Ухвала
від 26.12.2018 по справі 824/1113/18-а
ЧЕРНІВЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЧЕРНІВЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

про зупинення провадження у справі

26 грудня 2018 р. м. Чернівці справа № 824/1113/18-а

Суддя Чернівецького окружного адміністративного суду Левицький В.К., розглянув у порядку письмового провадження заяви про зупинення провадження у адміністративній справі за позовом Управління державної служби з надзвичайних ситуацій у Чернівецькій області до комунальної установи "Кельменецька центральна районна лікарня" про застосування заходу реагування у сфері державного нагляду (контролю).

В С Т А Н О В И В:

Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Чернівецькій області звернулось до суду із вказаним позовом, в якому просить застосувати до комунальної установи "Кельменецька центральна районна лікарня" захід реагування у сфері державного нагляду (контролю) шляхом зобов'язання зупинити експлуатацію і відключити від електромережі із залученням спеціалізованої організації з електропостачання приміщення коридору господарської частини будівлі поліклініки що на вулиці Сагайдачного, 75 в селі міського типу Кельменці Чернівецької області до повного усунення в них порушень, визначених актом та приписом Кельменецького районного сектору Управління ДСНС України у Чернівецькій області від 18.10.2018 р. № 99.

У судовому засіданні, яке відбулося 20.12.2018 р. учасниками справи подано заяви про зупинення провадження у адміністративній справі №824/1113/18-а для надання часу для примирення сторін строком на 1 місяць. Вказані заяви просили розглянути без їх участі в порядку письмового провадження.

Відповідно до ч. 3 ст. 194 КАС України учасник справи має право заявити клопотання про розгляд справи за його відсутності. Якщо таке клопотання заявили всі учасники справи, судовий розгляд справи здійснюється в порядку письмового провадження на підставі наявних у суду матеріалів.

Оскільки, заяви про розгляд справи в порядку письмового провадження заявили всі учасники справи, враховуючи положення ч. 3 ст. 194 КАС України, суд вважає за можливе розглянути заяви про зупинення провадження у адміністративній справі в порядку письмового провадження на підставі наявних матеріалів.

Розглянувши заяви сторін, дослідивши матеріали справи, суд зазначає наступне.

Відповідно до ч. 1 ст. 190 КАС України сторони можуть повністю або частково врегулювати спір на підставі взаємних поступок. Примирення сторін може стосуватися лише прав та обов'язків сторін. Сторони можуть примиритися на умовах, які виходять за межі предмета спору, якщо такі умови примирення не порушують прав чи охоронюваних законом інтересів третіх осіб. Умови примирення не можуть суперечити закону або виходити за межі компетенції суб'єкта владних повноважень.

Згідно з ч. 2 ст. 190 КАС України за клопотанням сторін суд зупиняє провадження у справі на час, необхідний їм для примирення.

Пунктом 4 ч. 1 ст. 236 КАС України встановлено, що суд зупиняє провадження у справі в разі звернення обох сторін з клопотанням про надання їм часу для примирення - до закінчення строку, про який сторони заявили у клопотанні.

Частиною 4 ст. 236 КАС України встановлено, що про зупинення провадження у справі суд постановляє ухвалу. Ухвала суду про зупинення провадження у справі може бути оскаржена.

Враховуючи вищевикладене та наявність правових підстав для зупинення провадження по справі, суд приходить до висновку про необхідність зупинення провадження по справі для надання сторонам часу для примирення із встановленням граничного строку до 24.01.2019 р.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 190, 236, 243, 248, 256 КАС України, суд, -

У Х В А Л И В:

1. Клопотання задовольнити.

2. Зупинити провадження по адміністративній справі №824/1113/18-а.

3. Призначити адміністративну справу №824/1113/18-а до судового розгляду на 24.01.2019 р. об 15 год. 00 хв.

Згідно ст. 256 КАС України ухвала набирає законної сили негайно після її проголошення. Ухвала, постановлена судом поза межами судового засідання або в судовому засіданні у разі неявки всіх учасників справи, під час розгляду справи в письмовому провадженні, набирає законної сили з моменту її підписання суддею (суддями).

У відповідності до ст. ст. 293, 295 КАС України ухвали суду першої інстанції можуть бути оскаржені в апеляційному порядку окремо від рішення суду повністю або частково. Апеляційна скарга на ухвалу подається до Вінницького апеляційного адміністративного суду через Чернівецький окружний адміністративний суд протягом п'ятнадцяти днів з дня її проголошення (складання).

Суддя           В.К. Левицький

Дата ухвалення рішення26.12.2018
Оприлюднено02.01.2019
Номер документу78850978
СудочинствоАдміністративне
Сутьзастосування заходу реагування у сфері державного нагляду (контролю

Судовий реєстр по справі —824/1113/18-а

Ухвала від 25.01.2019

Адміністративне

Чернівецький окружний адміністративний суд

Левицький Василь Костянтинович

Ухвала від 26.12.2018

Адміністративне

Чернівецький окружний адміністративний суд

Левицький Василь Костянтинович

Ухвала від 29.11.2018

Адміністративне

Чернівецький окружний адміністративний суд

Левицький Василь Костянтинович

Ухвала від 19.11.2018

Адміністративне

Чернівецький окружний адміністративний суд

Левицький Василь Костянтинович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні