Ухвала
від 09.01.2019 по справі 2а/0570/17061/2012
ДОНЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Україна

Донецький окружний адміністративний суд

У Х В А Л А

про заміну сторони виконавчого провадження

09 січня 2019 р.                                         Справа №2а/0570/17061/2012

          приміщення суду за адресою: 84122, м.Слов'янськ, вул. Добровольського, 1

Донецький окружний адміністративний суд у складі головуючого судді Бабаш Г.П., розглянувши в порядку письмового провадження заяву Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Донецькій області за позовом відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в м. Сніжне Донецької області до Державного підприємства “Шахта “Північна” про визнання кредитором, зобов'язання включення до ліквідаційного балансу кредиторські вимоги по капіталізації платежів та стягнути кошти в розмірі 42 985 024,43 грн., -

ВСТАНОВИВ:          

                              

26.12.2018 року Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Донецькій області звернулось до Донецького окружного адміністративного суду з клопотанням про заміну сторони виконавчого провадження в адміністративній справі №2а/0570/17061/2012, в якій просило замінити сторону виконавчого провадження – відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в м. Сніжне Донецької області на Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Донецькій області (ЄДРПОУ 41325231).

Відповідно до ч. 3 ст. 8 Закону України «Про загальнообов`язкове державне соціальне страхування» від 23.09.199 року №1105-XIV робочими органами виконавчої дирекції Фонду є її управління в Автономній Республіці Крим та областях, містах Києві та Севастополі, що створюються за рішенням правління Фонду на підставі затвердженого ним структури органів Фонду. Управління виконавчої дирекції Фонду є юридичними особами, мають самостійні кошториси, печатки із зображенням Державного Герба України та своїм найменуванням, також мають відділення в районах і містах обласного значення. Відділення управлінь виконавчої дирекції Фонду є відокремленими підрозділами робочих органів виконавчої дирекції Фонду, що створюються за рішенням правління Фонду без статусу юридичної особи.

Управління виконавчої дирекції Фонду є правонаступниками управлінь та відділень Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України та відділень Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності

На підставі цього, заявник просив замінити сторону виконавчого провадження по справі з відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в м. Сніжне Донецької області його правонаступником Управлінням виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Донецькій області.

Представники сторін до судового засідання не з'явились, про день та час справи повідомлені належним чином.

Представником заявника до суду надано клопотання про розгляд справи без його участі.

У відповідності до приписів ч. 9 ст. 205 Кодексу адміністративного судочинства України справа розглянута у письмовому провадженні.

Постановою Донецького окружного адміністративного суду від 09.01.2013 року позовні вимоги відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в м. Сніжне Донецької області задоволено повністю.

Визнано відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в м. Сніжне Донецької області кредитором Державного підприємства «Шахта «Північна» у сумі 42985024,43 гривень.

Зобов'язано ліквідаційну комісію Державного підприємства «Шахта «Північна» включити до ліквідаційного балансу кредиторські вимогивідділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в м. Сніжне Донецької області по капіталізації платежів у розмірі 42985024,43 гривень.

Стягнуто з Державного підприємства «Шахта «Північна», що знаходиться за адресою 86583, Донецька область, м. Сніжне, вул. П'ятницького, буд.1,код ЄДРПОУ 35552271 на користь відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в м. Сніжне Донецької області, яке знаходиться за адресою 86500, Донецька область, м. Сніжне, вул. Леніна, 27,код ЄДРПОУ 25968369капіталізовані платежі в сумі 42 985 024 грн. (сорок два мільйона дев'ятсот вісімдесят п'ять тисяч двадцять чотири) гривні 43 копійки.

Судом встановлено, що Управління виконавчої дирекції Фонду є правонаступниками управлінь та відділень Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України та відділень Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності.

Інформація щодо державної реєстрації юридичної особи міститься в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань.

Відповідно до ст. 379 Кодексу адміністративного судочинства України, у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження за поданням державного виконавця або за заявою заінтересованої особи суд, який розглядав справу як суд першої інстанції, замінює сторону виконавчого провадження її правонаступником.

Суд розглядає питання про заміну сторони виконавчого провадження в десятиденний строк у судовому засіданні з повідомленням державного виконавця або заінтересованої особи, які звернулися з поданням (заявою), та учасників справи. Неприбуття у судове засідання осіб, які були належним чином повідомлені про дату, час і місце розгляду справи, не перешкоджає судовому розгляду. Ухвалу суду за результатами вирішення питання про заміну сторони виконавчого провадження може бути оскаржено в порядку, встановленому цим Кодексом.

Згідно з ч.5 ст.15 Закону України “Про виконавче провадження” у разі вибуття однієї із сторін виконавець за заявою сторони, а також заінтересована особа мають право звернутися до суду із заявою про заміну сторони виконавчого провадження її правонаступником. Для правонаступників усі дії, вчинені до його вступу у виконавче провадження, є обов'язковими тією мірою, якою вони були б обов'язковими для сторони, яку правонаступник замінив.

Враховуючи викладене, суд дійшов висновку про необхідність задоволення заяви Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Донецькій області про заміну сторони виконавчого провадження.

Керуючись ст. 205, 229, 243, 248, 256, 295, 297, 379 Кодексу адміністративного судочинства України суд, -

УХВАЛИВ:

Заяву Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Донецькій області про заміну сторони виконавчого провадження в адміністративній справі за позовом відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в м. Сніжне Донецької області до Державного підприємства “Шахта “Північна” про визнання кредитором, зобов'язання включення до ліквідаційного балансу кредиторські вимоги по капіталізації платежів та стягнути кошти в розмірі 42985 024,43 грн. - задовольнити.

Замінити сторону у виконавчому провадженні (позивача) за позовом відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в м. Сніжне Донецької області до Державного підприємства “Шахта “Північна” про визнання кредитором, зобов'язання включення до ліквідаційного балансу кредиторські вимоги по капіталізації платежів та стягнути кошти в розмірі 42 985 024,43 грн. на Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Донецькій області (ЄДРПОУ: 41325231).

Ухвала набирає законної сили негайно після її проголошення, якщо інше не передбачено цим Кодексом. Ухвала, постановлена судом поза межами судового засідання або в судовому засіданні у разі неявки всіх учасників справи, під час розгляду справи в письмовому провадженні, набирає законної сили з моменту її підписання суддею (суддями).

Ухвала суду може бути оскаржена в апеляційному порядку до Першого апеляційного адміністративного суду через суд першої інстанції протягом п'ятнадцяти днів з дня її проголошення.

Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини ухвали суду, або розгляду справи в порядку письмового провадження, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення.

Суддя                                                             Бабаш Г.П.

Дата ухвалення рішення09.01.2019
Оприлюднено11.01.2019
Номер документу79059840
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а/0570/17061/2012

Ухвала від 20.03.2019

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Бабаш Г.П.

Ухвала від 09.01.2019

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Бабаш Г.П.

Ухвала від 09.01.2019

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Бабаш Г.П.

Ухвала від 27.12.2018

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Бабаш Г.П.

Постанова від 09.01.2013

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Хохленков О.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні