Ухвала
від 14.01.2019 по справі 201/266/19
ЖОВТНЕВИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

№ 201/266/19

провадження 2/201/1474/2019

УХВАЛА

14 січня 2019 року м. Дніпро

Суддя Жовтневого районного суду м. Дніпропетровська Антонюк О.А., ознайомившись з матеріалами позовної заяви ОСОБА_1 до ТОВ Мета-ОІЛ , третя особа: Приватне Підприємство АЕЛІТА , про відшкодування завданої шкоди,-

ВСТАНОВИВ:

ОСОБА_1 11 січня 2019 року звернувся до суду з позовною заявою до відповідача ТОВ Мета-ОІЛ , третя особа: Приватне Підприємство АЕЛІТА , про відшкодування завданої шкоди.

Відповідно до ч. 2 ст. 27 ЦПК України позови до юридичних осіб пред'являються в суд за їхнім місцезнаходженням згідно з Єдиним державним реєстром юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань, однак згідно відомостей, що містяться у Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, місцезнаходження відповідача за цим позовом, є м. Дніпро, пр. Богдана Хмельницького, буд. 153-К, оф. 1, тобто у Шевченківському районі м. Дніпро, а не у Соборному районі м. Дніпро.

Частиною 5 ст. 28 ЦПК України позови про захист прав споживачів можуть пред'являтися також за зареєстрованим місцем проживання чи перебування споживача або за місцем заподіяння шкоди чи виконання договору.

З урахуванням зазначеного та враховуючи спірні правовідносини, які виникли між сторонами, вважаю, що відсутні передбачені законом підстави для розгляду зазначеної справи цим судом, оскільки згідно копії паспорта позивача, що додано до позовної заяви, останній зареєстрований за адресою: є Дніпро, АДРЕСА_1, тобто не у Соборному районі м. Дніпро.

Пунктом 1 ч. 1 ст. 31 ЦПК України передбачено, що суд передає справу на розгляд іншому суду, якщо: справа належить до територіальної юрисдикції (підсудності) іншого суду.

Згідно ч. 3 ст. 31 ЦПК України передача справи на розгляд іншого суду за встановленою цим Кодексом підсудністю з підстави, передбаченої пунктом 1 частини першої цієї статті, здійснюється на підставі ухвали суду не пізніше п'яти днів після закінчення строку на її оскарження, а в разі подання скарги - не пізніше п'яти днів після залишення її без задоволення.

Відповідно до ч. 1 ст. 32 ЦПК України спори між судами про підсудність не допускаються.

Таким чином, вважаю за необхідне зазначений вище позов для ефективного захисту прав, свобод, інтересів людини і громадянина передати за підсудністю до Красногвардійського районного суду м. Дніпропетровська.

Відповідно до ч. 2 ст. 261 ЦПК України ухвали, що постановлені судом поза межами судового засідання або в судовому засіданні у разі неявки всіх учасників справи, розгляду справи без повідомлення (виклику) учасників справи, набирають законної сили з моменту їх підписання суддею (суддями).

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 27, 28, 31, 32, 116, 261 ЦПК України,-

УХВАЛИВ:

Позовну заяву ОСОБА_1 до ТОВ Мета-ОІЛ , третя особа: Приватне Підприємство АЕЛІТА , про відшкодування завданої шкоди - передати за підсудністю до Красногвардійського районного суду м. Дніпропетровська.

Ухвала набрала законної сили 14 січня 2019 року.

Ухвалу може бути оскаржено до Дніпровського апеляційного суд шляхом подання апеляційної скарги протягом п'ятнадцяти днів з дня її проголошення.

Суддя -

Дата ухвалення рішення14.01.2019
Оприлюднено19.01.2019
Номер документу79252214
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —201/266/19

Рішення від 16.09.2019

Цивільне

Красногвардійський районний суд м.Дніпропетровська

Книш А. В.

Рішення від 16.09.2019

Цивільне

Красногвардійський районний суд м.Дніпропетровська

Книш А. В.

Ухвала від 26.02.2019

Цивільне

Красногвардійський районний суд м.Дніпропетровська

Книш А. В.

Ухвала від 14.01.2019

Цивільне

Жовтневий районний суд м.Дніпропетровська

Антонюк О. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні