і за кордоном, при цьому службові особи суб`єктів господарювання уникають сплати ПДФО до бюджету, таким чином збагачуючи своє матеріальне становище.

Відповідно до ч.1 ст. 170 КПК України арештом майна є тимчасове, до скасування у встановленому цим Кодексом порядку, позбавлення за ухвалою слідчого судді або суду права на відчуження, розпорядження та/або користування майном, щодо якого існує сукупність підстав чи розумних підозр вважати, що воно є доказом злочину, підлягає спеціальній конфіскації у підозрюваного, обвинуваченого, засудженого, третіх осіб, конфіскації у юридичної особи, для забезпечення цивільного позову, стягнення з юридичної особи отриманої неправомірної вигоди, можливої конфіскації майна. Арешт майна скасовується у встановленому цим Кодексом порядку.

Завданням арешту майна є запобігання можливості його приховування, пошкодження, псування, зникнення, втрати, знищення, використання, перетворення, пересування, передачі, відчуження. Слідчий, прокурор повинні вжити необхідних заходів з метою виявлення та розшуку майна, на яке може бути накладено арешт у кримінальному провадженні, зокрема шляхом витребування необхідної інформації у Національного агентства України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів, інших державних органів та органів місцевого самоврядування, фізичних і юридичних осіб.

Частинами 2,3 ст. 170 КПК України передбачено, що арешт майна допускається з метою забезпечення збереження речових доказів, арешт накладається на майно будь-якої фізичної або юридичної особи за наявності достатніх підстав вважати, що воно відповідає критеріям, зазначеним у статті 98 цього Кодексу.

Згідно до ст. 98 КПК України речовими доказами є матеріальні об`єкти, які були знаряддям вчинення кримінального правопорушення, зберегли на собі його сліди або містять інші відомості, які можуть бути використані як доказ факту чи обставин, що встановлюються під час кримінального провадження, в тому числі предмети, що були об`єктом кримінально протиправних дій, гроші, цінності та інші речі, набуті кримінально протиправним шляхом або отримані юридичною особою внаслідок вчинення кримінального правопорушення.

Частиною 4 ст. 173 КПК України визначено, що у разі задоволення клопотання слідчий суддя, суд застосовує найменш обтяжливий спосіб арешту майна. Слідчий суддя, суд зобов`язаний застосувати такий спосіб арешту майна, який не призведе до зупинення або надмірного обмеження правомірної підприємницької діяльності особи, або інших наслідків, які суттєво позначаються на інтересах інших осіб.

Отже, враховуючи встановлені по кримінальному провадженню обставини та виходячи зі змісту вищенаведених норм, приходжу до висновку, що слід накласти арешт нао вилученемайно,яке маєзначення речовихдоказів укримінальному провадженні№12018260000000273від 23.06.2018,на речіта документи,які переліченів протоколіогляду від11.12.2018,а саме: Відомість про виплату грошей №ВЗП-000096 за вересень 2018 ТОВ «ВТОРЧЕРМЕТ» на 1 арк. Відомість про виплату грошей №ВЗП-000102 за жовтень 2018 ТОВ «ВТОРЧЕРМЕТ» на 1 арк. Відомість про виплату грошей №ВЗП-000100 за вересень 2018 ТОВ «ВТОРЧЕРМЕТ» на 1 арк. Відомість про виплату грошей №ВЗП-000091 за серпень 2018 ТОВ «ВТОРЧЕРМЕТ» на 1 арк. договір підряду №24/10-09 від 24.10.2018 між ТОВ «Брухтпостач» та ПП «Втор-мет» щодо сортування металобрухту на 6 арк. в одному примірнику; договір підряду №24/10-10 від 24.10.2018 між ТОВ «Брухтпостач» та ПП «Втор-мет» щодо сортування металобрухту на 6 арк. в одному примірнику; договір субпідряду №10-10/18 від 24.10.2018 між ПП «ВТОР-МЕТ» ОСОБА_11 та ТОВ «Брухтпостач» щодо сортування та інших робіт із металобрухтом на 6 арк.; договір підряду №24/10-03 від 24.10.2018 між ТОВ «Брухтпостач» та ПП «ВТОР-МЕТ» на 6 арк. у одному примірнику,договір субпідряду №03-10/18 від 24.10.2018 між ПП «ВТОР-МЕТ» ОСОБА_12 та ТОВ «Брухтпостач» щодо сортування та інших робіт із металобрухтом на 6 арк.; договір підряду №24/10-04 від 24.10.2018 між ТОВ «Брухтпостач» та ПП «ВТОР-МЕТ» на 6 арк. у одному примірнику, договір субпідряду №04-10/18 від 24.10.2018 між ПП «ВТОР-МЕТ», ОСОБА_13 та ТОВ «Брухтпостач» щодо сортування та інших робіт із металобрухтом на 6 арк.; договір підряду №24/10-07 від 24.10.2018 між ТОВ «Брухтпостач» та ПП «Втор-мет» по 6 арк. одному примірнику; договір субпідряду №07-10/18 від 24.10.2018 між ПП «ВТОР-МЕТ», ОСОБА_14 та ТОВ «Брухтпостач» на 6 арк., договір підряду без номеру та дати між ТОВ «Брухтпостач» та ПП «Втор-мет» по 6 арк.одному примірнику; договір субпідряду без дати та номеру між ПП «ВТОР-МЕТ», ОСОБА_15 та ТОВ «Брухтпостач» на 6 арк. у одному примірнику, договір підряду №24/10-11 між ТОВ «Брухтпостач» та ПП «Втор-мет» по 6 арк. одному примірнику; договір субпідряду №11-10/18 між ПП «ВТОР-МЕТ», ОСОБА_16 та ТОВ «Брухтпостач» на 6 арк. у одному примірнику, договір підряду №24/10-02 від 24.10.2018 між ТОВ «Брухтпостач» та ПП «Втор-мет» на 6 арк., одному примірнику, договір субпідряду №02-10/18 від 24.10.2018 між ПП «ВТОР-МЕТ», ОСОБА_17 та ТОВ «Брухтпостач» на 6 арк., договір підряду №24/10-12 від 24.10.2018 між ТОВ «Брухтпостач» та ПП «Втор-мет» на 6 арк., одному примірнику, договір субпідряду №12-10/18 від 24.10.2018 між ПП «ВТОР-МЕТ», ОСОБА_18 та ТОВ «Брухтпостач» на 6 арк. ; договір підряду №24/10-08 від 24.10.2018 між ТОВ «Брухтпостач» та ПП «Втор-мет» на 6 арк., одному примірнику, договір субпідряду №08-10/18 від 24.10.2018 між ПП «ВТОР-МЕТ», ОСОБА_19 та ТОВ «Брухтпостач» на 6 арк., Договір підряду №24/10-01 від 24.10.2018 між ТОВ «Брухтпостач» та ПП «Втор-мет» на 6 арк., один примірник щодо виконання робіт з сортування, подрібнення, пакетування та навантаження металобрухту; Договір субпідряду №01-10/18 від 24.10.2018 між ПП «ВТОР-МЕТ», ОСОБА_20 та ТОВ «Брухтпостач» на 6 арк. щодо виконання робіт з сортування, подрібнення, пакетування та навантаження металобрухту, Чорнові записи 4 арк.; Бланки заяв 3 арк.; Бланки договорів 5 арк.; Відомість № 04120001 плати за подавання, забирання вагонів та маневру роботи за 04.12.2017 року під`їзної колії ФОП ОСОБА_9 та ТОВ «Техно -Транс» - 1 арк. Відомість № 20120021 плати за подавання, забирання вагонів та маневру роботи за 20.12.2017 року під`їзної колії ФОП ОСОБА_9 та ТОВ «Техно -Транс» - 1 арк. Відомість № 05120002 плати за подавання, забирання вагонів та маневру роботи під`їзної колії ФОП ОСОБА_9 та ТОВ «Техно -Транс» - 1 арк. Відомість № 05120003 плати за подавання, забирання вагонів та маневру роботи за 05.12.2017 року під`їзної колії ФОП ОСОБА_9 та ТОВ «Техно -Транс» - 1 арк. Відомість № 07120004 плати за подавання, забирання вагонів та маневру роботи за 07.12.2017 року під`їзної колії ФОП ОСОБА_9 та ТОВ «Техно -Транс» - 1 арк. Відомість № 07120005 плати за подавання, забирання вагонів та маневру роботи за 07.12.2017 року під`їзної колії ФОП ОСОБА_9 та ТОВ «Техно -Транс» - 1 арк. Відомість № 11120009 плати за подавання, забирання вагонів та маневру роботи за 07.12.2017 року під`їзної колії ФОП ОСОБА_9 та ТОВ «Техно -Транс» - 1 арк. Відомість № 11120007 плати за подавання, забирання вагонів та маневру роботи за 08.12.2017 року під`їзної колії ФОП ОСОБА_9 та ТОВ «Техно -Транс» - 1 арк. Відомість № 11120006 плати за подавання, забирання вагонів та маневру роботи за 09.12.2017 року під`їзної колії ФОП ОСОБА_9 та ТОВ «Техно -Транс» - 1 арк. Відомість № 11120008 плати за подавання, забирання вагонів та маневру роботи за 09.12.2017 року під`їзної колії ФОП ОСОБА_9 та ТОВ «Техно -Транс» - 1 арк. Відомість № 12120010 плати за подавання, забирання вагонів та маневру роботи за 10.12.2017 року під`їзної колії ФОП ОСОБА_9 та ТОВ «Техно -Транс» - 1 арк. Відомість № 12120011 плати за подавання, забирання вагонів та маневру роботи за 12.12.2017 року під`їзної колії ФОП ОСОБА_9 та ТОВ «Техно -Транс» - 1 арк. Відомість № 15120012 плати за подавання, забирання вагонів та маневру роботи за 12.12.2017 року під`їзної колії ФОП ОСОБА_9 та ТОВ «Техно -Транс» - 1 арк. Відомість № 15120013 плати за подавання, забирання вагонів та маневру роботи за 15.12.2017 року під`їзної колії ФОП ОСОБА_9 та ТОВ «Техно -Транс» - 1 арк. Відомість № 15120014 плати за подавання, забирання вагонів та маневру роботи за 15.12.2017 року під`їзної колії ФОП ОСОБА_9 та ТОВ «Техно -Транс» - 1 арк. Відомість № 18120018 плати за подавання, забирання вагонів та маневру роботи за 17.12.2017 року під`їзної колії ФОП ОСОБА_9 та ТОВ «Техно -Транс» - 1 арк. Відомість № 18120015 плати за користування вагонами 15.12.2017 року під`їзної колії ФОП ОСОБА_9 та ТОВ «Техно -Транс» - 1 арк. Відомість № 18120017 плати за подавання, забирання вагонів та маневру роботи за 16.12.2017 року під`їзної колії ФОП ОСОБА_9 та ТОВ «Техно -Транс» - 1 арк. Відомість № 20120019 плати за користування вагонами 17.12.2017 року під`їзної колії ФОП ОСОБА_9 та ТОВ «Техно -Транс» - 1 арк. Відомість № 20120020 плати за подавання, забирання вагонів та маневру роботи за 17.12.2017 року під`їзної колії ФОП ОСОБА_9 та ТОВ «Техно -Транс» - 1 арк. Відомість № 21120022 плати за користування вагонами 17.12.2017 року під`їзної колії ФОП ОСОБА_9 та ТОВ «Техно -Транс» - 1 арк. Відомість № 21120023 плати за подавання, забирання вагонів та маневру роботи за 21.12.2017 року під`їзної колії ФОП ОСОБА_9 та ТОВ «Техно -Транс» - 1 арк. Відомість № 25120026 плати за користування вагонами 20.12.2017 року під`їзної колії ФОП ОСОБА_9 та ТОВ «Техно -Транс» - 1 арк. Відомість № 25120027 плати за подавання, забирання вагонів та маневру роботи за 22.12.2017 року під`їзної колії ФОП ОСОБА_9 та ТОВ «Техно -Транс» - 1 арк. Відомість № 28120032 плати за подавання, забирання вагонів та маневру роботи за 28.12.2017 року під`їзної колії ФОП ОСОБА_9 та ТОВ «Техно -Транс» - 1 арк. Відомість № 25120028 плати за користування вагонами 22.12.2017 року під`їзної колії ФОП ОСОБА_9 та ТОВ «Техно -Транс» - 1 арк. Відомість № 25120029 плати за подавання, забирання вагонів та маневру роботи за 25.12.2017 року під`їзної колії ФОП ОСОБА_9 та ТОВ «Техно -Транс» - 1 арк. Відомість № 18120016 плати за користування вагонами 14.12.2017 року під`їзної колії ФОП ОСОБА_9 та ТОВ «Техно -Транс» - 1 арк. Відомість № 28120030 плати за користування вагонами 25.12.2017 року під`їзної колії ФОП ОСОБА_9 та ТОВ «Техно -Транс» - 1 арк. Відомість № 28120031 плати за подавання, забирання вагонів та маневру роботи за 27.12.2017 року під`їзної колії ФОП ОСОБА_9 та ТОВ «Техно -Транс» - 1 арк. Відомість № 29120033 плати за користування вагонами 27.12.2017 року під`їзної колії ФОП ОСОБА_9 та ТОВ «Техно -Транс» - 1 арк. Вантажна декларація № 15515030.54817 від 18.08.2017 року, відправник ТОВ «Інтерпромканат», отримувач ОСОБА_6 АДРЕСА_8 1 арк; Чорнові записи на різних аркушах 38 арк.

Що стосується іншого тимчасового ивлученого майна, то в судовому засіданні було встановлено, що воно належить іншим підприємтвам, у відношенні яких досудове розслідування не проводиться, відомості щодо яких не були внесені до ЄРДР. Слідчий в судовому засіданні не змогла пояснити яке саме значення вилечені документи та речі можуть мати значення для встановленні істини у справі. А тому в цій частині клопотання необхідно відмовити.

На підставі викладеного та керуючись ст. ст. 98, 170-175, 309 КПК України, слідчий суддя-

УХВАЛИВ:

Клопотання задовольнити частково.

Накласти арешт на тимчасово вилучене майно, яке має значення речових доказів у кримінальному провадженні№12018260000000273 від 23.06.2018, що вилучено в ході проведення обшуку нежитлових приміщень, за адресою: м. Чернівці, вул. Лугова, 9, а саме:

Речі та документи, які перелічені в протоколі огляду від 11.12.2018, а саме:

- Відомість про виплату грошей №ВЗП-000096 за вересень 2018 ТОВ «ВТОРЧЕРМЕТ» на 1 арк.

- Відомість про виплату грошей №ВЗП-000102 за жовтень 2018 ТОВ «ВТОРЧЕРМЕТ» на 1 арк.

-Відомість про виплату грошей №ВЗП-000100 за вересень 2018 ТОВ «ВТОРЧЕРМЕТ» на 1 арк.

-Відомість про виплату грошей №ВЗП-000091 за серпень 2018 ТОВ «ВТОРЧЕРМЕТ» на 1 арк.

- договір підряду №24/10-09 від 24.10.2018 між ТОВ «Брухтпостач» та ПП «Втор-мет» щодо сортування металобрухту на 6 арк. в одному примірнику; ,

- договір підряду №24/10-10 від 24.10.2018 між ТОВ «Брухтпостач» та ПП «Втор-мет» щодо сортування металобрухту на 6 арк. в одному примірнику; договір субпідряду №10-10/18 від 24.10.2018 між ПП «ВТОР-МЕТ» ОСОБА_11 та ТОВ «Брухтпостач» щодо сортування та інших робіт із металобрухтом на 6 арк.;

- договір підряду №24/10-03 від 24.10.2018 між ТОВ «Брухтпостач» та ПП «ВТОР-МЕТ» на 6 арк. у одному примірнику,договір субпідряду №03-10/18 від 24.10.2018 між ПП «ВТОР-МЕТ» ОСОБА_12 та ТОВ «Брухтпостач» щодо сортування та інших робіт із металобрухтом на 6 арк.;

- договір підряду №24/10-04 від 24.10.2018 між ТОВ «Брухтпостач» та ПП «ВТОР-МЕТ» на 6 арк. у одному примірнику, договір субпідряду №04-10/18 від 24.10.2018 між ПП «ВТОР-МЕТ», ОСОБА_13 та ТОВ «Брухтпостач» щодо сортування та інших робіт із металобрухтом на 6 арк.;

- договір підряду №24/10-07 від 24.10.2018 між ТОВ «Брухтпостач» та ПП «Втор-мет» по 6 арк. одному примірнику; договір субпідряду №07-10/18 від 24.10.2018 між ПП «ВТОР-МЕТ», ОСОБА_14 та ТОВ «Брухтпостач» на 6 арк.,

- договір підряду без номеру та дати між ТОВ «Брухтпостач» та ПП «Втор-мет» по 6 арк.одному примірнику; договір субпідряду без дати та номеру між ПП «ВТОР-МЕТ», ОСОБА_15 та ТОВ «Брухтпостач» на 6 арк. у одному примірнику,

-договір підряду №24/10-11 між ТОВ «Брухтпостач» та ПП «Втор-мет» по 6 арк. одному примірнику; договір субпідряду №11-10/18 між ПП «ВТОР-МЕТ», ОСОБА_16 та ТОВ «Брухтпостач» на 6 арк. у одному примірнику,

- договір підряду №24/10-02 від 24.10.2018 між ТОВ «Брухтпостач» та ПП «Втор-мет» на 6 арк., одному примірнику, договір субпідряду №02-10/18 від 24.10.2018 між ПП «ВТОР-МЕТ», ОСОБА_17 та ТОВ «Брухтпостач» на 6 арк.,

- договір підряду №24/10-12 від 24.10.2018 між ТОВ «Брухтпостач» та ПП «Втор-мет» на 6 арк., одному примірнику,

-договір субпідряду №12-10/18 від 24.10.2018 між ПП «ВТОР-МЕТ», ОСОБА_18 та ТОВ «Брухтпостач» на 6 арк. ;

- договір підряду №24/10-08 від 24.10.2018 між ТОВ «Брухтпостач» та ПП «Втор-мет» на 6 арк., одному примірнику, договір субпідряду №08-10/18 від 24.10.2018 між ПП «ВТОР-МЕТ», ОСОБА_19 та ТОВ «Брухтпостач» на 6 арк.,

-Договір підряду №24/10-01 від 24.10.2018 між ТОВ «Брухтпостач» та ПП «Втор-мет» на 6 арк., один примірник щодо виконання робіт з сортування, подрібнення, пакетування та навантаження металобрухту;

-Договір субпідряду №01-10/18 від 24.10.2018 між ПП «ВТОР-МЕТ», ОСОБА_20 та ТОВ «Брухтпостач» на 6 арк. щодо виконання робіт з сортування, подрібнення, пакетування та навантаження металобрухту,

-Чорнові записи 4 арк.;

-Бланки заяв 3 арк.;

-Бланки договорів 5 арк.;

-Відомість № 04120001 плати за подавання, забирання вагонів та маневру роботи за 04.12.2017 року під`їзної колії ФОП ОСОБА_9 та ТОВ «Техно -Транс» - 1 арк.

-Відомість № 20120021 плати за подавання, забирання вагонів та маневру роботи за 20.12.2017 року під`їзної колії ФОП ОСОБА_9 та ТОВ «Техно -Транс» - 1 арк.

-Відомість № 05120002 плати за подавання, забирання вагонів та маневру роботи під`їзної колії ФОП ОСОБА_9 та ТОВ «Техно -Транс» - 1 арк.

-Відомість № 05120003 плати за подавання, забирання вагонів та маневру роботи за 05.12.2017 року під`їзної колії ФОП ОСОБА_9 та ТОВ «Техно -Транс» - 1 арк.

-Відомість № 07120004 плати за подавання, забирання вагонів та маневру роботи за 07.12.2017 року під`їзної колії ФОП ОСОБА_9 та ТОВ «Техно -Транс» - 1 арк.

-Відомість № 07120005 плати за подавання, забирання вагонів та маневру роботи за 07.12.2017 року під`їзної колії ФОП ОСОБА_9 та ТОВ «Техно -Транс» - 1 арк.

-Відомість № 11120009 плати за подавання, забирання вагонів та маневру роботи за 07.12.2017 року під`їзної колії ФОП ОСОБА_9 та ТОВ «Техно -Транс» - 1 арк.

-Відомість № 11120007 плати за подавання, забирання вагонів та маневру роботи за 08.12.2017 року під`їзної колії ФОП ОСОБА_9 та ТОВ «Техно -Транс» - 1 арк.

-Відомість № 11120006 плати за подавання, забирання вагонів та маневру роботи за 09.12.2017 року під`їзної колії ФОП ОСОБА_9 та ТОВ «Техно -Транс» - 1 арк.

-Відомість № 11120008 плати за подавання, забирання вагонів та маневру роботи за 09.12.2017 року під`їзної колії ФОП ОСОБА_9 та ТОВ «Техно -Транс» - 1 арк.

-Відомість № 12120010 плати за подавання, забирання вагонів та маневру роботи за 10.12.2017 року під`їзної колії ФОП ОСОБА_9 та ТОВ «Техно -Транс» - 1 арк.

-Відомість № 12120011 плати за подавання, забирання вагонів та маневру роботи за 12.12.2017 року під`їзної колії ФОП ОСОБА_9 та ТОВ «Техно -Транс» - 1 арк.

-Відомість № 15120012 плати за подавання, забирання вагонів та маневру роботи за 12.12.2017 року під`їзної колії ФОП ОСОБА_9 та ТОВ «Техно -Транс» - 1 арк.

-Відомість № 15120013 плати за подавання, забирання вагонів та маневру роботи за 15.12.2017 року під`їзної колії ФОП ОСОБА_9 та ТОВ «Техно -Транс» - 1 арк.

-Відомість № 15120014 плати за подавання, забирання вагонів та маневру роботи за 15.12.2017 року під`їзної колії ФОП ОСОБА_9 та ТОВ «Техно -Транс» - 1 арк.

-Відомість № 18120018 плати за подавання, забирання вагонів та маневру роботи за 17.12.2017 року під`їзної колії ФОП ОСОБА_9 та ТОВ «Техно -Транс» - 1 арк.

-Відомість № 18120015 плати за користування вагонами 15.12.2017 року під`їзної колії ФОП ОСОБА_9 та ТОВ «Техно -Транс» - 1 арк.

-Відомість № 18120017 плати за подавання, забирання вагонів та маневру роботи за 16.12.2017 року під`їзної колії ФОП ОСОБА_9 та ТОВ «Техно -Транс» - 1 арк.

-Відомість № 20120019 плати за користування вагонами 17.12.2017 року під`їзної колії ФОП ОСОБА_9 та ТОВ «Техно -Транс» - 1 арк.

-Відомість № 20120020 плати за подавання, забирання вагонів та маневру роботи за 17.12.2017 року під`їзної колії ФОП ОСОБА_9 та ТОВ «Техно -Транс» - 1 арк.

-Відомість № 21120022 плати за користування вагонами 17.12.2017 року під`їзної колії ФОП ОСОБА_9 та ТОВ «Техно -Транс» - 1 арк.

-Відомість № 21120023 плати за подавання, забирання вагонів та маневру роботи за 21.12.2017 року під`їзної колії ФОП ОСОБА_9 та ТОВ «Техно -Транс» - 1 арк.

-Відомість № 25120026 плати за користування вагонами 20.12.2017 року під`їзної колії ФОП ОСОБА_9 та ТОВ «Техно -Транс» - 1 арк.

-Відомість № 25120027 плати за подавання, забирання вагонів та маневру роботи за 22.12.2017 року під`їзної колії ФОП ОСОБА_9 та ТОВ «Техно -Транс» - 1 арк.

-Відомість № 28120032 плати за подавання, забирання вагонів та маневру роботи за 28.12.2017 року під`їзної колії ФОП ОСОБА_9 та ТОВ «Техно -Транс» - 1 арк.

-Відомість № 25120028 плати за користування вагонами 22.12.2017 року під`їзної колії ФОП ОСОБА_9 та ТОВ «Техно -Транс» - 1 арк.

- Відомість № 25120029 плати за подавання, забирання вагонів та маневру роботи за 25.12.2017 року під`їзної колії ФОП ОСОБА_9 та ТОВ «Техно -Транс» - 1 арк.

-Відомість № 18120016 плати за користування вагонами 14.12.2017 року під`їзної колії ФОП ОСОБА_9 та ТОВ «Техно -Транс» - 1 арк.

-Відомість № 28120030 плати за користування вагонами 25.12.2017 року під`їзної колії ФОП ОСОБА_9 та ТОВ «Техно -Транс» - 1 арк.

-Відомість № 28120031 плати за подавання, забирання вагонів та маневру роботи за 27.12.2017 року під`їзної колії ФОП ОСОБА_9 та ТОВ «Техно -Транс» - 1 арк.

-Відомість № 29120033 плати за користування вагонами 27.12.2017 року під`їзної колії ФОП ОСОБА_9 та ТОВ «Техно -Транс» - 1 арк.

-Вантажна декларація № 15515030.54817 від 18.08.2017 року, відправник ТОВ «Інтерпромканат», отримувач ОСОБА_6 АДРЕСА_8 1 арк;

-Чорнові записи на різних аркушах 38 арк.

В іншій частині відмовити.

Роз`яснити, що згідно ст. 174 КПК України, підозрюваний, обвинувачений, їх захисник, законний представник, інший власник або володілець майна, які не були присутні при розгляді питання про арешт майна, мають право заявити клопотання про скасування арешту майна повністю або частково.

Ухвала підлягає до негайного виконання.

Повідомити сторін, що повний текс ухвали буде оголошено 17.12.2018 року о 08-30 годині.

Ухвала слідчого судді може бути оскаржена до апеляційної істанції протягом 5 днів.

Слідчий суддя: ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення17.12.2018
Оприлюднено02.03.2023
Номер документу78728898
СудочинствоКримінальне
Сутьарешт майна (матеріали кримінального провадження №12018260000000273 від 23.06.2018 року), за ознаками вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364, ч. 2 ст. 212 КК України сторони кримінального провадження: слідчий ОСОБА_3 адвокати ОСОБА_4 , ОСОБА_5 власника майна ОСОБА_6

Судовий реєстр по справі —727/13808/18

Ухвала від 29.12.2018

Кримінальне

Чернівецький апеляційний суд

Марчак В. Я.

Ухвала від 27.12.2018

Кримінальне

Чернівецький апеляційний суд

Марчак В. Я.

Ухвала від 14.12.2018

Кримінальне

Шевченківський районний суд м. Чернівців

Літвінова О. Г.

Ухвала від 17.12.2018

Кримінальне

Шевченківський районний суд м. Чернівців

Літвінова О. Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні