Ухвала
від 25.01.2019 по справі 824/1113/18-а
ЧЕРНІВЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЧЕРНІВЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

про закриття провадження у справі

25 січня 2019 р. м. Чернівці справа № 824/1113/18-а

Суддя Чернівецького окружного адміністративного суду Левицький В.К., розглянув у порядку письмового провадження заяву про відмову від позову та закриття провадження у адміністративній справі за позовом Управління державної служби з надзвичайних ситуацій у Чернівецькій області до комунальної установи "Кельменецька центральна районна лікарня" про застосування заходу реагування у сфері державного нагляду (контролю).

В С Т А Н О В И В:

У поданому до суду адміністративному позові Управління державної служби України з надзвичайних ситуацій у Чернівецькій області просить застосувати до комунальної установи "Кельменецька центральна районна лікарня" захід реагування у сфері державного нагляду (контролю) шляхом зобов'язання зупинити експлуатацію і відключити від електромережі із залученням спеціалізованої організації з електропостачання приміщення коридору господарської частини будівлі поліклініки що на вулиці Сагайдачного, 75 в селі міського типу Кельменці Чернівецької області до повного усунення в них порушень, визначених актом та приписом Кельменецького районного сектору Управління ДСНС України у Чернівецькій області від 18.10.2018 р. № 99.

Ухвалою Чернівецького окружного адміністративного суду від 26.12.2018 р. клопотання учасників справи задоволено. Зупинено провадження по адміністративній справі №824/1113/18-а та призначено до судового розгляду на 24.01.2019 р.

24.01.2019 р. позивач подав до суду заяву про відмову від позову та закриття провадження у справі.

В обґрунтування заяви позивач вказував, що за підсумками проведеної позапланової перевірки встановлено, що відповідач добровільно усунув усі недоліки, визначені актом Кельменецького районного сектору Управління ДСНС України у Чернівецькій області від 18.10.2018 року №99.

Наведена обставина, на думку позивача, нівелює предмет позову, а тому просив закрити провадження у справі. Розгляд даної заяви просив провести в порядку письмового провадження.

24.01.2019 р. відповідачем подано до суду заяву про закриття провадження у адміністративній справі №824/1113/18-а у зв`язку з відмовою від позову позивачем. Вказану заяву просив суд розглянути в порядку письмового провадження.

Відповідно до ч. 3 ст. 194 КАС України учасник справи має право заявити клопотання про розгляд справи за його відсутності. Якщо таке клопотання заявили всі учасники справи, судовий розгляд справи здійснюється в порядку письмового провадження на підставі наявних у суду матеріалів.

Враховуючи приписи ст. 194 КАС України та подання учасниками справи заяв про розгляд заяви про відмову від позову в порядку письмового провадження, суд вважає за можливе розглянути заяву про відмову від позову та закриття провадження у справі у письмовому провадженні

Розглянувши заяву про відмову від позову та закриття провадження у справі, дослідивши матеріали справи, суд зазначає наступне.

Частиною 3 ст. 9 КАС України визначено, що кожна особа, яка звернулася за судовим захистом, розпоряджається своїми вимогами на свій розсуд, крім випадків, встановлених цим Кодексом.

Згідно ст. 47 КАС України, крім прав та обов`язків, визначених у ст. 44 КАС України, позивач має право на будь-якій стадії судового процесу відмовитись від позову.

При цьому ч. 6 ст. 47 КАС України встановлює, що суд не приймає відмови позивача від позову, визнання позову відповідачем і не визнає умов примирення сторін, якщо ці дії суперечать закону або порушують чиї-небудь права, свободи чи інтереси.

Відповідно до ч. 1 ст. 189 КАС України, позивач може відмовитися від позову, а відповідач - визнати позов на будь-якій стадії провадження у справі, зазначивши про це в заяві по суті справи або в окремій письмовій заяві.

Згідно ч. 3 ст. 189 КАС України, про прийняття відмови від позову суд постановляє ухвалу, якою закриває провадження у справі.

Відповідно з п. 2 ч. 1 ст. 238 КАС України суд закриває провадження у справі, якщо позивач відмовився від позову і відмову прийнято судом.

Враховуючи те, що право на відмову від адміністративного позову є правом позивача, передбаченим КАС України, а вказана відмова не суперечить закону, не порушує права, свободи або інтереси учасників справи, суд приходить до висновку, про необхідність прийняття відмови позивача від адміністративного позову та закриття провадження у справі.

На підставі наведеного, керуючись ст. ст. 9, 47, 189, 194, 238, 241-243, 248, 256 КАС України суд, -

У Х В А Л И В:

1. Заяву про відмову від позову задовольнити.

2. Закрити провадження в адміністративній справі №824/1113/18-а за позовом Управління державної служби з надзвичайних ситуацій у Чернівецькій області до комунальної установи "Кельменецька центральна районна лікарня" про застосування заходу реагування у сфері державного нагляду (контролю).

Згідно ст. 256 КАС України ухвала набирає законної сили негайно після її проголошення. Ухвала, постановлена судом поза межами судового засідання або в судовому засіданні у разі неявки всіх учасників справи, під час розгляду справи в письмовому провадженні, набирає законної сили з моменту її підписання суддею (суддями).

У відповідності до ст. ст. 293, 295 КАС України ухвала суду першої інстанції може бути оскаржена в апеляційному порядку окремо від рішення суду повністю або частково. Апеляційна скарга на ухвалу подається до Сьомого апеляційного адміністративного суду через Чернівецький окружний адміністративний суд протягом п'ятнадцяти днів з дня її проголошення (складання).

          Суддя           В.К. Левицький

СудЧернівецький окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення25.01.2019
Оприлюднено28.01.2019
Номер документу79403793
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —824/1113/18-а

Ухвала від 25.01.2019

Адміністративне

Чернівецький окружний адміністративний суд

Левицький Василь Костянтинович

Ухвала від 26.12.2018

Адміністративне

Чернівецький окружний адміністративний суд

Левицький Василь Костянтинович

Ухвала від 29.11.2018

Адміністративне

Чернівецький окружний адміністративний суд

Левицький Василь Костянтинович

Ухвала від 19.11.2018

Адміністративне

Чернівецький окружний адміністративний суд

Левицький Василь Костянтинович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні