Ухвала
від 25.03.2019 по справі 759/280/19
КІРОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.КІРОВОГРАДА

Справа № 759/280/19

Номер провадження 2/404/513/19

У Х В А Л А

про залишення позовної заяви без руху

25 березня 2019 року суддя Кіровського районного суду м. Кіровограда - Мохонько В.В., розглянувши матеріали позовної заяви ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю Кіровоград-Новобуд , третя особа, що не заявляє самостійних вимог: Товариство з обмеженою відповідальністю Сердолік про стягнення заборгованості за меморандумом (договором) про відчуження нежитлової будівлі,-

ВСТАНОВИВ:

02.01.2019 року представник позивача звернувся до Святошинського районного суду м. Києва з позовом до Товариства з обмеженою відповідальністю Кіровоград-Новобуд , третя особа, що не заявляє самостійних вимог: Товариство з обмеженою відповідальністю Сердолік про стягнення заборгованості за меморандумом (договором) про відчуження нежитлової будівлі.

Ухвалою судді Святошинського районного суду м. Києва від 14.01.2019 року вказану цивільну справу направлено за підступністю до Кіровського районного суду м. Кіровограда /а.с. 30-31/.

Згідно протоколу автоматизованого розподілу судової справи між суддями від 20.03.2019 року визначено суддю Мохонько В.В. для розгляду справи про стягнення заборгованості за меморандумом (договором) про відчуження нежитлової будівлі.

Спори між судами про підсудність не допускаються.

Відповідно ст. 32 ЦПК України, спори між судами про підсудність не допускаються. Справа, передана з одного суду до іншого в порядку, встановленому статтею 31 цього Кодексу, повинна бути прийняття до провадження судом, якому вона надіслана.

Відповідно ст. 187 ЦПК України, суд відкриває провадження у справі за відсутності підстав для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження.

За правилами цивільного процесуального законодавства, позовна заява за формою та змістом повинна відповідати статті 175 ЦПК України, а також вимогам статті 177 цього Кодексу.

Згідно ст. 177 ЦПК України, позивач повинен додати до позовної заяви її копії та копії всіх документів, що додаються до неї, відповідно до кількості відповідачів і третіх осіб. У разі необхідності до позовної заяви додаються клопотання та заяви позивача про звільнення (відстрочення, зменшення) від сплати судового збору, про призначення експертизи, витребування доказів тощо. До позовної заяви додаються документи, що підтверджують сплату судового збору у встановлених порядку і розмірі, або документи, що підтверджують підстави звільнення від сплати судового збору відповідно до закону. Позивач зобов'язаний додати до позовної заяви всі наявні в нього докази, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються позовні вимоги (якщо подаються письмові чи електронні докази позивач може додати до позовної заяви копії відповідних доказів).

У відповідності до ст. 1 Закону України Про судовий збір від 08.07.2011 року судовий збір - збір, що справляється на всій території України за подання заяв, скарг до суду, а також за видачу судами документів і включається до складу судових витрат.

Згідно ст. 4 цього ж Закону, судовий збір справляється у відповідному розмірі від прожиткового мінімуму для працездатних осіб, встановленого законом на 1 січня календарного року, в якому відповідна заява або скарга подається до суду, - у відсотковому співвідношенні до ціни позову та у фіксованому розмірі.

Установлено у 2019 році прожитковий мінімум для працездатних осіб: з 1 січня - 1921 гривень (ст. 7 Закону України Про Державний бюджет України на 2019 рік).

За подання до суду позовної заяви майнового характеру, яка подана фізичною особою або фізичною особою-підприємцем судовий збір встановлюється в розмірі 1 відсотка ціни позову, але не менше 0,4 розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб та не більше 5 розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб, що виходячи із ціни позову 3 535 609 грн. становить 9 605 грн.

Проте, позивач при зверненні до суду не сплатив судовий збір.

У відповідності до ч.1 ст. 185 ЦПК України, суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 175 і 177 цього Кодексу, постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху, в якій зазначаються недоліки позовної заяви, спосіб і строк їх усунення, який не може перевищувати десяти днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху.

Крім того, позивач зобов'язаний додати до позовної заяви всі наявні в нього докази, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються позовні вимоги (якщо подаються письмові чи електронні докази позивач може додати до позовної заяви копії відповідних доказів).

Керуючись ст. 175-177, ч. 1 ст. 185, 260, п. 13 ч.1 ст. 353 ЦПК України, суддя,-

УХВАЛИВ:

Прийняти з іншого суду до розгляду матеріали справи за позовом ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю Кіровоград-Новобуд , третя особа, що не заявляє самостійних вимог: Товариство з обмеженою відповідальністю Сердолік про стягнення заборгованості за меморандумом (договором) про відчуження нежитлової будівлі.

Позовну заяву ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю Кіровоград-Новобуд , третя особа, що не заявляє самостійних вимог: Товариство з обмеженою відповідальністю Сердолік про стягнення заборгованості за меморандумом (договором) про відчуження нежитлової будівлі - залишити без руху, надавши строк для усунення недоліків, який не може перевищувати десяти днів з дня вручення ухвали позивачу.

Запропонувати позивачу сплатити судовий збір у розмірі 9 605 грн. на р/р 31218206011003; отримувач коштів: УК у м. Кроп-цький/Фортечн.р-н/22030101; Код отримувача (код за ЄДРПОУ) 38037409, Банк отримувача: Казначейство України (ЕАП), код банку отримувача МФО 899998, Код класифікації доходів бюджету: 22030101, призначення платежу ( судовий збір, за позовом


(ПІБ чи назва установи, організації позивача), Кіровський районний суд м. Кіровограда, надавши до суду оригінал квитанції.

Якщо позивач не усуне недоліки позовної заяви у строк, встановлений судом, заява вважається неподаною і повертається позивачеві.

Ухвала може бути оскаржена щодо визначення розміру судових витрат шляхом подання апеляційної скарги безпосередньо до Кропивницького апеляційного суду протягом п'ятнадцяти днів з дня складення цієї ухвали.

У відповідності до п.п. 15.5) п.15 ч.1 Перехідних положень ЦПК України, в редакції від 3 жовтня 2017 року, до дня початку функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи апеляційні та касаційні скарги подаються учасниками справи до або через відповідні суди (Кіровський районний суд м. Кіровограда).

Суддя Кіровського

районного суду

м.Кіровограда В. В. Мохонько

Дата ухвалення рішення25.03.2019
Оприлюднено26.03.2019
Номер документу80664031
СудочинствоЦивільне
Сутьвідчуження нежитлової будівлі

Судовий реєстр по справі —759/280/19

Ухвала від 15.05.2019

Цивільне

Кіровський районний суд м.Кіровограда

Мохонько В. В.

Ухвала від 25.03.2019

Цивільне

Кіровський районний суд м.Кіровограда

Мохонько В. В.

Ухвала від 14.01.2019

Цивільне

Святошинський районний суд міста Києва

Бабич Н. Д.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні