Ухвала
від 27.12.2018 по справі 320/5191/18
КИЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

КИЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

про повернення позовної заяви

27 грудня 2018 року м. Київ           № 320/5191/18

Суддя Київського окружного адміністративного суду Журавель В.О., розглянувши позовну заяву Колективного сільськогосподарського підприємства "Осиківське" до Головного управління Держгеокадастру у Київській області про зобов'язання вчинити певні дії,

в с т а н о в и в:

4 жовтня 2018 р. до Київського окружного адміністративного суду звернулось Колективне сільськогосподарське підприємство "Осиківське" (далі - КСП "Осиківське") з позовом до Головного управління Держгеокадастру у Київській області про зобов'язання вчинити певні дії.

Ухвалою судді Київського окружного адміністративного суду від 8 жовтня 2018 р. позовну заяву залишено без руху та встановлено десятиденний строк для усунення недоліків позовної заяви з дня отримання копії даної ухвали. Вказаною ухвалою запропоновано усунути недоліки шляхом подання до суду оригіналу документу про сплату судового збору за звернення до суду за другу немайнову вимогу у сумі 81 052 грн. 00 коп.

21 листопада 2018 р. до Київського окружного адміністративного суду повернувся конверт з відміткою "за закінченням строку зберігання". Як убачається з відміток на конверті, це поштове відправлення було направлено за адресою: с. Осикове, Макарівський район, Київська область, 08063. Суд зазначає, що цю адресу було вказано КСП "Осиківське" в позовній заяві.

Перевіряючи підстави і причини повернення конверта судом встановлено, що у витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань вказана більш точна адреса КСП "Осиківське", яка, окрім позначення села, має вулицю та номер будинку, а саме: вул. Горького, буд. 7Б, с. Осикове, Макарівський район, Київська обл., 08063. У зв'язку з цим, ухвалою судді Київського окружного адміністративного суду від 28 листопада 2018 р. продовжено строк для усунення недоліків позовної заяви.

Копії зазначених вище ухвал надіслано судом на повну адресу КСП "Осиківське" (вул. Горького, буд. 7Б, с. Осикове, Макарівський район, Київська обл., 08063) у відповідності до вимог п.п. 15.5 п. 1 Розділу VII “Перехідні положення” Кодексу адміністративного судочинства України в паперовій формі рекомендованим поштовим відправленням.

Разом з тим, до суду повернувся конверт, направлений на адресу КСП "Осиківське", із відміткою підприємства поштового зв'язку "не проживає", який свідчить про те, що КСП "Осиківське" був належним чином повідомлений про надходження адресованого йому рекомендованого поштового відправлення, проте, вказану поштову кореспонденцію не отримав з незалежних від суду причин.

Відповідно до вимог ч. 1 ст. 120 Кодексу адміністративного судочинства України, перебіг процесуального строку починається з наступного дня після відповідної календарної дати або настання події, з якою пов'язано його початок.

Цією ж статтею встановлено, що останнім днем строку, який закінчується вказівкою на певний день, вважається цей день.

Останній день строку триває до двадцять четвертої години, але якщо в цей строк слід було вчинити процесуальну дію в суді, де робочий час закінчується раніше, строк закінчується в момент закінчення цього часу. Строк не вважається пропущеним, якщо до його закінчення позовна заява, скарга, інші документи чи матеріали або грошові кошти здано на пошту чи передані іншими відповідними засобами зв'язку (ч.ч. 8, 9 ст. 120 Кодексу адміністративного судочинства України).

Зважаючи на положення наведених вище правових норм, днем вручення заявнику КСП "Осиківське" копії ухвал Київського окружного адміністративного суду від 8 жовтня та 28 листопада 2018 р., якою встановлено десятиденний строк для усунення недоліків позовної заяви з дня одержання копії даного судового рішення, є 11 грудня 2018 р., а відтак останнім днем строку на усунення недоліків позовної заяви з урахуванням вихідних днів є 24 грудня 2018 р.

Разом з тим, станом на 27 грудня 2018 р. інформація про виконання заявником КСП "Осиківське" вимог ухвал Київського окружного адміністративного суду від 8 жовтня та 28 листопада 2018 р. до суду не надійшла.

Як убачається з п. 1 ч. 4 ст. 169 Кодексу адміністративного судочинства України, позовна заява повертається позивачеві, якщо позивач не усунув недоліки позовної заяви, яку залишено без руху, у встановлений судом строк.

Ураховуючи викладене, суддя вважає за необхідне повернути КСП "Осиківське" позовну заяву з усіма доданими до неї матеріалами.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 169, 243, 248 Кодексу адміністративного судочинства України, суддя,

                                         у х в а л и в:

1. Повернути Колективному сільськогосподарському підприємству "Осиківське" позовну заяву до Головного управління Держгеокадастру у Київській області про зобов'язання вчинити певні дії, з доданими до неї документами.

2. Роз'яснити позивачеві, що повернення позовної заяви не позбавляє права повторного звернення до адміністративного суду в порядку, встановленому законом.

3. Копію ухвали разом з матеріалами позовної заяви надіслати позивачеві.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та може бути оскаржена до Шостого апеляційного адміністративного суду протягом п'ятнадцяти днів з дня проголошення (підписання) ухвали.

Відповідно до підпункту 15.5 пункту 1 Розділу VII «Перехідні положення» Кодексу адміністративного судочинства України до початку функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи апеляційні скарги подаються учасниками справи до або через Київський окружний адміністративний суд.

Суддя                                                                                 Журавель В.О.

СудКиївський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення27.12.2018
Оприлюднено03.01.2019
Номер документу78954003
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —320/5191/18

Ухвала від 30.04.2020

Кримінальне

Запорізький апеляційний суд

Дадашева С. В.

Ухвала від 27.12.2018

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Журавель В.О.

Ухвала від 28.11.2018

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Журавель В.О.

Ухвала від 08.10.2018

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Журавель В.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні