Ухвала
від 26.12.2018 по справі 908/1523/18
ЦЕНТРАЛЬНИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ЦЕНТРАЛЬНИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

У Х В А Л А

26.12.2018 м.Дніпро Справа № 908/1523/18

Центральний апеляційний господарський суд у складі колегії суддів:

головуючого судді: Іванова О.Г. (доповідач),

суддів: Дарміна М.О., Кузнецова І.Л.

розглянувши матеріали апеляційної скарги Спеціалізованого комунального підприємства "Об`єднана житлово-комунальна, побутова та ритуальна служба" Широківської сільської ради Запорізького району Запорізької області на рішення Господарського суду Запорізької області від 28.11.2018 року, ухвалене суддею Боєвою О.С., повний текст якого складений 11.12.2018, у справі № 908/1523/18

за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю "Ритуальний дім "Спокій Запоріжжя", м.Київ

до Спеціалізованого комунального підприємства "Об`єднана житлово-комунальна, побутова та ритуальна служба" Широківської сільської ради Запорізького району Запорізької області

про визнання укладеним договору про надання ритуальних послуг

ВСТАНОВИВ:

Рішенням Господарського суду Запорізької області від 28.11.2018 року у справі №908/1523/18 позов задоволено повністю.

Визнано укладеним договір про надання ритуальних послуг між Спеціалізованим комунальним підприємством "Об'єднана житлово-комунальна, побутова та ритуальна служба" Широківської сільської ради Запорізького району Запорізької області (код ЄДРПОУ 38374080) та Товариством з обмеженою відповідальністю "Ритуальний дім "Спокій Запоріжжя" (код ЄДРПОУ 42015522) в редакції, викладеній у позовній заяві, а саме:

"Договір

про надання ритуальних послуг


"__"
2018

СПЕЦІАЛІЗОВАНЕ КОМУНАЛЬНЕ ПІДПРИЄМСТВО "ОБЄДНАНА ЖИТЛОВО-КОМУНАЛЬНА, ПОБУТОВА ТА РИТУАЛЬНА СЛУЖБА" ШИРОКІВСЬКОЇ СІЛЬСЬКОЇ РАДИ ЗАПОРІЗЬКОГО РАЙОНУ ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ (КОД ЄДРПОУ 38374080) (далі - Ритуальна служба), о особі



, який (а) діє на підставі
, з однієї сторони,

та суб'єкт господарської діяльності ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСЮ "РИТУАЛЬНИЙ ДІМ "СПОКІЙ ЗАПОРІЖЖЯ", (надалі іменується - Виконавець послуг), код ЄДРПОУ 42015522, що є платником єдиного податку, в особі директора Чехович Вілени Володимирівни, яка діє на підставі Статуту, з іншої сторони, далі за текстом разом іменуються "Сторони", а кожна окремо - "Сторона", уклали цей договір про таке:

1. Предмет договору

1.1. Предметом договору є надання ритуальних послуг.

1.2. Взаємовідносини між Ритуальною службою і Виконавцем послуг регулюються Конституцією України, Законом України "Про поховання та похоронну справу", іншим законодавством України та цим договором.

1.3. Господарські відносини між Ритуальною службою та Виконавцем послуг визначаються за згодою сторін.

2. Права сторін

2.1. Ритуальна служба має право:

2.1.1. Здійснювати організацію та проведення поховання.

2.2. Виконавець послуг має право:

2.2.1. Відповідно до договору-замовлення надавати ритуальні послуги поховання померлих громадян, які визначені Необхідним мінімальним переліком окремих видів ритуальних послуг (затверджених наказом Держжитлокомунгоспу України № 193 від 19.11.2003), на відкритих кладовищах та під поховання на закритих кладовищах підпорядкованих Ритуальній службі, крім поховань на Алеях пошани.

2.2.2. На підставі звернення осіб, які зобов'язалися поховати померлого, надавати будь-які інші ритуальні послуги поховання померлих громадян, які не суперечать положенням діючого законодавства України та не передбачені п.п. 2.2.1 Договору.

2.2.3. Самостійно, на підставі звернення осіб, які зобов'язалися поховати померлого, виготовляти та/або реалізовувати предмети ритуальної належності , якщо вони відповідають державним стандартам та затвердженій вартості, передбаченим законодавством.

3. Обов'язки сторін

3.1. Ритуальна служба зобов'язана:

3.1.1. При зверненні особи, що зобов'язалася поховати померлого, забезпечити укладання договорів-замовлень, урахувавши при цьому побажання Замовника щодо Виконавців послуг.

3.1.2. Відповідно до договору-замовлення забезпечити організацію та проведення поховання померлого у встановленому законодавством порядку, з урахуванням волевиявлення померлого, висловленого при житті, а в разі його відсутності з урахуванням побажань родичів.

3.1.3. У місцях оформлення договорів-замовлень надати Замовникові (виконавцю волевиявлення або особі, яка зобов'язалася поховати померлого) наочну інформацію, передбачену п. 6 Типового положення про ритуальну службу в України.

3.1.4. Створити рівні умови для поховання померлих незалежно від їх раси, кольору шкіри, політичних та інших переконань, статі, етнічного та соціального походження, майнового стану, місця проживання, мовних або інших ознак.

3.1.5. Забезпечити безоплатне виділення земельної ділянки для поховання труни з тілом чи урни з прахом померлого на кладовищі.

3.1.6. Створити рівні умови Виконавцям послуг.

3.1.7. Забезпечити своєчасне оформлення договору-замовлення та в термін не пізніше години передати телефоном, телефонограмою, електронною поштою або іншими засобами електронного зв'язку замовлення Виконавцю послуг.

3.2. Виконавець послуг зобов'язаний:

3.2.1. Подати до ритуальної служби перелік ритуальних послуг, їх характеристику та вартість. У разі внесення змін до вартості ритуальних послуг Виконавець послуг забезпечує доведення нової ціни до ритуальної служби шляхом надсилання відповідного повідомлення поштою або подання його нарочно.

3.2.2. При наданні послуги з копання могили на кладовищі гарантувати збереження могил та надмогильних споруд, інших елементів благоустрою могил, що розміщення поруч з новими похованнями, та відшкодовувати матеріальні збитки у разі їх пошкодження.

3.2.3. Видавати працівникам, що беруть участь у наданні ритуальних послуг, відповідні посвідчення.

4. Відповідальність сторін

4.1. Ритуальна служба несе відповідальність:

4.1.1. За ненадання інформації Замовникові про виконавців послуг та перелік ритуальних послуг, що можуть надаватися ними.

4.1.2. За неякісну і несвоєчасну організацію, оформлення договору-замовлення. За порушення термінів та неякісне надання ритуальних послуг, установлених договором-замовлення, згідно з вимогами Закону України "Про захист прав споживачів".

4.1.3. За недотримання положень чинного законодавства, стандартів та технологій при організації поховання померлих.

4.1.4. За безпідставну відмову замовнику в оформленні договору-замовлення, виконавцем якого замовник вибрав ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ "РИТУАЛЬНИЙ ДІМ "СПОКІЙ ЗАПОРІЖЖЯ", за невчасне передання замовлення на послуги Виконавцю послуг.

4.2. Виконавець послуг несе відповідальність:

4.2.1. За порушення термінів та неякісне надання ритуальних послуг, установлених договором-замовлення, згідно з вимогами Закону України "Про захист прав споживачів".

4.2.2. При недотриманні вимог п. 3.2.2. цього договору Виконавець послуг усуває пошкодження, відшкодовує матеріальні збитки.

4.2.3. За недотримання положень чинного законодавства в частині вимог затверджених стандартів та технологій при наданні ритуальних послуг.

5. Порядок вирішення спорів

5.1. Спори і розбіжності, що можуть виникати внаслідок цього договору, за змогою вирішуватимуться шляхом переговорів між учасниками.

У разі не врегулювання спорів і розбіжностей шляхом переговорів, розв'язання спорів здійснюється в судовому порядку.

6. Інші умови

6.1. Виконавець послуг приймає участь в заходах до Дня пам'яті на умовах, узгоджених ним з Ритуальною службою.

6.2. Роботи та послуги, які потребують одержання ліцензії або інших дозвільних документів, Виконавець послуг може виконувати та надавати тільки за їх наявності.

7. Прикінцеві положення

7.1. Договір набирає чинності з моменту його підписання і діє на протязі трьох років, а саме до "__"


2021 року.

7.2. Договір укладається у двох примірниках (по одному для кожної сторони), які мають однакову юридичну силу.

7.3. Умови цього договору можуть бути змінені виключно за взаємною згодою Сторін шляхом укладення та підписання додаткової угоди до цього договору, яка є його невід'ємною частиною.

7.4. Сторони зобов'язуються повідомляти одна одну про зміну своїх платіжних реквізитів, місцезнаходження, номерів телефонів і факсів у десятиденний строк, починаючи з дня настання відповідних змін.

СПЕЦІАЛІЗОВАНЕ КОМУНАЛЬНЕ ПІДПРИЄМСТВО "ОБ'ЄДНАНА ЖИТЛОВО-КОМУНАЛЬНА, ПОБУТОВА ТА РИТУАЛЬНА СЛУЖБА" ШИРОКІВСЬКОЇ СІЛЬСЬКОЇ РАДИ ЗАПОРІЗЬКОГО РАЙОНУ ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ 70413, Запорізька область, Запорізький район, село Ручаївка, вул. Берегова, буд. 16. Код ЄДРПОУ: 38374080, номер запису в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань: 1 085 102 0000 001476 від 15.10.2012. Тел. (061) 279 31 37 (посада)


/
/
/ М.П. ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ "РИТУАЛЬНИЙ ДІМ "СПОКІЙ ЗАПОРІЖЖЯ" 03039, м. Київ, вул. Волзька, буд. 65, р/р 2600200163021 в ПАТ "КБ "ГЛОБУС", МФО 380526, Код ЄДРПОУ: 42015522, номер запису в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань: 1 068 102 0000 049339 від 22.03.2018. Тел. (044) 537 00 57, (050) 471 70 77 Директор ТОВ "РД "СПОКІЙ ЗАПОРІЖЖЯ"
/ В.В. Чехович/ М.П.

Стягнуто зі Спеціалізованого комунального підприємства "Об'єднана житлово-комунальна, побутова та ритуальна служба" Широківської сільської ради Запорізького району Запорізької області на користь Товариства з обмеженою відповідальністю "Ритуальний дім "Спокій Запоріжжя" 1762 грн. 00 коп. витрат зі сплати судового збору.

Не погодившись із вказаним рішенням, Спеціалізоване комунальне підприємство "Об`єднана житлово-комунальна, побутова та ритуальна служба" Широківської сільської ради Запорізького району Запорізької області звернулося до Центрального апеляційного господарського суду з апеляційною скаргою, в якій, з посиланням на порушення господарським судом норм матеріального та процесуального права, неповне з`ясування обставин справи, просить рішення господарського суду скасувати, ухвалити нове рішення, яким в задоволенні позову відмовити повністю.

Відповідно до частин 1, 4 ст. 262 Господарського процесуального кодексу України про відкриття апеляційного провадження у справі суд апеляційної інстанції постановляє ухвалу.

В ухвалі про відкриття апеляційного провадження зазначається строк для подання учасниками справи відзиву на апеляційну скаргу та вирішується питання про витребування матеріалів справи. Якщо разом з апеляційною скаргою подано заяви чи клопотання, суд в ухвалі про відкриття апеляційного провадження встановлює строк, протягом якого учасники справи мають подати свої заперечення щодо поданих заяв чи клопотань, якщо інше не передбачено цим Кодексом.

Як вбачається з поданих документів, апеляційна скарга оформлена у відповідності до вимог, встановлених ст. 258 Господарського процесуального кодексу України.

З огляду на зазначене, відповідно до вимог статей 256, 258, 262 Господарського процесуального кодексу України, судова колегія визначилась про можливість відкриття апеляційного провадження у справі №908/1523/18.

Заперечень проти відкриття апеляційного провадження на час постановлення ухвали до суду не надійшло.

Керуючись ст. ст.262, 263, 268, 270 Господарського процесуального кодексу України, суд, -

УХВАЛИВ:

1.Відкрити апеляційне провадження за апеляційною скаргою Спеціалізованого комунального підприємства "Об`єднана житлово-комунальна, побутова та ритуальна служба" Широківської сільської ради Запорізького району Запорізької області на рішення Господарського суду Запорізької області від 28.11.2018 у справі №908/1523/18.

2. Розгляд справи № 908/1523/18 призначити у судовому засіданні на 30.01.2019 року на 11:00 год. Засідання відбудеться в приміщенні Центрального апеляційного господарського суду за адресою: м. Дніпро, пр. Дмитра Яворницького, 65, зал судових засідань №207.

3. Позивачу протягом 15 днів з дня вручення ухвали про відкриття апеляційного провадження надати до суду :

- відзив на апеляційну скаргу;

- заперечення щодо заяв та клопотань, поданих разом з апеляційною скаргою;

- власні заяви, клопотання відповідно до ст.ст. 38, 169, 170 Господарського процесуального кодексу України, додаткові докази та обґрунтування щодо неможливості надати їх до суду першої інстанції (копії вказаних документів у цей же строк направити іншим учасникам справи, докази чого надати суду).

4. Відповідачу протягом 15 днів з дня вручення ухвали про відкриття апеляційного провадження надати до суду власні заяви, клопотання відповідно до ст.ст. 38, 169, 170 Господарського процесуального кодексу України, додаткові докази та обґрунтування щодо неможливості надати їх до суду першої інстанції (копії вказаних документів у цей же строк направити іншим учасникам справи, докази чого надати суду).

5. Роз'яснити учасникам справи, що:

- відповідно до частин 3, 5 статті 269 Господарського процесуального кодексу України докази, які не були подані до суду першої інстанції, приймаються судом лише у виняткових випадках, якщо учасник справи надав докази неможливості їх подання до суду першої інстанції з причин, що об'єктивно не залежали від нього. У суді апеляційної інстанції не приймаються і не розглядаються позовні вимоги та підстави позову, що не були предметом розгляду в суді першої інстанції;

- відповідно до ч.3 ст. 263 Господарського процесуального кодексу України відсутність відзиву на апеляційну скаргу не перешкоджає перегляду рішення суду першої інстанції;

- заяви, скарги і документи, подані після закінчення процесуальних строків, залишаються без розгляду, крім випадків, передбачених цим Кодексом;

- відповідно до ч.1 ст. 135 Господарського процесуального кодексу України за невиконання процесуальних обов'язків, зокрема за ухилення від вчинення дій, покладених судом на учасника судового процесу, тощо, суд може постановити ухвалу про стягнення в дохід державного бюджету з відповідної особи штрафу у сумі від одного до десяти розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

6. Копію ухвали надіслати учасникам справи.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та оскарженню не підлягає.

Головуючий суддя О.Г. Іванов

Суддя М.О. Дармін

Суддя І.Л. Кузнецова

СудЦентральний апеляційний господарський суд
Дата ухвалення рішення26.12.2018
Оприлюднено02.01.2019
Номер документу78924198
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —908/1523/18

Судовий наказ від 12.03.2019

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Боєва О.С.

Постанова від 25.02.2019

Господарське

Центральний апеляційний господарський суд

Іванов Олексій Геннадійович

Ухвала від 04.02.2019

Господарське

Центральний апеляційний господарський суд

Іванов Олексій Геннадійович

Ухвала від 26.12.2018

Господарське

Центральний апеляційний господарський суд

Іванов Олексій Геннадійович

Рішення від 28.11.2018

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Боєва О.С.

Ухвала від 30.10.2018

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Боєва О.С.

Ухвала від 27.09.2018

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Боєва О.С.

Ухвала від 06.09.2018

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Боєва О.С.

Ухвала від 10.08.2018

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Боєва О.С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні