Рішення
від 10.12.2018 по справі 280/4229/18
ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

РІШЕННЯ

10 грудня 2018 року Справа № 280/4229/18 м.Запоріжжя Запорізький окружний адміністративний суд у складі головуючого судді Конишевої О.В., розглянувши за правилами спрощеного позовного провадження адміністративну справу

за позовною заявою Запорізької обласної організації профспілки працівників енергетики та електротехнічної промисловості України (69044, м. Запоріжжя, пл. Профспілок, 5, код ЄДРПОУ 02648372)

до Вознесенівського управління у м. Запоріжжі Головного управління Державної фіскальної служби України у Запорізькій області (69001, м. Запоріжжя, вул. Перемоги, 14, код ЄДРПОУ 41699983)

про визнання протиправним та скасування рішення №0092075002 від 20.08.2018,

ВСТАНОВИВ:

До Запорізького окружного адміністративного суду надійшла позовна заява Запорізької обласної організації профспілки працівників енергетики та електротехнічної промисловості України (далі - позивач) до Вознесенівського управління у м. Запоріжжі Головного управління Державної фіскальної служби України у Запорізькій області (далі - відповідач), в якому позивач просить суд визнати протиправним та скасувати рішення Вознесенівського управління у м. Запоріжжі Головного управління Державної фіскальної служби України у Запорізькій області №0092075002 від 20.08.2018 про застосування штрафних санкцій та нарахування пені за несплату (неперерахування) або несвоєчасну сплату (несвоєчасне перерахування) єдиного внеску.

Ухвалою суду від 10.10.2018 відкрито провадження по справі та призначено судове засідання на 07.11.2018.

Ухвалою суду від 07.11.2018 відкладено судове засідання на 28.11.2018.

Позивачем 28.11.2018 подано до суду клопотання про розгляд справи у порядку письмового провадження. В обґрунтування позовних вимог зазначив, що своєчасно сплачував єдиний внесок, що підтверджується відповідними первинними документами. Позовні вимоги просить задовольнити у повному обсязі.

Представник відповідача проти задоволення позовних вимог заперечив, вважає що сплата єдиного внеску була не своєчасною, тому прийняте рішення є законним та обгрунтовним. Просив відмовити в задоволенні позовних вимог.

Розглянувши матеріали та з'ясувавши всі обставини адміністративної справи, які мають юридичне значення для розгляду та вирішення спору по суті, дослідивши наявні у справі докази у їх сукупності, судом встановлено наступне.

20.08.2018 Вознесенівським управлінням у м. Запоріжжі ГУ ДФС України у Запорізькій області прийнято рішення № НОМЕР_1 про застосування штрафних санкцій та нарахування пені за несплату (неперерахування) або несвоєчасну сплату (несвоєчасне перерахування) єдиного внеску до Запорізької обласної організації профспілки працівників енергетики та електротехнічної промисловості України.

З метою врегулювання спору позивач звернувся до відповідача з листом від 29.08.2018 №94, в якому повідомив обставини щодо неправомірності застосування штрафних санкцій та просив переглянути своє рішення.

Листом від 05.09.2018 №28244/10/08-01-50-07, відповідач повідомив позивачу, що при прийнятті спірного рішення діяв в межах закону, тому рішення № НОМЕР_1 від 20.08.2018 року про застосування штрафних санкцій та нарахування пені за несплату (неперерахування) або несвоєчасну сплату (несвоєчасне перерахування) єдиного внеску є законним та обґрунтованим.

30 серпня 2018 року вказане рішення було оскаржено в адміністративному порядку до Головного управління ДФС України у Запорізькій області.

Не погоджуючись із прийнятим рішенням, позивач звернувся до суду із вказаним позовом.

Всебічно і повно з'ясувавши фактичні обставини справи, на яких ґрунтується позов, дослідивши надані позивачем та відповідачем докази, суд приходить до висновків, що позовна заява підлягає задоволенню з огляду на наступне.

Спеціальним законом, який визначає правові та організаційні засади забезпечення збору та обліку єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування, умови та порядок його нарахування і сплати та повноваження органу, що здійснює його збір та ведення обліку, є Закону України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування» від 08.07.2010 № 2464-VI (далі - Закон).

Відповідно до пункту 2 частини 1 статті 1 вказаного Закону, єдиний внесок на загальнообов'язкове державне соціальне страхування (далі - єдиний внесок) - консолідований страховий внесок, збір якого здійснюється до системи загальнообов'язкового державного соціального страхування в обов'язковому порядку та на регулярній основі з метою забезпечення захисту у випадках, передбачених законодавством, прав застрахованих осіб на отримання страхових виплат (послуг) за діючими видами загальнообов'язкового державного соціального страхування.

Частиною 1 статті 4 Закону визначено коло осіб, які є платниками єдиного внеску, серед яких, зокрема, роботодавці: підприємства, установи та організації, інші юридичні особи, утворені відповідно до законодавства України, незалежно від форми власності, виду діяльності та господарювання, які використовують працю фізичних осіб на умовах трудового договору (контракту) або на інших умовах, передбачених законодавством, чи за цивільно-правовими договорами (крім цивільно-правового договору, укладеного з фізичною особою - підприємцем, якщо виконувані роботи (надавані послуги) відповідають видам діяльності відповідно до відомостей з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців), у тому числі філії, представництва, відділення та інші відокремлені підрозділи зазначених підприємств, установ і організацій, інших юридичних осіб, які мають окремий баланс і самостійно ведуть розрахунки із застрахованими особами.

Пунктом 1 частини 2 статті 6 Закону визначено, що платник єдиного внеску, серед іншого, зобов'язаний своєчасно та в повному обсязі нараховувати, обчислювати і сплачувати єдиний внесок.

Відповідно до частини 5, 7 статті 9 Закону, сплата єдиного внеску здійснюється у національній валюті шляхом внесення відповідних сум єдиного внеску на рахунки органів доходів і зборів, відкриті в центральному органі виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері казначейського обслуговування бюджетних коштів для його зарахування, крім єдиного внеску, який сплачується в іноземній валюті розташованими за межами України підприємствами, установами, організаціями (у тому числі міжнародними) за працюючих у них громадян України та громадянами України, які працюють або постійно проживають за межами України, відповідно до договорів про добровільну участь у системі загальнообов'язкового державного соціального страхування (далі - договір про добровільну участь).

Єдиний внесок сплачується шляхом перерахування платником безготівкових коштів з його банківського рахунку.

Платники, зазначені в абзацах третьому та четвертому пункту 1 частини першої статті 4 цього Закону, які не мають банківського рахунку, сплачують внесок шляхом готівкових розрахунків через банки чи відділення зв'язку.

Згідно з частиною 8 статті 9 Закону, платники єдиного внеску, крім платників, зазначених у пунктах 4 і 5 частини першої статті 4 цього Закону, зобов'язані сплачувати єдиний внесок, нарахований за календарний місяць, не пізніше 20 числа наступного місяця, крім гірничих підприємств, які зобов'язані сплачувати єдиний внесок, нарахований за календарний місяць, не пізніше 28 числа наступного місяця.

При цьому платники, зазначені у пункті 1 частини першої статті 4 цього Закону, під час кожної виплати заробітної плати (доходу, грошового забезпечення), на суми якої (якого) нараховується єдиний внесок, одночасно з видачею зазначених сум зобов'язані сплачувати нарахований на ці виплати єдиний внесок у розмірі, встановленому для таких платників (авансові платежі). Винятком є випадки, якщо внесок, нарахований на ці виплати, вже сплачений у строки, встановлені абзацом першим цієї частини, або за результатами звірення платника з органом доходів і зборів за платником визнана переплата єдиного внеску, сума якої перевищує суму внеску, що підлягає сплаті, або дорівнює їй. Кошти перераховуються одночасно з отриманням (перерахуванням) коштів на оплату праці (виплату доходу, грошового забезпечення), у тому числі в безготівковій чи натуральній формі. При цьому фактичним отриманням (перерахуванням) коштів на оплату праці (виплату доходу, грошового забезпечення) вважається отримання відповідних сум готівкою, зарахування на рахунок одержувача, перерахування за дорученням одержувача на будь-які цілі, отримання товарів (послуг) або будь-яких інших матеріальних цінностей у рахунок зазначених виплат, фактичне здійснення з таких виплат відрахувань згідно із законодавством або виконавчими документами чи будь-яких інших відрахувань.

Пунктом 1 частини 10 статті 9 Закону передбачено, що днем сплати єдиного внеску вважається, зокрема, у разі перерахування сум єдиного внеску з рахунку платника на відповідні рахунки органу доходів і зборів - день списання банком або центральним органом виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері казначейського обслуговування бюджетних коштів, суми платежу з рахунку платника незалежно від часу її зарахування на рахунок органу доходів і зборів.

Крім того, згідно частин 11 та 12 Закону, єдиний внесок підлягає сплаті незалежно від фінансового стану платника, а у разі несвоєчасної або не в повному обсязі сплати єдиного внеску до платника застосовуються фінансові санкції, передбачені цим Законом, а посадові особи, винні в порушенні законодавства про збір та ведення обліку єдиного внеску, несуть дисциплінарну, адміністративну, цивільно-правову або кримінальну відповідальність згідно із законом.

Судом встановлено, що підставою для винесення вказаного рішення стала несвоєчасна сплата позивачем єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування за період з 21.07.2015 до 28.04.2016.

13.07.2015 позивачем подано звіт про суми нарахованої заробітної плати (доходу, грошового забезпечення, допомоги, компенсації) застрахованих осіб та суми нарахованого єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування до органів доходів і зборів за червень 2015, згідно з яким позивачем самостійно визначено суму єдиного внеску, яка підлягає сплаті в розмірі 31971,24 грн.

Відповідно до платіжного доручення: №45 від 12.06.2015 позивачем сплачено єдиний внесок 3,6 % в розмірі1948,65 грн.;№ 49 від 26.06.2015 позивачем сплачено єдиний внесок 3,6 % в розмірі903,12 грн.; №46 від 12.06.2015 позивачем сплачено єдиний внесок 36,76 % в розмірі 19897,79 грн.; №50 від 26.06.2015 позивачем сплачено єдиний внесок 36,76 % в розмірі 9221,68 грн.

04.08.2015 позивачем подано звіт про суми нарахованої заробітної плати (доходу, грошового забезпечення, допомоги, компенсації) застрахованих осіб та суми нарахованого єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування до органів доходів і зборів за липень 2015, згідно з яким позивачем самостійно визначено суму єдиного внеску, яка підлягає сплаті в розмірі 22351,24 грн.

Відповідно до платіжного доручення: №53 від 14.07.2015 позивачем сплачено єдиний внесок 3,6 % в розмірі689,57 грн.;№ 57 від 29.07.2015 позивачем сплачено єдиний внесок 3,6 % в розмірі 1304,10 грн.; №54 від 14.07.2015 позивачем сплачено єдиний внесок 36,76 % в розмірі 3898,24 грн.; №58 від 29.07.2015 позивачем сплачено єдиний внесок 36,76 % в розмірі 16459,33 грн.

01.09.2015 позивачем подано звіт про суми нарахованої заробітної плати (доходу, грошового забезпечення, допомоги, компенсації) застрахованих осіб та суми нарахованого єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування до органів доходів і зборів за серпень 2015, згідно з яким позивачем самостійно визначено суму єдиного внеску, яка підлягає сплаті в розмірі 27626,34 грн.

Відповідно до платіжного доручення: №62 від 14.08.2015 позивачем сплачено єдиний внесок 3,6 % в розмірі1366,48 грн.; №66 від 28.08.2015 позивачем сплачено єдиний внесок 3,6 % в розмірі1097,71 грн.; №61 від 14.08.2015 позивачем сплачено єдиний внесок 36,76 % в розмірі 14675,67 грн.; № 65 від 28.08.2015 позивачем сплачено єдиний внесок 36,76 % в розмірі 10486,48 грн.

01.09.2015 позивачем подано звіт про суми нарахованої заробітної плати (доходу, грошового забезпечення, допомоги, компенсації) застрахованих осіб та суми нарахованого єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування до органів доходів і зборів за серпень 2015, згідно з яким позивачем самостійно визначено суму єдиного внеску, яка підлягає сплаті в розмірі 27626,34 грн.

Відповідно до платіжного доручення: №62 від 14.08.2015 позивачем сплачено єдиний внесок 3,6 % в розмірі1366,48 грн.; №66 від 28.08.2015 позивачем сплачено єдиний внесок 3,6 % в розмірі1097,71 грн.; №61 від 14.08.2015 позивачем сплачено єдиний внесок 36,76 % в розмірі 14675,67 грн.; № 65 від 28.08.2015 позивачем сплачено єдиний внесок 36,76 % в розмірі 10486,48 грн.

12.10.2015 позивачем подано звіт про суми нарахованої заробітної плати (доходу, грошового забезпечення, допомоги, компенсації) застрахованих осіб та суми нарахованого єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування до органів доходів і зборів за вересень 2015, згідно з яким позивачем самостійно визначено суму єдиного внеску, яка підлягає сплаті в розмірі 28786,96 грн.

Відповідно до платіжного доручення: №70 від 14.09.2015 позивачем сплачено єдиний внесок 3,6 % в розмірі 1389,46 грн.; №76 від 29.09.2015 позивачем сплачено єдиний внесок 3,6 % в розмірі1178,26 грн.; №69 від 14.09.2015 позивачем сплачено єдиний внесок 36,76 % в розмірі 14187,87 грн.; № 75 від 29.09.2015 позивачем сплачено єдиний внесок 36,76 % в розмірі 12031,37 грн.

02.11.2015 позивачем подано звіт про суми нарахованої заробітної плати (доходу, грошового забезпечення, допомоги, компенсації) застрахованих осіб та суми нарахованого єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування до органів доходів і зборів за жовтень 2015, згідно з яким позивачем самостійно визначено суму єдиного внеску, яка підлягає сплаті в розмірі 20731,50 грн.

Відповідно до платіжного доручення: №80 від 13.10.2015 позивачем сплачено єдиний внесок 3,6 % в розмірі 497,00 грн.; №84 від 29.10.2015 позивачем сплачено єдиний внесок 3,6 % в розмірі1351,30 грн.; №79 від 13.10.2015 позивачем сплачено єдиний внесок 36,76 % в розмірі 5073,00 грн.; № 83 від 29.10.2015 позивачем сплачено єдиний внесок 36,76 % в розмірі 13810,20 грн.

02.12.2015 позивачем подано звіт про суми нарахованої заробітної плати (доходу, грошового забезпечення, допомоги, компенсації) застрахованих осіб та суми нарахованого єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування до органів доходів і зборів за листопад 2015, згідно з яким позивачем самостійно визначено суму єдиного внеску, яка підлягає сплаті в розмірі 20724,00 грн.

Відповідно до платіжного доручення: №88 від 13.11.2015 позивачем сплачено єдиний внесок 3,6 % в розмірі 634,00 грн.; №92 від 27.11.2015 позивачем сплачено єдиний внесок 3,6 % в розмірі 1214,53 грн.; №87 від 13.11.2015 позивачем сплачено єдиний внесок 36,76 % в розмірі 6470,00 грн.; № 91 від 27.11.2015 позивачем сплачено єдиний внесок 36,76 % в розмірі 12405,47 грн.

05.01.2016 позивачем подано звіт про суми нарахованої заробітної плати (доходу, грошового забезпечення, допомоги, компенсації) застрахованих осіб та суми нарахованого єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування до органів доходів і зборів за грудень 2015, згідно з яким позивачем самостійно визначено суму єдиного внеску, яка підлягає сплаті в розмірі 22094,15 грн.

Відповідно до платіжного доручення: №95 від 14.12.2015 позивачем сплачено єдиний внесок 3,6 % в розмірі 569,00 грн.; №101 від 28.12.2015 позивачем сплачено єдиний внесок 3,6 % в розмірі 1183,39 грн.; №5 від 14.01.2015 позивачем сплачено єдиний внесок 3,6 % в розмірі 93,21 грн.; № 96 від 14.12.2015 позивачем сплачено єдиний внесок 36,76 % в розмірі 5808,00 грн.; № 104 від 28.12.2015 позивачем сплачено єдиний внесок 36,76 % в розмірі 11887,47 грн.; № 1 від 14.01.2015 позивачем сплачено єдиний внесок 36,76 % в розмірі 1547,22 грн.; № 98 від 22.12.2015 позивачем сплачено єдиний внесок 2 % в розмірі 38,84 грн.

11.02.2016 позивачем подано звіт про суми нарахованої заробітної плати (доходу, грошового забезпечення, допомоги, компенсації) застрахованих осіб та суми нарахованого єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування до органів доходів і зборів за січень 2016, згідно з яким позивачем самостійно визначено суму єдиного внеску, яка підлягає сплаті в розмірі 12621,67 грн.

Відповідно до платіжного доручення: №1 від 14.01.2016 позивачем сплачено єдиний внесок 22 % в розмірі 3476,00 грн.; №9 від 29.01.2016 позивачем сплачено єдиний внесок 22 % в розмірі 9145,67 грн.

02.03.2016 позивачем подано звіт про суми нарахованої заробітної плати (доходу, грошового забезпечення, допомоги, компенсації) застрахованих осіб та суми нарахованого єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування до органів доходів і зборів за лютий 2016, згідно з яким позивачем самостійно визначено суму єдиного внеску, яка підлягає сплаті в розмірі 13322,73 грн.

Відповідно до платіжного доручення: №12 від 12.02.2016 позивачем сплачено єдиний внесок 22 % в розмірі 3124,00 грн.; №15 від 19.02.2016 позивачем сплачено єдиний внесок 22 % в розмірі 1708,79 грн.; №17 від 26.02.2016 позивачем сплачено єдиний внесок 22 % в розмірі 8489,94 грн.

05.04.2016 позивачем подано звіт про суми нарахованої заробітної плати (доходу, грошового забезпечення, допомоги, компенсації) застрахованих осіб та суми нарахованого єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування до органів доходів і зборів за березень 2016, згідно з яким позивачем самостійно визначено суму єдиного внеску, яка підлягає сплаті в розмірі 14986,85 грн.

Відповідно до платіжного доручення: №20 від 14.03.2016 позивачем сплачено єдиний внесок 22 % в розмірі 6528,26 грн.; №26 від 30.03.2016 позивачем сплачено єдиний внесок 22 % в розмірі 8458,59 грн.

04.05.2016 позивачем подано звіт про суми нарахованої заробітної плати (доходу, грошового забезпечення, допомоги, компенсації) застрахованих осіб та суми нарахованого єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування до органів доходів і зборів за квітень 2016, згідно з яким позивачем самостійно визначено суму єдиного внеску, яка підлягає сплаті в розмірі 22404,00 грн.

Відповідно до платіжного доручення: №29 від 13.04.2016 позивачем сплачено єдиний внесок 22 % в розмірі 3520,00 грн.; №32 від 28.04.2016 позивачем сплачено єдиний внесок 22 % в розмірі 18884,00 грн.

Як вбачається з досліджених судом оригіналів зазначених платіжних доручень, копії яких долучені до матеріалів справи, нарахування та сплата єдиного внеску була здійснена позивачем під час кожної виплати заробітної плати у зазначені періоди, що відповідає положенням частини 8 статті 9 Закону України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування» та спростовує доводи представника відповідача про несвоєчасну сплату єдиного внеску.

Крім того, вказана несвоєчасна сплата єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування виникла у березні 2014 року та була предметом спору у Запорізькому окружному адміністративному суді.

Так, Рішенням ДПІ в Орджонікідзевському районі м. Запоріжжя ГУ ДФС № 000305 від 23.09.2015 року про застосування штрафних санкцій та нарахування пені за несплату (неперерахування) або несвоєчасну сплату (несвоєчасне перерахування) єдиного внеску до позивача були застосовані штрафні санкції та нарахована пеня за період з 23.04.2014 до 28.05.2015. Підставою для застосування штрафних санкцій було неперерахування ПАТ КБ Південкомбанк до державного бюджету утриманого та нарахованого єдиного внеску за другу половину березня 2014 в сумі 16727,03 грн. за платіжними дорученнями № 21 та № 22 від 21.03.2014. Відповідно до Постанови Запорізького окружного адміністративного суду від 13.01.2016 та Ухвали Дніпропетровського апеляційного адміністративного суду від 28.09.2016 в справі №808/8924/15, рішення ДПІ в Орджонікідзевському районі м. Запоріжжя Головного управління ДФС №000305 від 23.09.2015 року було визнано протиправним та скасовано.

Судом першої та апеляційної інстанції встановлено, що облпрофорганізація (позивач) відповідно до чинного законодавства своєчасно здійснила сплату єдиного внеску, у зв'язку з чим прийняте рішення ДПІ в Орджонікідзевському районі м. Запоріжжя Головного управління ДФС №000305 про застосування штрафних санкцій та нарахування пені за несплату (неперерахування) або несвоєчасну сплату (несвоєчасне перерахування) єдиного внеску від 23.09.2015 р. є протиправним та підлягає скасуванню.

Оскільки єдиний внесок за платіжними дорученнями № 21, 22 від 21.03.2014 з вини ПАТ КБ Південкомбанк не був перерахований до державного бюджету та не повернуто позивачу, 17 лютого 2016 року Президією облпрофорганізації було прийнято рішення про сплату єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування (копія Постанови додається, додаток №13).

На підставі Постанови від 17.02.2016 №П-10-1-5, у період з лютого 2016р. по квітень 2016 року єдиний внесок на загальнообов'язкове державне соціальне страхування в розмірі 16272,03 грн. було сплачено позивачем у повному обсязі.

Враховуючи вищевикладене, суд приходить до висновку, що позивач відповідно до чинного законодавства своєчасно здійснив сплату єдиного внеску, у зв'язку з чим прийнятне Рішення №0092075002 від 20.08.2018 про застосування штрафних санкцій та нарахування пені за несплату (неперерахування) або не несвоєчасну сплату (несвоєчасне перерахування) єдиного внеску є протиправним та підлягає скасуванню.

У ст.19 Конституції України зазначено, що органи державної влади та органи місцевого самоврядування, їх посадові особи зобов'язані діяти лише на підставі, в межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією та законами України.

Відповідно до ст.77 КАС України, кожна сторона повинна довести ті обставини, на яких ґрунтуються її вимоги та заперечення. В адміністративних справах про протиправність рішень, дій чи бездіяльності суб'єкта владних повноважень обов'язок щодо доказування правомірності свого рішення, дії чи бездіяльності покладається на відповідача.

З урахуванням з'ясованих обставин, досліджених матеріалів справи суд приходить до висновку, що позовні вимоги підлягають задоволенню.

Вирішуючи питання про розподіл судових витрат у справі, суд враховує, що, відповідно до частини першої статті 139 КАС України, якщо судове рішення ухвалене на користь сторони, яка не є суб'єктом владних повноважень, суд присуджує всі здійснені нею документально підтверджені судові витрати за рахунок бюджетних асигнувань суб'єкта владних повноважень, що виступав стороною у справі, або якщо стороною у справі виступала його посадова чи службова особа.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст.9, 77, 132, 143, 243-246 КАС України, суд

ВИРІШИВ:

Позовну заяву Запорізької обласної організації профспілки працівників енергетики та електротехнічної промисловості України (69044, м. Запоріжжя, пл. Профспілок, 5, код ЄДРПОУ 02648372) до Вознесенівського управління у м. Запоріжжі Головного управління Державної фіскальної служби України у Запорізькій області (69001, м. Запоріжжя, вул. Перемоги, 14, код ЄДРПОУ 41699983) - задовольнити у повному обсязі.

Визнати протиправним та скасувати рішення Вознесенівського управління у м. Запоріжжі Головного управління Державної фіскальної служби України у Запорізькій області №0092075002 від 20.08.2018 про застосування штрафних санкцій та нарахування пені за несплату (неперерахування) або несвоєчасну сплату (несвоєчасне перерахування) єдиного внеску.

Стягнути на користь Запорізької обласної організації профспілки працівників енергетики та електротехнічної промисловості України (69044, м. Запоріжжя, пл. Профспілок, 5, код ЄДРПОУ 02648372) понесені витрати по сплаті судового збору у розмірі 1762,00 грн. (одна тисяча сімсот шістдесят дві гривні 00 коп.) за рахунок бюджетних асигнувань Вознесенівського управління у м. Запоріжжі Головного управління Державної фіскальної служби України у Запорізькій області (69001, м. Запоріжжя, вул. Перемоги, 14, код ЄДРПОУ 41699983).

Рішення суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги всіма учасниками справи, якщо апеляційну скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті чи закриття апеляційного провадження або прийняття постанови судом апеляційної інстанції за наслідками апеляційного перегляду.

Учасник справи, якому повне рішення або ухвала суду не були вручені у день його (її) проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження на рішення суду - якщо апеляційна скарга подана протягом тридцяти днів з дня вручення йому повного рішення суду.

Відповідно до п.п. 15.5 п. 15 ч. 1 Перехідних положень КАС України рішення може бути оскаржено в апеляційному порядку до Третього апеляційного адміністративного суду через Запорізький окружний адміністративний суд протягом тридцяти днів з дня його проголошення. Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини рішення суду, або розгляду справи в порядку письмового провадження, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення.

Рішення виготовлено в повному обсязі 10.12.2018.

Суддя О.В. Конишева

СудЗапорізький окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення10.12.2018
Оприлюднено29.12.2018
Номер документу78845365
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —280/4229/18

Ухвала від 18.03.2019

Адміністративне

Третій апеляційний адміністративний суд

Коршун А.О.

Ухвала від 19.02.2019

Адміністративне

Третій апеляційний адміністративний суд

Коршун А.О.

Рішення від 10.12.2018

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Конишева Олена Василівна

Ухвала від 07.11.2018

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Конишева Олена Василівна

Ухвала від 10.10.2018

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Конишева Олена Василівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні