Ухвала
від 11.01.2019 по справі 520/11001/18
ХАРКІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Харківський окружний адміністративний суд 61022, м. Харків, майдан Свободи, 6, inbox@adm.hr.court.gov.ua, ЄДРПОУ: 34390710

УХВАЛА

11 січня 2019 р. Справа № 520/11001/18

Харківський окружний адміністративний суд у складі:

Головуючого судді Єгупенка В.В.,

розглянувши у письмовому провадженні в місті Харкові в приміщенні Харківського окружного адміністративного суду клопотання ОСОБА_1 про розгляд справи у судовому засіданні з повідомленням (викликом) сторін у справі за адміністративним позовом ОСОБА_1 (м. Харків, вул. Дніпропетровська, 42) до приватного нотаріуса Харківського міського нотаріального округу ОСОБА_2 (м. Харків, вул. Бакуліна, 4-а) третя особа - Міністерство юстиції України (м. Київ, вул. Городецького, 13) про визнання дій протиправними та зобов'язання утриматися від вчинення дій, -

В С Т А Н О В И В:

ОСОБА_1 звернувся до Харківського окружного адміністративного суду з вищевказаним позовом, в якому позивач просив визнати протиправними дії приватного нотаріуса Харківського міського нотаріального округу ОСОБА_2 з державної реєстрації обтяжень на нерухоме майно ОСОБА_1 (61016, м. Харків, вул. Дніпропетровська, 42, РНОКПП НОМЕР_1) на підставі ухвали Жовтневого районного суду м. Харкова від 13.11.2018 по справі № 639/6347/18 про забезпечення позову та зобов'язати утриматися від вчинення таких дій.

Ухвалою судді від 06.12.2018 було відкрито спрощене провадження у справі за вказаним адміністративним позовом.

10.01.2019 до канцелярії суду надійшло клопотання позивача про розгляд справи в судовому засіданні з повідомленням (викликом) сторін.

Розглянувши зазначене клопотання, суд дійшов наступного.

Умови, за яких суд має право розглядати справи у загальному або спрощеному позовному провадженні, визначаються Кодексом адміністративного судочинства (ч.5 ст.12 КАС України).

Відповідно до ч.5 ст.262 КАС України суд розглядає справу в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення сторін за наявними у справі матеріалами, за відсутності клопотання будь-якої зі сторін про інше. За клопотанням однієї із сторін або з власної ініціативи суду розгляд справи проводиться в судовому засіданні з повідомленням (викликом) сторін.

Клопотання про розгляд справи у судовому засіданні з повідомленням сторін відповідач має подати в строк для подання відзиву, а позивач - разом з позовом або не пізніше п'яти днів з дня отримання відзиву (ч.7 ст.262 КАС України).

За правилами ч. 5 ст.5 КАС України ніхто не може бути позбавлений права на участь у розгляді своєї справи у визначеному цим Кодексом порядку.

Для розгляду справ, які через складність або інші обставини недоцільно розглядати у спрощеному позовному провадженні частиною 3 ст.12 КАС України передбачено загальне позовне провадження.

З огляду на викладене, суд дійшов висновку про задоволення клопотання позивача про розгляд справи в судовому засіданні з повідомленням сторін та дійшов висновку про доцільність розгляду справи за правилами загального позовного провадження

Згідно ч.6 ст.260 КАС України, якщо суд вирішив розглянути справу в порядку спрощеного позовного провадження, але в подальшому постановив ухвалу про розгляд справи за правилами загального позовного провадження, розгляд справи починається зі стадії відкриття провадження у справі. У такому випадку повернення до розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження не допускається.

Щодо вимог позивача в клопотанні про визнання явки відповідача в судове засідання обов'язковою, суд зазначає, що визнання явки особи до судового засідання обов'язковою є правом суду у разі ухилення сторони або особи, яка приймає участь у справі від виконання покладених на неї чинним Кодексом адміністративного судочинства України обов'язків.

В даному випадку суд не вбачає підстав для визнання явки відповідача до судового засідання обов'язковою.

Керуючись ст. ст. 5, 9, 12, 168, 171, 173, 241, 243, 248, 260 Кодексу адміністративного судочинства України , -

У Х В А Л И В:

Клопотання ОСОБА_1 про розгляд справи у судовому засіданні з повідомленням (викликом) сторін - задовольнити.

Справу за адміністративним позовом ОСОБА_1 (м. Харків, вул. Дніпропетровська, 42) до приватного нотаріуса Харківського міського нотаріального округу ОСОБА_2 (м. Харків, вул. Бакуліна, 4-а) третя особа - Міністерство юстиції України (м. Київ, вул. Городецького, 13) про визнання дій протиправними та зобов'язання утриматися від вчинення дій розглядати за правилами загального позовного провадження.

Замінити засідання для розгляду справи по суті підготовчим засіданням.

Призначити підготовче засідання у відкритому судовому засіданні на 11 год. 00 хв. 23.01.2019 у приміщенні Харківського окружного адміністративного суду за адресою: м. Харків, майдан Свободи, 6, зал № 54, 2 поверх.

Запропонувати відповідачу у строк протягом п'ятнадцяти днів з дня отримання копії даної ухвали надати суду - відзив на позовну заяву і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову; позивачу - копію відзиву та доданих до нього документів.

Роз'яснити, що у разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд має право вирішити спір за наявними матеріалами справи.

Позивач має право подати відповідь на відзив, а відповідач - заперечення протягом десяти днів з моменту отримання відповідної заяви до закінчення підготовчого провадження.

Суду надаються документи, що підтверджують надіслання (надання) відзиву, відповіді, заперечення і доданих до них доказів іншим учасникам справи.

У строк, протягом п'яти днів з дня отримання копії даної ухвали третя особа має право подати письмові пояснення щодо позову, а також пояснення щодо відзиву - протягом п'яти днів з моменту його отримання.

Учасники справи мають право подати відповідь на пояснення третьої особи до закінчення підготовчого провадження.

Веб-адреса сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет, за якою учасники справи можуть отримати інформацію по справі знаходиться за посиланням: http://adm.hr.court.gov.ua/sud2070/.

Копії даної ухвали направити особам, які беруть участь у справі.

Роз'яснити особам, які беруть участь у справі, що вони мають права та обов'язки, визначені ст.ст. 44, 47, 51, 131 Кодексу адміністративного судочинства України.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя В.В. Єгупенко

Дата ухвалення рішення11.01.2019
Оприлюднено12.01.2019
Номер документу79121876
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —520/11001/18

Постанова від 21.05.2019

Адміністративне

Другий апеляційний адміністративний суд

Ральченко І.М.

Постанова від 21.05.2019

Адміністративне

Другий апеляційний адміністративний суд

Ральченко І.М.

Ухвала від 09.04.2019

Адміністративне

Другий апеляційний адміністративний суд

Ральченко І.М.

Ухвала від 28.03.2019

Адміністративне

Другий апеляційний адміністративний суд

Ральченко І.М.

Рішення від 13.02.2019

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Єгупенко В.В.

Ухвала від 11.01.2019

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Єгупенко В.В.

Ухвала від 06.12.2018

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Єгупенко В.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні