Ухвала
від 10.01.2019 по справі 403/558/18(2-а/403/8/18)
ТРЕТІЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ТРЕТІЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

10 січня 2019 року м. Дніпросправа № 403/558/18(2-а/403/8/18)

Суддя Третього апеляційного адміністративного суду Мельник В.В.

перевіривши на відповідність вимогам КАС України апеляційну скаргу Інспектора роти №1 батальйону №3 Управління патрульної поліції в Миколаївській області капрала поліції Часник Сергія Володимировича, Управління патрульної поліції в Миколаївській області Департаменту патрульної поліції

на рішення Устинівського районного суду Кіровоградської області від 29 листопада 2018 року у справі

за позовом ОСОБА_2

до Інспектора роти №1 батальйону №3 Управління патрульної поліції в Миколаївській області капрала поліції Часник Сергія Володимировича

третя особа Устинівський районний відділ державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Кіровоградській області

про визнання дій протиправними, скасування постанови про накладення адміністративного стягнення, -

ВСТАНОВИВ:

Рішенням Устинівського районного суду Кіровоградської області від 29 листопада 2018 року адміністративний позов ОСОБА_2 до Інспектора роти №1 батальйону №3 Управління патрульної поліції в Миколаївській області капрала поліції Часник Сергія Володимировича, третя особа Устинівський районний відділ державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Кіровоградській області, про визнання дій протиправними, скасування постанови про накладення адміністративного стягнення.

Не погодившись з вищезазначеним рішенням суду, 13 грудня 2018 року Відповідачем та Управлінням патрульної поліції в Миколаївській області Департаменту патрульної поліції подано апеляційну скаргу.

Перевіривши апеляційну скаргу суд дійшов висновку, що вона не може бути прийнята до апеляційного провадження та підлягає залишенню без руху, на підставі наступного.

Статтею 286 КАС України визначено особливості провадження у справах з приводу рішень, дій чи бездіяльності суб'єктів владних повноважень щодо притягнення до адміністративної відповідальності.

Так, у відповідності до ч. 4 ст. 286 КАС України апеляційні скарги на судові рішення у справах, визначених цією статтею, можуть бути подані протягом десяти днів з дня його проголошення.

Таким чином, вказана норма встановлює строк подання апеляційної скарги, а саме десять днів з дня проголошення рішення, прийнятого в порядку статті 286 КАС України, а не з часу отримання копії рішення суду.

Відповідно до матеріалів справи встановлено, що судом першої інстанції 29 листопада 2018 року у відкритому судовому засіданні проголошено оскаржуване рішення у справі №403/558/18(2-а/403/8/18) (а.с. 68-77).

Заявниками подано апеляційну скаргу 13 грудня 2018 року (а.с. 81-83) з пропуском десятиденного строку, який встановлено ст. 286 КАС України, та в апеляційній скарзі не заявлено клопотання про поновлення цього строку.

Згідно з частиною 3 статті 298 КАС України апеляційна скарга залишається без руху також у випадку, якщо вона подана після закінчення строків встановлених цим Кодексом, і особа, яка її подала, не порушує питання про поновлення цього строку, або якщо підстави, вказані нею у заяві, визнані неповажними. При цьому протягом десяти днів з моменту отримання ухвали про залишення апеляційної скарги без руху особа має право звернутися до суду апеляційної інстанції з заявою про поновлення строків або вказати інші поважні підстави для поновлення строку.

З огляду на вищевикладене, суд апеляційної інстанції вважає за необхідне апеляційну скаргу залишити без руху, та запропоновувати заявникам протягом десяти днів з моменту отримання копії ухвали про залишення апеляційної скарги без руху звернутися до суду апеляційної інстанції із заявою про поновлення строків, вказавши поважні підстави для поновлення строку апеляційного оскарження.

Керуючись ст.ст. 169, 298 КАС України, -

УХВАЛИВ:

Апеляційну скаргу Інспектора роти №1 батальйону №3 Управління патрульної поліції в Миколаївській області капрала поліції Часник Сергія Володимировича, Управління патрульної поліції в Миколаївській області Департаменту патрульної поліції на рішення Устинівського районного суду Кіровоградської області від 29 листопада 2018 року у справі №403/558/18(2-а/403/8/18) - залишити без руху та надати строк десять днів з моменту отримання заявником копії ухвали про залишення апеляційної скарги без руху для усунення недоліків апеляційної скарги шляхом подання до суду апеляційної інстанції заяви про поновлення строку на апеляційне оскарження із зазначенням поважних підстав для поновлення строку апеляційного оскарження.

Копію ухвали направити особі, яка подала апеляційну скаргу - для виконання.

Роз'яснити заявнику апеляційної скарги, що у разі, якщо заяву не буде подано особою в зазначений строк або вказані нею підстави для поновлення строку апеляційного оскарження будуть визнані неповажними, суддя-доповідач відмовляє у відкритті апеляційного провадження.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та не підлягає касаційному оскарженню.

Суддя В.В. Мельник

Дата ухвалення рішення10.01.2019
Оприлюднено17.01.2019

Судовий реєстр по справі —403/558/18(2-а/403/8/18)

Ухвала від 29.01.2019

Адміністративне

Третій апеляційний адміністративний суд

Мельник В.В.

Ухвала від 10.01.2019

Адміністративне

Третій апеляційний адміністративний суд

Мельник В.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні