Ухвала
від 21.01.2019 по справі 905/119/19
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

61022, м. Харків, пр. Науки, 5, тел.: (057) 702-07-99, E-mail: inbox@dn.arbitr.gov.ua

У Х В А Л А

про залишення позовної заяви без руху

21.01.2019                     Справа № 905/119/19                                         

Господарський суд Донецької області у складі судді Стукаленко К.І., розглянувши матеріали

позовної заяви Керівника Красноармійської місцевої прокуратури Донецької області, м.Покровськ, Донецька область, в інтересах держави в особі позивача, Житлово-комунального відділу Покровської міської ради, м. Покровськ, Донецька область

до Товариства з обмеженою відповідальністю «Інноваційний расвіт», м. Покровськ, Донецька область

про стягнення заборгованості у сумі 47441,32грн, –

ВСТАНОВИВ:

Керівник Красноармійської місцевої прокуратури Донецької області, м. Покровськ, Донецька область, в інтересах держави в особі позивача, Житлово-комунального відділу Покровської міської ради, м. Покровськ, Донецька область, звернувся до господарського суду Донецької області з позовом до Товариства з обмеженою відповідальністю «Інноваційний расвіт», м. Покровськ, Донецька область, про стягнення заборгованості за договором оренди нежитлового приміщення у сумі 47441,32грн.

Дослідивши матеріали позовної заяви та додані до неї документи, суд дійшов висновку, що позовна заява не відповідає вимогам Глави 1 Розділу ІІІ Господарського процесуального кодексу України, з огляду на наступне.

Частиною 1 ст.162 Господарського процесуального кодексу України встановлено, що у позовній заяві позивач викладає свої вимоги щодо предмета спору та їх обґрунтування.

Відповідно до ч. 3 ст. 162 Господарського процесуального кодексу України позовна заява повинна містити зміст позовних вимог; виклад обставин, якими позивач обґрунтовує свої вимоги; зазначення доказів, що підтверджують вказані вимоги; зазначення ціни позову, якщо позов підлягає грошовій оцінці; обґрунтований розрахунок сум, що стягуються чи оспорюються.

Як вбачається з тексту позовної заяви, вимоги керівника Красноармійської місцевої прокуратури Донецької області щодо стягнення заборгованості у сумі 47441,32грн обґрунтовані порушенням з боку відповідача умов договору оренди нежилого приміщення №9 від 06.07.2017. Разом з тим, у прохальній частині позовну міститься вимога про стягнення з відповідача заборгованості за договором оренди нежилого приміщення №98.

Судом встановлено, що доданий до позовної заяви розрахунок заборгованості за договором оренди №9 від 06.07.2017 не містить підпису повноважної особи. Крім того, з цього розрахунку неможливо встановити обґрунтованість визначення розміру заборгованості окремо за кожний місяць у зв'язку з відсутністю методології розрахунку орендної плати.

За таких обставин, суд дійшов висновку про недотримання вимог ст.162 Господарського процесуального кодексу України при поданні позову щодо наведення обґрунтувань змісту позовних вимог та надання належного розрахунку заборгованості, заявленої до стягнення. Вказані обставини відповідно до ч.1 ст. 174 Господарського процесуального кодексу України є підставою для залишення позовної заяви без руху з наданням позивачу строку для усунення наведених недоліків позовної заяви.

Керуючись ч.1 ст. 174, ст. 234 Господарського процесуального кодексу України, суд –

УХВАЛИВ:

Позовну заяву керівника Красноармійської місцевої прокуратури Донецької області, м.Покровськ, Донецька область, в інтересах держави в особі позивача, Житлово-комунального відділу Покровської міської ради, м. Покровськ, Донецька область, до Товариства з обмеженою відповідальністю «Інноваційний расвіт», м. Покровськ, Донецька область, про стягнення заборгованості у сумі 47441,32грн. – залишити без руху.

Надати керівникові Красноармійської місцевої прокуратури Донецької області строк для усунення недоліків позовної заяви протягом десяти днів з дня вручення ухвали про залишення її без руху шляхом наведення обґрунтувань змісту позовних вимог та надання суду належним чином складеного розрахунку заявленої до стягнення суми заборгованості.

Роз'яснити, що відповідно до п.4 ст.174 Господарського процесуального кодексу України в разі неусунення позивачем недоліків позовної заяви у строк, встановлений судом, заява вважається неподаною і повертається особі, що звернулася із позовною заявою

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та оскарженню не підлягає.

Суддя К.І. Стукаленко

          

          

                                        

СудГосподарський суд Донецької області
Дата ухвалення рішення21.01.2019
Оприлюднено23.01.2019
Номер документу79289309
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —905/119/19

Ухвала від 14.05.2019

Господарське

Господарський суд Донецької області

К.І. Аксьонова

Ухвала від 14.05.2019

Господарське

Господарський суд Донецької області

К.І. Аксьонова

Рішення від 08.04.2019

Господарське

Господарський суд Донецької області

К.І. Аксьонова

Рішення від 08.04.2019

Господарське

Господарський суд Донецької області

К.І. Аксьонова

Ухвала від 01.04.2019

Господарське

Господарський суд Донецької області

К.І. Аксьонова

Ухвала від 14.03.2019

Господарське

Господарський суд Донецької області

К.І. Стукаленко

Ухвала від 05.03.2019

Господарське

Господарський суд Донецької області

К.І. Стукаленко

Ухвала від 06.02.2019

Господарське

Господарський суд Донецької області

К.І. Стукаленко

Ухвала від 21.01.2019

Господарське

Господарський суд Донецької області

К.І. Стукаленко

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні