Ухвала
від 22.06.2018 по справі 487/397/17
ЗАВОДСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. МИКОЛАЄВА

Справа№487/397/17

Провадження №2-др/487/5/18

УХВАЛА

Іменем України

22.06.2018 року року Заводський районний суд м. Миколаєва в складі:

головуючого - судді Кузьменко В.В.,

за участю секретаря судового засідання - Каламурза О.В.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в Заводському районному суді м. Миколаєва заяву ОСОБА_1 про ухвалення додаткового рішення по цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до комунального підприємства Миколаївської міської ради Центр захисту тварин , третя особа директор комунального підприємства Миколаївської міської ради Центр захисту тварин ОСОБА_2 про визнання незаконним та скасування наказу про звільнення, поновлення на роботі, стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу і відшкодування моральної шкоди,

ВСТАНОВИВ:

Рішенням Заводського районного суду м. Миколаєва від 23 лютого 2018 року ОСОБА_1 до комунального підприємства Миколаївської міської ради Центр захисту тварин про визнання незаконним та скасування наказу про звільнення, поновлення на роботі, стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу і відшкодування моральної шкоди задоволено.Визнано незаконним та скасовано наказ директора КП Миколаївської міської ради Центр захисту тварин , №88-к від 22.12.2016 р. про притягнення ОСОБА_1 до дисциплінарної відповідальності у вигляді догани. Визнано незаконним та скасовано наказ директора КП Миколаївської міської ради Центр захисту тварин , №91-к від 22.12.2016 р. про звільнення з 26 грудня 2016 року ловця бездоглядних тварин комунального підприємства Миколаївської міської ради Центр захисту тварин ОСОБА_1 за п.4 ст.40 КЗпП, через відсутність на роботі більше трьох годин протягом дня. Поновлено ОСОБА_1 на роботі в комунальному підприємстві Миколаївської міської ради Центр захисту тварин на посаді ловця бездоглядних тварин комунального підприємства Миколаївської міської ради Центр захисту тварин . Стягнуто з комунального підприємства Миколаївської міської ради Центр захисту тварин на користь ОСОБА_1, ІНФОРМАЦІЯ_1, середній заробіток за час вимушеного прогулу у розмірі 38214 грн. 12 коп. Стягнуто з комунального підприємства Миколаївської міської ради Центр захисту тварин на користь ОСОБА_1, ІНФОРМАЦІЯ_1, моральну шкоду у розмірі 1000 грн.

03.05.2018 року ОСОБА_1 звернулась до суду з заявою, в якій просила ухвалити додаткове рішення по справі № 487/397/17 про вирішення питання зазначених у її позові, а саме: зобов'язати відповідача внести відповідний запис до трудової книжки ОСОБА_1 про переведення на посаду ловця бездоглядних тварин.

В судове засідання учасники процесу не викликалися.

Відповідно до частини 4 статті 270 ЦПК України у разі необхідності суд може викликати сторони або інших учасників справи в судове засідання. Неприбуття у судове засідання осіб, які були належним чином повідомлені про дату, час та місце судового засідання, не перешкоджає розгляду заяви.

Відповідно до частини 2 статті 247 ЦПК України фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснювалось.

Дослідивши матеріали справи суд встановив наступне.

В провадженні суду перебувала цивільна справа №487/397/17, провадження 2/487/111/18 за позовом ОСОБА_1 до комунального підприємства Миколаївської міської ради Центр захисту тварин , третя особа директор комунального підприємства Миколаївської міської ради Центр захисту тварин ОСОБА_2 про визнання незаконним та скасування наказу про звільнення, поновлення на роботі, стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу і відшкодування моральної шкоди.

По даній справі 23 лютого 2018 року ухвалено судове рішення. В судовому засіданні 23 лютого 2018 року проголошено вступну та резолютивну частину рішення.

Згідно ст. 48 КЗпП України трудова книжка є основним документом про трудову діяльність працівника. Трудові книжки ведуться на всіх працівників, які працюють на підприємстві, в установі, організації або у фізичної особи понад п'ять днів. Трудові книжки ведуться також на позаштатних працівників при умові, якщо вони підлягають загальнообов'язковому державному соціальному страхуванню, студентів вищих та учнів професійно-технічних навчальних закладів, які проходять стажування на підприємстві, в установі, організації.

До трудової книжки заносяться відомості про роботу, заохочення та нагороди за успіхи в роботі на підприємстві, в установі, організації; відомості про стягнення до неї не заносяться. Порядок ведення трудових книжок визначається Кабінетом Міністрів України.

Згідно Інструкції про порядок ведення трудових книжок працівників, затвердженої наказом Міністерства праці України, міністерства юстиції України, Міністерства соціального захисту населення України від 29.07.1993р.: 2.6. У разі виявлення неправильного або неточного запису відомостей про роботу, переведення а також про нагородження та заохочення тощо, виправлення виконується власником або уповноваженим ним органом, де було зроблено відповідний запис. Власник або уповноважений ним орган за новим місцем роботи зобов'язаний надати працівнику в цьому необхідну допомогу; 2.8. Якщо підприємство, яке зробило неправильний або неточний запис, ліквідоване, відповідний запис робиться правонаступником і засвідчується печаткою, а в разі його відсутності - вищестоящою організацією, якій було підпорядковане підприємство, а в разі його відсутності - облархівом, держархівом м.Києва, держархівом м.Севастополя і держархівом при ОСОБА_2 Криму; 2.9. Виправлені відомості про роботу, про переведення на іншу роботу, про нагородження та заохочення та інші мають повністю відповідати оригіналу наказу або розпорядження; 2.10. У розділі "Відомості про роботу","Відомості про нагородження","Відомості про заохочення" трудової книжки(вкладиша) закреслення раніше внесених неточних або неправильних записів не допускається. У разі необхідності внести зміни запису відомостей про роботу після зазначення відповідного порядкового номеру, дати внесення запису в графі 3 пишеться: "Запис за N таким-то недійсний". Прийнятий за такою-то професією (посадою) і у графі 4 повторюються дата і номер наказу (розпорядження) власника або уповноваженого ним органу, запис з якого неправильно внесений до трудової книжки. У такому ж порядку визнається недійсним запис про звільнення і переведення на іншу постійну роботу у разі незаконного звільнення або переведення, установленого органом, який розглядає трудові спори, і поновлення на попередній роботі або зміни формулювання причини звільнення. Наприклад, пишеться: "Запис за N таким-то є недійсним, поновлений на попередній роботі".

Враховуючи вищезазначене, у задоволенні заяви ОСОБА_1 про ухвалення додаткового рішення по цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до комунального підприємства Миколаївської міської ради Центр захисту тварин , третя особа директор комунального підприємства Миколаївської міської ради Центр захисту тварин ОСОБА_2 про визнання незаконним та скасування наказу про звільнення, поновлення на роботі, стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу і відшкодування моральної шкоди слід відмовити.

Керуючись статтею 270 ЦПК України ,

УХВАЛИВ:

У задоволенні заяви ОСОБА_1 про ухвалення додаткового рішення по цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до комунального підприємства Миколаївської міської ради Центр захисту тварин , третя особа директор комунального підприємства Миколаївської міської ради Центр захисту тварин ОСОБА_2 про визнання незаконним та скасування наказу про звільнення, поновлення на роботі, стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу і відшкодування моральної шкоди - відмовити.

Апеляційна скарга на ухвалу суду подається безпосередньо до апеляційного апеляційного суду Миколаївської області протягом п'ятнадцяти днів з дня її підписання.

У відповідності до підпункту 15.5 пункту 1 Перехідних положень ЦПК Українив редакції від 03 жовтня 2017 року, до дня початку функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи апеляційні та касаційні скарги подаються учасниками справи до або через відповідні суди.

Суддя Заводського районного

суду м. Миколаєва В.В.Кузьменко

Дата ухвалення рішення22.06.2018
Оприлюднено04.01.2019
Номер документу78987163
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —487/397/17

Постанова від 21.08.2019

Цивільне

Миколаївський апеляційний суд

Бондаренко Т. З.

Постанова від 21.08.2019

Цивільне

Миколаївський апеляційний суд

Бондаренко Т. З.

Ухвала від 05.08.2019

Цивільне

Миколаївський апеляційний суд

Бондаренко Т. З.

Ухвала від 26.07.2019

Цивільне

Миколаївський апеляційний суд

Бондаренко Т. З.

Ухвала від 07.06.2019

Цивільне

Заводський районний суд м. Миколаєва

Кузьменко В. В.

Ухвала від 07.06.2019

Цивільне

Заводський районний суд м. Миколаєва

Кузьменко В. В.

Ухвала від 07.05.2019

Цивільне

Заводський районний суд м. Миколаєва

Кузьменко В. В.

Ухвала від 22.06.2018

Цивільне

Заводський районний суд м. Миколаєва

Кузьменко В. В.

Ухвала від 03.12.2018

Цивільне

Заводський районний суд м. Миколаєва

Кузьменко В. В.

Ухвала від 22.05.2018

Цивільне

Апеляційний суд Миколаївської області

Крамаренко Т. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні