Ухвала
від 03.12.2018 по справі 498/960/18
ВЕЛИКОМИХАЙЛІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №498/960/18

Провадження по справі №2-о/498/37/18

УХВАЛА

про відкриття провадження у справі

03 грудня 2018 року суддя Великомихайлівського районного суду Одеської області Ткачук О.Л., розглянувши заяву ОСОБА_1, заінтересована особа: Цибулівська сільська рада Великомихайлівського району Одеської області про встановлення факту родинних відносин, -

встановила:

ОСОБА_1, заінтересована особа: Цибулівська сільська рада Великомихайлівського району Одеської області звернувся із заявою про встановлення факту родинних відносин, в якій просив встановити факт родинних відносин, що він ОСОБА_1, ІНФОРМАЦІЯ_1, є рідним сином ОСОБА_2, яка померла ІНФОРМАЦІЯ_2

Заява подана з додержанням вимог статей 175, 177, 315- 318 ЦПК України.

Підстави, визначені статтями 185-186 ЦПК України, для залишення заяви без руху, повернення заяви чи відмови у відкритті провадження у справі відсутні.

Заява підсудна Великомихайлівському районному суду Одеської області.

Відповідно до вимог ч.3 ст.294 ЦПК України справи окремого провадження розглядаються судом з додержанням загальних правил, встановлених цим Кодексом, за винятком положень щодо змагальності та меж судового розгляду.

Відповідно до ч.7 ст. 81 ЦПК України, суд не може збирати докази, що стосуються предмета спору, з власної ініціативи, крім витребування доказів судом у випадку, коли він має сумніви у добросовісному здійсненні учасниками справи їхніх процесуальних прав або виконанні обов'язків щодо доказів, а також інших випадків, передбачених цим Кодексом.

Згідно положень п.19 розділу IV Правил державної реєстрації актів громадянського стану в Україні, затверджених наказом Міністерства юстиції України від 18.10.2000 року №52/5 (із змінами станом на 13.11.2017 року), копії актових записів цивільного стану видаються на підставі ухвали (письмового запиту) суду (судді) у зв'язку зі справами, що перебувають у його провадженні, а також на письмові запити Міністерства юстиції України, відділу державної реєстрації актів цивільного стану України, дипломатичного представництва та консульської установи України, нотаріуса, органу досудового розслідування, інших державних органів, якщо запит зроблено у зв'язку зі здійсненням ними повноважень, визначених актами законодавства, із зазначенням мети їх витребування.

Отже, копія актового запису про народження може бути надана тільки на обґрунтовану письмову вимогу суду.

Тому суддя, вивчивши матеріали справи, дослідивши надані докази, вважає за можливе витребувати докази, так як вказана інформація необхідна для повного та всебічного розгляду справи, та винесення по справі обґрунтованого рішення.

Керуючись ст.ст.19, 81, 84,187, 294, 315-318 ЦПК України, суддя -

ухвалила:

Прийняти до розгляду та відкрити провадження у справі за заявою ОСОБА_1, заінтересована особа: Цибулівська сільська рада Великомихайлівського району Одеської області про встановлення факту родинних відносин в порядку окремого провадження.

Призначити судове засідання в приміщенні Великомихайлівського районного суду Одеської області (Одеська область Великомихайлівський район смт.Велика Михайлівка вул.Пушкіна, 2б) на 17 грудня 2018 року на 12-30 годину.

Витребувати із Великомихайлівського районного відділу державної реєстрації актів цивільного стану Головного територіального управління юстиції в Одеській області (місцезнаходження: 67100 Одеська область Великомихайлівський район смт.Велика Михайлівка вул.Центральна, 126) копію актового запису про народження ОСОБА_1, ІНФОРМАЦІЯ_1, складеного П.Осипенківською сільською радою Цебриківського району Одеської області 17.04.1956 року, актовий запис №09.

Копію ухвали направити до Великомихайлівського районного відділу державної реєстрації актів цивільного стану Головного територіального управління юстиції в Одеській області - для виконання.

Витребувані документи направити до Великомихайлівського районного суду Одеської області за адресою: вул. Пушкіна, 2б смт. Велика Михайлівка Одеської області у встановлений судом строк, або надати стороні, яка подасть вказану ухвалу до виконання, але не пізніше 14.12.2018 року.

Копію ухвали про прийняття до розгляду та відкриття провадження у справі надіслати учасникам справи. Одночасно, з копією ухвали про відкриття провадження та призначення справи до судового розгляду надіслати заінтересованій особі копію заяви з копіями доданих до неї документів та запропонувати заінтересованій особі у строк до 14 грудня 2018 року подати письмові пояснення щодо заяви.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи за веб - адресою: http://vmk.od.court.gov.ua/sud1508/ на Офіційному веб-порталі судової влади України.

Ухвала може бути оскаржена лише щодо недотримання правил підсудності в апеляційному порядку шляхом подання апеляційної скарги до апеляційного суду Одеської області через Великомихайлівський районний суд Одеської області протягом п'ятнадцяти днів з дня її складення. Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена у день її складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження.

В іншій частині ухвала оскарженню не підлягає.

Заявник: ОСОБА_1, ІНФОРМАЦІЯ_1, АДРЕСА_1

Заінтересована особа: Цибулівська сільська рада Великомихайлівського району Одеської області, провул. Перемоги, 2 с.Цибулівка Великомихайлівський район Одеська область Україна 67132.

Суддя О.Л.Ткачук

Дата ухвалення рішення03.12.2018
Оприлюднено22.12.2018
Номер документу78765582
СудочинствоЦивільне
Сутьвстановлення факту родинних відносин

Судовий реєстр по справі —498/960/18

Рішення від 17.12.2018

Цивільне

Великомихайлівський районний суд Одеської області

Ткачук О. Л.

Ухвала від 03.12.2018

Цивільне

Великомихайлівський районний суд Одеської області

Ткачук О. Л.

Ухвала від 30.11.2018

Цивільне

Великомихайлівський районний суд Одеської області

Чернецька Н. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні