Ухвала
від 27.12.2018 по справі 925/2011/14
ПІВНІЧНИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ПІВНІЧНИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

вул. Шолуденка, буд. 1, літера А, м. Київ, 04116, (044) 230-06-58 inbox@nag.court.gov.ua

УХВАЛА

про відкриття апеляційного провадження

"27" грудня 2018 р. Справа№ 925/2011/14

Північний апеляційний господарський суд у складі колегії суддів:

головуючого: Зубець Л.П.

суддів: Калатай Н.Ф.

Мартюк А.І.

розглянувши матеріали апеляційної скарги (вх. №09.1-04.3/3176/18 від 26.11.2018) Публічного акціонерного товариства "БАНК ФОРУМ" в особі уповноваженої особи Фонду гарантування вкладів фізичних осіб на ліквідацію ПАТ "Банк Форум" Шевченко О.В.

на ухвалу Господарського суду Черкаської області

від 06.11.2018

у справі №925/2011/14 (суддя Скиба Г.М.)

за скаргою Товариства з обмеженою відповідальністю "КАПРІ-АЛЬФА"

на дії державного виконавця Дніпровського районного відділу державної виконавчої служби міста Київ Головного територіального управління юстиції у м. Києві у справі

за позовом Публічного акціонерного товариства "БАНК ФОРУМ" в особі уповноваженої особи Фонду гарантування вкладів фізичних осіб на ліквідацію ПАТ "Банк Форум" Соловйової Наталії Анатоліївни

до 1. Товариства з обмеженою відповідальністю "КАПРІ-АЛЬФА"

2. Товариства з обмеженою відповідальністю "КАПРІ-БЕТТА"

3. Товариства з обмеженою відповідальністю "КАПРІ-КОСМЕТИК"

4. Товариства з обмеженою відповідальністю "КАПРІ-ТРЕЙД"

5. Товариства з обмеженою відповідальністю "КАПРІ-2000"

за участю третьої особи без самостійних вимог на стороні позивача - Фонд гарантування вкладів фізичних осіб.

за участі третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору, на стороні відповідачів: 1. ОСОБА_5

2. ОСОБА_6

про стягнення солідарно 14 335 388,22 грн.

за зустрічним позовом

1. Товариства з обмеженою відповідальністю "КАПРІ-АЛЬФА"

2. Товариства з обмеженою відповідальністю "КАПРІ-БЕТТА"

3. Товариства з обмеженою відповідальністю "КАПРІ-КОСМЕТИК"

4. Товариства з обмеженою відповідальністю "КАПРІ-ТРЕЙД"

5. Товариства з обмеженою відповідальністю "КАПРІ-2000"

до Публічного акціонерного товариства "Банк "Форум" в особі уповноваженої особи Фонду гарантування вкладів фізичних осіб на ліквідацію ПАТ "Банк Форум" Соловйової Наталії Анатоліївни

за участю третіх осіб на стороні Публічного акціонерного товариства "Банк "Форум" - Фонд гарантування вкладів фізичних осіб

за участі третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору, на стороні відповідачів:

1. ОСОБА_5

2. ОСОБА_6

про зобов'язання вчинити дію

ВСТАНОВИВ:

Рішенням Господарського Черкаської області від 24.02.2017 в задоволенні первісного позову відмовлено повністю, зустрічний позов задоволено.

30.03.2017 на виконання рішення Господарського суду Черкаської області від 24.02.2017 видано відповідні накази.

22.10.2018 до Господарського Черкаської області надійшла скарга Товариства з обмеженою відповідальністю "КАПРІ-АЛЬФА" на дії державного виконавця Дніпровського районного відділу державної виконавчої служби міста Київ Головного територіального управління юстиції у м. Києві

Ухвалою Господарського суду Черкаської області від 06.11.2018 у справі №925/2011/14 скаргу Товариства з обмеженою відповідальністю "КАПРІ-АЛЬФА" на дії Дніпровського районного відділу державної виконавчої служби міста Київ Головного територіального управління юстиції у м. Києві - задоволено.

Не погоджуючись з прийнятою ухвалою суду першої інстанції, ПАТ "БАНК ФОРУМ" в особі уповноваженої особи Фонду гарантування вкладів фізичних осіб на ліквідацію ПАТ "Банк Форум" звернулось до Північного апеляційного господарського суду, через Господарський суд Черкаської області з апеляційною скаргою, в якій просить скасувати ухвалу Господарського Черкаської області від 06.11.2018 по справі №911/2011/14 та прийняти нове рішення по справі, яким відмовити в задоволенні скарги Товариства з обмеженою відповідальністю "КАПРІ-АЛЬФА" на дії Дніпровського районного відділу державної виконавчої служби міста Київ Головного територіального управління юстиції у м. Києві.

Крім того, в апеляційній скарзі ПАТ "БАНК ФОРУМ" в особі уповноваженої особи Фонду гарантування вкладів фізичних осіб на ліквідацію ПАТ "Банк Форум" просить суд поновити строк на апеляційне оскарження обґрунтовуючи тим, що оскаржувана ухвала не була вручена скаржнику у день її проголошення або складання, повний текст оскаржуваної ухвали останній отримав 12.11.2018, що підтверджується штампом канцелярії банку на першій сторінці ухвали суду, з урахуванням приписів ст. 256 ГПК України скаржник вважає, що має право на поновлення строків для подання апеляційної скарги.

Ухвалою Північного апеляційного господарського суду від 30.11.2018 апеляційну скаргу (вх. №09.1-04.3/3176/18 від 26.11.2018) Публічного акціонерного товариства "БАНК ФОРУМ" в особі уповноваженої особи Фонду гарантування вкладів фізичних осіб на ліквідацію ПАТ "Банк Форум" Шевченко О.В. на ухвалу Господарського Черкаської області від 06.11.2018 у справі №925/2011/14 - залишено без руху, надавши скаржнику строк не більше десяти днів з дня отримання копії даної ухвали для усунення недоліків шляхом подання до Північного апеляційного господарського суду доказів надсилання апеляційної скарги іншим сторонам у справі, а саме: ТОВ "КАПРІ-АЛЬФА"; ТОВ "КАПРІ-БЕТТА"; ТОВ "КАПРІ-КОСМЕТИК"; ТОВ "КАПРІ-2000"; Фонду гарантування вкладів фізичних осіб; ОСОБА_5; ОСОБА_6

14.12.2018 через відділ управління автоматизованого документообігу та моніторингу виконання документів Північного апеляційного господарського суду від скаржника надійшла заява на виконання вимог ухвали Північного апеляційного господарського суду від 30.11.2018 про усунення недоліків апеляційної скарги до якої долучено докази надсилання апеляційної скарги з доданими до неї документами іншим сторонам у справі, а саме: ТОВ "КАПРІ-АЛЬФА"; ТОВ "КАПРІ-БЕТТА"; ТОВ "КАПРІ-КОСМЕТИК"; ТОВ "КАПРІ-2000"; Фонду гарантування вкладів фізичних осіб; ОСОБА_5; ОСОБА_6

Судом встановлено, що скаржником усунено недоліки апеляційної скарги, що є підставою для відкриття апеляційного провадження згідно з ст. 262 Господарського процесуального кодексу України.

Згідно Конституції України реалізація права особи на судовий захист здійснюється, зокрема, шляхом оскарження судових рішень у судах апеляційної інстанції, оскільки перегляд таких рішень в апеляційному порядку гарантує відновлення порушених прав і охоронюваних законом інтересів людини і громадянина.

Суд, здійснюючи правосуддя на засадах верховенства права, забезпечує кожному право на справедливий суд та повагу до інших прав і свобод, гарантованих Конституцією і законами України, а також міжнародними договорами, згода на обов'язковість яких надана Верховною Радою України (ст. 2 Закону України "Про судоустрій і статус суддів").

Частиною 1 статті 119 Господарського процесуального кодексу України встановлено, що суд за заявою учасника справи поновлює пропущений процесуальний строк, встановлений законом, якщо визнає причини його пропуску поважними, крім випадків, коли цим Кодексом встановлено неможливість такого поновлення.

Отже, суд апеляційної інстанції приходить до висновку, що клопотання про поновлення строку на подання апеляційної скарги є обґрунтованим та таким, що підлягає задоволенню, а матеріали, додані до апеляційної скарги, є достатніми для відкриття апеляційного провадження. Заперечень проти відкриття апеляційного провадження на час постановлення ухвали до суду не надійшло. Підстав для повернення апеляційної скарги або залишення без руху апеляційної скарги - не встановлено.

Керуючись Конституцією України, ст. ст. 119, 234, 256, 262, 263, 267, 268 Господарського процесуального кодексу України, Північний апеляційний господарський суд, -

УХВАЛИВ:

1. Поновити Публічному акціонерному товариству "БАНК ФОРУМ" в особі уповноваженої особи Фонду гарантування вкладів фізичних осіб на ліквідацію ПАТ "Банк Форум" Шевченко О.В. пропущений процесуальний строк на апеляційне оскарження ухвали Господарського суду Черкаської області від 06.11.2018 у справі №925/2011/14.

2. Відкрити апеляційне провадження у справі №925/2011/14 за апеляційною скаргою Публічного акціонерного товариства "БАНК ФОРУМ" в особі уповноваженої особи Фонду гарантування вкладів фізичних осіб на ліквідацію ПАТ "Банк Форум" Шевченко О.В. на ухвалу Господарського суду Черкаської області від 06.11.2018.

3. Розгляд апеляційної скарги Публічного акціонерного товариства "БАНК ФОРУМ" в особі уповноваженої особи Фонду гарантування вкладів фізичних осіб на ліквідацію ПАТ "Банк Форум" Шевченко О.В. на ухвалу Господарського суду Черкаської області від 06.11.2018 у справі №925/2011/14 призначити на 31.01.2019 об 11 год. 15 хв. Засідання відбудеться в приміщенні Північного апеляційного господарського суду за адресою: 04116, м. Київ, вул. Шолуденка, 1. Зал судових засідань №15.

Довести до відома учасників апеляційного провадження, що нез'явлення їх представників у судове засідання не є перешкодою для розгляду апеляційної скарги по суті.

4. Роз'яснити відповідачам (за первісним позовом) та третім особам у справі (за первісним позовом) про право подати до суду апеляційної інстанції відзив на апеляційну скаргу в письмовій формі протягом десяти днів з дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі відповідно, але не пізніше 18.01.2019.

Звернути увагу відповідачів (за первісним позовом) та третіх осіб у справі (за первісним позовом), що згідно вимог ст. 263 Господарського процесуального кодексу України, до відзиву додаються докази надсилання (надання) копій відзиву та доданих до нього документів іншим учасникам справи.

5. Заяви, скарги і документи, подані після закінчення процесуальних строків, залишаються без розгляду.

6. Копію ухвали Північного апеляційного господарського суду надіслати учасникам апеляційного провадження до відома.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддями та не підлягає оскарженню.

Головуючий суддя Л.П. Зубець

Судді Н.Ф. Калатай

А.І. Мартюк

Дата ухвалення рішення27.12.2018
Оприлюднено03.01.2019
Номер документу78981180
СудочинствоГосподарське
Сутьзобов'язання вчинити дію

Судовий реєстр по справі —925/2011/14

Ухвала від 12.06.2019

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Скиба Г.М.

Ухвала від 04.06.2019

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Скиба Г.М.

Ухвала від 08.04.2019

Господарське

Касаційний господарський суд Верховного Суду

Міщенко І.С.

Ухвала від 08.04.2019

Господарське

Касаційний господарський суд Верховного Суду

Міщенко І.С.

Ухвала від 18.02.2019

Господарське

Касаційний господарський суд Верховного Суду

Міщенко І.С.

Постанова від 31.01.2019

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Зубець Л.П.

Постанова від 31.01.2019

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Зубець Л.П.

Постанова від 10.01.2019

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Зубець Л.П.

Ухвала від 27.12.2018

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Зубець Л.П.

Ухвала від 27.12.2018

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Зубець Л.П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні