Ухвала
від 14.01.2019 по справі 759/280/19
СВЯТОШИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

пр. № 2/759/3103/19

ун. № 759/280/19

У Х В А Л А

про передачу справи за підсудністю

14 січня 2019 року суддя Святошинського районного суду м. Києва Бабич Н.Д., розглянувши матеріали цивільної справи за позовом ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю Кіровоград-Новобуд , третя особа, що не заявляє самостійних вимог: Товариство з обмеженою відповідальністю Сердолік про стягнення заборгованості за меморандумом (договором) про відчуження нежитлової будівлі,-

ВСТАНОВИВ:

02.01.2019 року представник позивача ОСОБА_1 - ОСОБА_2 звернувся до суду з позовом до Товариства з обмеженою відповідальністю Кіровоград-Новобуд , третя особа, що не заявляє самостійних вимог: Товариство з обмеженою відповідальністю Сердолік про стягнення заборгованості за меморандумом (договором) про відчуження нежитлової будівлі.

Згідно Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, відповідач - Товариство з обмеженою відповідальністю Кіровоград-Новобуд , код ЄДРПОУ 36200412, знаходиться за адресою: м. Кропивницький, вул. Заміська, 3-А. Так, зазначена адреса не відноситься до території Святошинського району.

Відповідно до ч. 1 ст. 27 ЦПК України, позови до фізичних осіб пред'являються в суд за зареєстрованим у встановленому порядку місцем її проживання або перебування, якщо інше не передбачено законом.

Підстав, які б згідно ст. 28 ЦПК України дозволили позивачу обирати підсудність в Святошинському районі м. Києва з урахуванням спору, який виник у сторін, суд не вбачає.

Відповідно до вимог п. 1 ч. 1 ст. 31 ЦПК України, суд передає справу на розгляд іншому суду, якщо справа належить до територіальної юрисдикції (підсудності) іншого суду.

Частиною 9 ст. 187 ЦПК України встановлено, що якщо за результатами отриманої судом інформації буде встановлено, що справа не підсудна цьому суду, суд надсилає справу за підсудністю в порядку, встановленому статтею 31 цього Кодексу.

Згідно Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод від 04.11.1950 року, Закону України Про виконання рішень, застосування практики Європейського суду з прав людини , інститут підсудності безпосередньо пов'язаний із забезпеченням права на справедливий судовий розгляд, який закріплений у п. 1 ст. 6 Конвенції, оскільки, за його допомогою визначається належний суд , тобто суд, уповноважений розглядати конкретну справу.

Згідно ст. 32 ЦПК України, спори між судами про підсудність не допускаються. Справа, передана з одного суду до іншого в порядку, встановленому статтею 31 цього Кодексу, повинна бути прийнята до провадження судом, якому вона надіслана.

Враховуючи викладене, суд вважає за необхідне направити цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю Кіровоград-Новобуд , третя особа, що не заявляє самостійних вимог: Товариство з обмеженою відповідальністю Сердолік про стягнення заборгованості за меморандумом (договором) про відчуження нежитлової будівлі за підсудністю до Кіровського районного суду м. Кіровограда.

Керуючись ст.ст. 27, 28, 31, 32, 187 ЦПК України, суддя, -

ПОСТАНОВИВ :

Цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю Кіровоград-Новобуд , третя особа, що не заявляє самостійних вимог: Товариство з обмеженою відповідальністю Сердолік про стягнення заборгованості за меморандумом (договором) про відчуження нежитлової будівлі направити за підсудністю до Кіровського районного суду м. Кіровограда (25009, м. Кропивницький, вул. Габдрахманова, 7).

Передача справи на розгляд іншого суду за підсудністю здійснюється на підставі ухвали суду не пізніше п'яти днів після закінчення строку на її оскарження, а в разі подання скарги - не пізніше п'яти днів після залишення її без задоволення.

Ухвала може бути оскаржена до Київського апеляційного суду через Святошинський районний суд м. Києва шляхом подачі апеляційної скарги протягом п'ятнадцяти днів з дня її складення.

Суддя: Бабич Н.Д.

Дата ухвалення рішення14.01.2019
Оприлюднено16.01.2019

Судовий реєстр по справі —759/280/19

Ухвала від 15.05.2019

Цивільне

Кіровський районний суд м.Кіровограда

Мохонько В. В.

Ухвала від 25.03.2019

Цивільне

Кіровський районний суд м.Кіровограда

Мохонько В. В.

Ухвала від 14.01.2019

Цивільне

Святошинський районний суд міста Києва

Бабич Н. Д.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні