Ухвала
від 16.01.2019 по справі 280/1482/18
КОРОСТИШІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Коростишівський районний суд Житомирської області

Справа № 280/1482/18

Провадження № 1-кс/280/15/19

У Х В А Л А

16 січня 2019 року м.Коростишів

Слідчий суддя Коростишівського районного суду Житомирської області ОСОБА_1 зі секретарем ОСОБА_2 , розглянувши клопотання слідчого СВ Коростишівського ВП ГУНП у Житомирській області ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до речей і документів,

встановив:

Слідчий Коростишівського ВП ГУНП в Житомирській області ОСОБА_3 звернувся до слідчого судді Коростишівського районного суду з клопотанням про тимчасовий доступ до речей та документів, в обґрунтування якого вказав наступне.

У провадженні СВ Коростишівського ВП ГУНП в Житомирській області перебувають матеріали досудового розслідування, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12018060190000525 від 05.09.2018 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 191 КК України.

У ході проведення досудового розслідування з показів свідка ОСОБА_4 , встановлено, що голова ІНФОРМАЦІЯ_1 ОСОБА_5 , під час пленарного засідання 17-ї сесії сьомого скликання ІНФОРМАЦІЯ_1 , яка відбулася 11 травня 208 року перебував у відпустці та офіційно з відпустки не відзивався, а безпосередньо брав участь у проведенні даної сесії на якій було прийнято незаконні рішення, зокрема: надано дозвіл ОСОБА_6 на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд в АДРЕСА_1 , орієнтованою площею 2,0 га в межах с. Слобідка, Коростишівського району, Житомирської області; надано дозвіл ОСОБА_5 на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд в АДРЕСА_1 , орієнтованою площею 0, 25 га та для ведення особистого селянського господарства орієнтованою площею 2,0 га в межах с. Червоний Гай, Коростишівського району, Житомирської області; надано дозвіл ОСОБА_7 на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки для ведення особистого селянського господарства орієнтовно площею 2,0 га в межах АДРЕСА_2 .

Особи, яким відповідно до рішення Слобідської слсьької ради від 11.05.2018 року виділено земельні ділянки, а саме ОСОБА_6 є дружиною голови слобідської сільської ради ОСОБА_5 , а ОСОБА_8 є рідним братом ОСОБА_5 .

Крім цього, депутат ІНФОРМАЦІЯ_1 ОСОБА_9 , яка також безпосередньо приймала участь у прийнятті рішень сесії вказаної сільської ради від 11.05.2018 року є матір`ю дружини ОСОБА_8 .

Під час проведення досудового розслідування виникла необхідність в тимчасовому доступі до оригіналів документів щодо проведення пленарного засідання 17-ї сесії, сьомого скликання ІНФОРМАЦІЯ_1 , яка відбулася 11 травня 2018 року, а саме рішення з додатками та доповненнями, регламенту та порядку денного, протокол проведення сесії, протокол засідання постійно-діючих депутатських комісій про розгляд питань, що виносилось на сесії з усіма наявними додатками, з метою їх вилучення, подальшого вивчення та прийняття обгрнутованого рішення.

Крім того, слідчий просить розгляд спраив проводити без виклику осіб, у володінні яких знаходяться речі і документи, оскільки їх участь в судовому засіданні призведе до затягування строків розгляду клопотання і існує загроза заміни або знищення вказаних речей і документів.

Вказані матеріали мають істотне значення для встановлення обставин справи, не можуть бути отримані іншим чином, як в порядку тимчасового доступу.

Сідчий разом з клопотанням подав заяву про розгляд справи без його участі.

На підставі ч. 2 ст. 163 КПК України особа, у володінні якої знаходиться речі та документи до суду не викликалась.

Відповідно до ч.4 ст. 107 КПК України, фіксування за допомогою технічних засобів кримінального провадження в суді не здійснювалось.

Розглянувши клопотання, вивчивши матеріали справи, слідчий суддя прийшов до наступного.

Виходячи зі змісту вимог ст.131 КПК України, заходи забезпечення кримінального провадження застосовуються з метою досягнення дієвості цього провадження, одним із яких є тимчасовий доступ до речей і документів.

Відповідно до ч.5 ст.163 КПК України, слідчий суддя постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи та самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні.

Згідно ч. 7 ст. 163 КПК України слідчий суддя, суд в ухвалі про надання тимчасового доступу до речей і документів може дати розпорядження про надання можливості вилучення речей і документів, якщо сторона кримінального провадження доведе наявність достатніх підстав вважати, що без такого вилучення існує реальна загроза зміни або знищення речей чи документів, або таке вилучення необхідне для досягнення мети отримання доступу до речей і документів.

Враховуючи вищевказане, та те, що доступ до оригіналів документів щодо проведення пленарного засідання 17-ї сесії сьомого скликання ІНФОРМАЦІЯ_1 , яка відбулася 11 травня 2018 року має суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні та отримати вказану інформацію іншими способами неможливо та без вилучення вказаних документів існує реальна загроза зміни або знищення речей чи документів, слідчий суддя дійшов висновку про наявність підстав для задоволення клопотання.

На підставі викладеного і керуючись ст.ст.160-166 КПК України,-

постановив:

Надати слідчому СВ Коростишівського ВП ГУНП в Житомирській області ОСОБА_3 , старшму слідчому Корсотишівського ВП ГУНП в Житомирській області ОСОБА_10 тимчасовий доступ до оригіналів документів щодо проведення пленарного засідання 17-ї сесії сьомого скликання ІНФОРМАЦІЯ_1 , яка відбулася 11 травня 2018 року рішення з додатками та доповненнями, регламенту та проекту порядку денного, протокол проведення сесії, протокол засідання постійно-діючих депутатських комісій про розгляд питань, що виносилось на сесії з наявними додатками та доповненнями, що знаходиться у ІНФОРМАЦІЯ_2 , яка розташована за адресою: АДРЕСА_2 , з правом вилучення.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Строк дії ухвали один місяць з дня постановлення ухвали.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення16.01.2019
Оприлюднено15.02.2023
Номер документу79199344
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —280/1482/18

Ухвала від 20.04.2021

Кримінальне

Коростишівський районний суд Житомирської області

Василенко Р. О.

Ухвала від 20.04.2021

Кримінальне

Коростишівський районний суд Житомирської області

Василенко Р. О.

Ухвала від 07.05.2019

Кримінальне

Коростишівський районний суд Житомирської області

Василенко Р. О.

Ухвала від 16.01.2019

Кримінальне

Коростишівський районний суд Житомирської області

Василенко Р. О.

Ухвала від 22.11.2018

Кримінальне

Коростишівський районний суд Житомирської області

Василенко Р. О.

Ухвала від 22.11.2018

Кримінальне

Коростишівський районний суд Житомирської області

Василенко Р. О.

Ухвала від 22.11.2018

Кримінальне

Коростишівський районний суд Житомирської області

Василенко Р. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні