Ухвала
від 22.12.2018 по справі 914/2334/18
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

22.12.2018 р.                                                             Справа № 914/2334/18

Господарський суд Львівської області у складі судді М. Синчука, розглянувши матеріали

позовної заяви: Комунальне підприємство Львівської обласної ради «Нерухомість та майно», м. Львів,

до відповідача: Державного підприємства «Всеукраїнське державне багатопрофільне видавництво «Каменяр», м. Львів,

про: стягнення заборгованості за надані послуги теплопостачання та штрафних санкцій за несвоєчасне виконання зобов'язання,

ВСТАНОВИВ:

Комунальне підприємство Львівської обласної ради «Нерухомість та майно» звернулося до Господарського суду Львівської області з позовом до Державного підприємства «Всеукраїнське державне багатопрофільне видавництво «Каменяр» про стягнення заборгованості за надані послуги теплопостачання та штрафних санкцій за несвоєчасне виконання зобов'язання.

Статтею 12 ГПК України встановлено, що господарське судочинство здійснюється за правилами, передбаченими цим Кодексом, у порядку наказного провадження, позовного провадження (загального або спрощеного).

Згідно з ч. ч. 1, 2 ст. 247 ГПК України у порядку спрощеного позовного провадження розглядаються малозначні справи та може бути розглянута будь-яка інша справа, віднесена до юрисдикції господарського суду, за винятком справ, зазначених у частині четвертій цієї статті.

Положеннями ч. 5 ст. 12 ГПК України передбачено, що для цілей цього Кодексу малозначними справами є: 1) справи, у яких ціна позову не перевищує ста розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб; 2) справи незначної складності, визнані судом малозначними, крім справ, які підлягають розгляду лише за правилами загального позовного провадження, та справ, ціна позову в яких перевищує п'ятсот розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

Відповідно до ч. 3 ст. 247 ГПК України при вирішенні питання про розгляд справи в порядку спрощеного або загального позовного провадження суд враховує: 1) ціну позову; 2) значення справи для сторін; 3) обраний позивачем спосіб захисту; 4) категорію та складність справи; 5) обсяг та характер доказів у справі, в тому числі чи потрібно у справі призначити експертизу, викликати свідків тощо; 6) кількість сторін та інших учасників справи; 7) чи становить розгляд справи значний суспільний інтерес; 8) думку сторін щодо необхідності розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження.

Частиною 5 статті 252 ГПК України передбачено, що суд розглядає справу в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення учасників справи за наявними у справі матеріалами, за відсутності клопотання будь-якої із сторін про інше. За клопотанням однієї із сторін або з власної ініціативи суду розгляд справи проводиться в судовому засіданні з повідомленням (викликом) сторін.

Дослідивши матеріали справи № 914/2334/18, з урахуванням положень ст. ст. 12, 247 ГПК України, враховуючи ціну позову, категорію та складність справи, обсяг та характер доказів у справі та оскільки за ознаками чинного ГПК України дана справа відноситься до категорії малозначних, для швидкого вирішення спору, суд приходить до висновку, що дана справа підлягає розгляду за правилами спрощеного позовного провадження.

Керуючись ст.ст. 12, 176, 234, 247, 250, 252 ГПК України, господарський суд

ПОСТАНОВИВ:

1. Прийняти позовну заяву до розгляду і відкрити провадження у справі №914/2334/18 за правилами спрощеного позовного провадження, з повідомленням (викликом) сторін.

2. Проведення судового засідання для розгляду справи по суті призначити на 14.01.19 р. о 11:50 год. в приміщенні господарського суду (м. Львів, вул. Личаківська, 128).

3. Явка представників учасників справи в судове засідання - обов'язкова.

4. Запропонувати відповідачу подати заяву з запереченням проти розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження, протягом 5 днів з дня вручення даної ухвали, згідно вимог ч.4 ст.176 ГПК України.

5. Запропонувати відповідачу: протягом 15 днів з дня вручення даної ухвали суду, подати до суду відзив на позовну заяву, оформлений відповідно до вимог ст.ст.165, 178 ГПК України; надіслати копію відзиву та доданих до нього доказів позивачу одночасно з надісланням відзиву до суду; відповідні докази надіслання надати до суду.

6. Запропонувати позивачу: подати до суду, протягом 10 днів з дня отримання відзиву на позов, відповідь на відзив, оформлений відповідно до вимог ст.ст.166, 184 ГПК України; надіслати копію відповіді на відзив та доданих до неї доказів відповідачу одночасно з надісланням відповіді суду; відповідні докази надіслання надати до суду та обґрунтування розгляду справи у закритих судових засіданнях.

7. Запропонувати відповідачу, подати до суду протягом 10 днів з дня отримання відповіді на відзив, заперечення, оформлені відповідно до вимог ст.ст.167, 184 ГПК України, надіслати копію заперечень та доданих до них доказів позивачу одночасно з надісланням заперечень до суду; відповідні докази надіслання надати до суду.

8. Представництво інтересів сторін у суді здійснюється відповідно до вимог ст.ст. 58-60 ГПК України.

9. Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та не підлягає оскарженню окремо від рішення суду.

          Веб-адреса сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі інтернет, за якою учасники справи можуть отримати інформацію по справі, що розглядається - lv.arbitr.gov.ua/sud5015/.

Суддя                                                                                Синчук М.М.

СудГосподарський суд Львівської області
Дата ухвалення рішення22.12.2018
Оприлюднено03.01.2019
Номер документу78927557
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —914/2334/18

Рішення від 08.04.2019

Господарське

Господарський суд Львівської області

Синчук М.М.

Ухвала від 11.03.2019

Господарське

Господарський суд Львівської області

Синчук М.М.

Ухвала від 18.02.2019

Господарське

Господарський суд Львівської області

Синчук М.М.

Ухвала від 14.01.2019

Господарське

Господарський суд Львівської області

Синчук М.М.

Ухвала від 22.12.2018

Господарське

Господарський суд Львівської області

Синчук М.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні