Рішення
від 28.12.2018 по справі 607/16272/18
ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ДОДАТКОВЕ Р І Ш Е Н Н Я

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

28.12.2018 Справа №607/16272/18

28 грудня 2018 року м.Тернопіль

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області в складі:

- головуючої судді Черніцької І.М.

- за участю секретаря судового засідання Бойко І.І.

розглянувши у відкритому судовому засіданні цивільну справу за заявою ОСОБА_1, заінтересована особа - Територіальна громада с. Плугів в особі Підлипецької сільської ради Золочівського району Львівської області про встановлення фактів, що мають юридичне значення,-

В С Т А Н О В И В:

Заявник ОСОБА_1 звернувся до суду із заявою про встановлення фактів, що мають юридичне значення, а саме просив встановити факт родинних відносин, зокрема, що ОСОБА_2 є його матір'ю та встановити факт належності ОСОБА_2, яка померла 08 квітня 2015 року, свідоцтва на право особистої власності на житловий будинок по вул. Крива, 1, с. Плугів Золочівського району Львівської області, виданого Золочівським міжрайонним бюро технічної інвентаризації 18 вересня 1990 року на ім'я Преймибіда Галини Андріївни та записаним у реєстрову книгу за №10.

Рішенням Тернопільського міськрайонного суду Тернопільської області 04 грудня 2018 року заяву задоволено. Встановлено факт належності ОСОБА_2, яка померла 08 квітня 2015 року в с.Плугів, свідоцтва на право особистої власності на житловий будинок в с.Плугів по вул.Крива,1 Золочівського району Львівської області, виданого Золочівським міжрайонним бюро технічної інвентаризації 18 вересня 1990 року на ім'я Переймибіди Галини Андріївни та записаним у реєстру книгу за № 10 .

Судом встановлено, що у резолютивній частині рішення Тернопільського міськрайонного суду Тернопільської області від 04 грудня 2018 року не зазначено щодо встановлення факту родинних відносин між заявником та його матір'ю ОСОБА_2, яка померла 08 квітня 2015 року.

Відповідно до вимог п. 1 ч. 1 ст. 270 ЦПК України суд, що ухвалив рішення, може за заявою учасників справи чи з власної ініціативи ухвалити додаткове рішення, якщо стосовно певної позовної вимоги, з приводу якої сторони подавали докази і давали пояснення, не ухвалено рішення .

Згідно з вимогами ч. 4 ст. 270 ЦПК України у разі необхідності суд може викликати сторони або інших учасників справи в судове засідання. Неприбуття у судове засідання осіб, які були належним чином повідомлені про дату, час та місце судового засідання, не перешкоджає розгляду заяви.

Питання про ухвалення додаткового рішення вирішується без повідомлення учасників справи.

Із матеріалів справи та рішення суду встановлено, що заявник заявляв також вимогу про встановлення факту родинних відносин.

З приводу даної вимоги заявник подав пояснення, докази, судом допитувались свідки.

Судом досліджено та оцінено докази з приводу даної вимоги та зазначено про встановлення факту родинних відносин у мотивувальній частині рішення суду.

Однак, у резолютивній частині судом не зазначено про результат вирішення даної вимоги.

Враховуючи вищенаведене, суд вважає за необхідне ухвалити додаткове рішення, яким задовольнити заяву ОСОБА_1 в частині встановлення факту родинних відносин, зокрема, що ОСОБА_2, яка померла 08 квітня 2015 року є його матір'ю.

Керуючись ст. 270 ЦПК України, суд,-

В И Р І Ш И В:

Ухвалити додаткове рішення в частині вимог про встановлення факту родинних відносин .

Встановити факт родинних відносин, а саме, що ОСОБА_2, яка померла 08 квітня 2015 року є матір'ю ОСОБА_1, ІНФОРМАЦІЯ_1.

Рішення суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги всіма учасниками справи, якщо апеляційну скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті чи закриття апеляційного провадження або прийняття постанови суду апеляційної інстанції за наслідками апеляційного перегляду.

Рішення може бути оскаржене протягом 30 днів з дня його проголошення. Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення. Учасник справи, якому повне рішення не були вручені у день його проголошення або складення має право на поновлення строку на апеляційне скарження в порядку вимог ч. 2 ст. 354 ЦПК України.

Заявник: ОСОБА_1, вул. Злуки, 15/35 м.Тернопіль, реєстраційний номер облікової картки платника податків- НОМЕР_1.

Заінтересована особа: Підлипецька сільська рада Золочівського району Львівської області, с. Підлипці Золочівського району Львівської області, код ЄДРПОУ 04374200.

Повне рішення суду складено 28 грудня 2018 року.

Головуючий суддяОСОБА_3

СудТернопільський міськрайонний суд Тернопільської області
Дата ухвалення рішення28.12.2018
Оприлюднено30.12.2018
Номер документу78920224
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —607/16272/18

Рішення від 28.12.2018

Цивільне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Черніцька І. М.

Рішення від 04.12.2018

Цивільне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Черніцька І. М.

Рішення від 04.12.2018

Цивільне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Черніцька І. М.

Ухвала від 23.08.2018

Цивільне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Черніцька І. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні