Ухвала
від 16.01.2019 по справі 658/4798/18
КАХОВСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 658/4798/18

Провадження № 2/658/371/19

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

16 січня 2019 року м.Каховка

Каховський міськрайонний суд Херсонської області в складі

головуючого-судді Подіновської Г.В.

за участю секретаря Марчук В.І.,

розглянувши клопотання Товариства з обмеженою відповідальністю Юність про поновлення процесуального строку у цивільній справі за позовом ОСОБА_1, ОСОБА_2 до товариства з обмеженою відповідальністю Юність , третя особа без самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача ОСОБА_3, про припинення трудових відносин,

встановив :

В провадженні суду перебуває вищевказана справа.

Ухвалою суду від 04.12.2018 року відкрито провадження у справі, розгляд справи призначено на 17.01.2019 року.

14.01.2019 року від директора ТОВ Юність ОСОБА_3 надійшло клопотання про поновлення процесуального строку для подання відзиву на позовну заяву у даній справі.

Клопотання мотивовано тим, що строк на подання відзиву на позовну заяву, встановлений ухвалою Каховського міськрайонного суду Херсонської області про відкриття провадження у справі від 04.12.2018 року, пропущено з поважних причин, оскільки ККТВП Меліоратор , з яким ТОВ Юність уклало договір про надання юридичних послуг, не виконало умови договору.

Просить суд поновити процесуальний строк для подання відзиву на позовну заяву.

Відповідно до 127 ЦПК України, суд за заявою учасника справи поновлює пропущений процесуальний строк, встановлений законом, якщо визнає причини його пропуску поважними, крім випадків, коли цим Кодексом встановлено неможливість такого поновлення. Встановлений судом процесуальний строк може бути продовжений судом за заявою учасника справи, поданою до закінчення цього строку, чи з ініціативи суду. Одночасно із поданням заяви про поновлення процесуального строку має бути вчинена процесуальна дія (подана заява, скарга, документи тощо), щодо якої пропущено строк. Якщо інше не встановлено законом, заява про поновлення процесуального строку, встановленого законом, розглядається судом, у якому належить вчинити процесуальну дію, стосовно якої пропущено строк, а заява про продовження процесуального строку, встановленого судом, - судом, який встановив строк, без повідомлення учасників справи.

Суд не вбачає підстав для задоволення клопотання ТОВ Юність про поновлення процесуального строку для подання відзиву на позовну заяву, оскільки невиконання умов договору про надання юридичних послуг ККТВП Меліоратор не позбавило можливості ТОВ Юність укласти договір про надання юридичних послуг з іншою особою, уповноваженою на ведення справи в суді, також одночасно із поданням клопотання про поновлення процесуального строку має бути вчинена відповідна процесуальна дія, а саме додано відзив на позовну заяву, що ТОВ Юність зроблено не було.

Керуючись ст.ст. 127, 260 ЦПК України,

у х в а л и в:

Відмовити Товариству з обмеженою відповідальністю Юність у поновленні процесуального строку у цивільній справі за позовом ОСОБА_1, ОСОБА_2 до товариства з обмеженою відповідальністю Юність , третя особа без самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача ОСОБА_3, про припинення трудових відносин.

Ухвала суду набирає законної сили після закінчення строку для подання апеляційної скарги, якщо апеляційну скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після розгляду справи апеляційним судом.

Апеляційна скарга на ухвалу суду подається протягом п'ятнадцяти днів з дня її складення до Херсонського апеляційного суду через Каховський міськрайонний суд Херсонської області.

Суддя:ОСОБА_4

СудКаховський міськрайонний суд Херсонської області
Дата ухвалення рішення16.01.2019
Оприлюднено22.01.2019
Номер документу79298778
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —658/4798/18

Рішення від 10.07.2019

Цивільне

Каховський міськрайонний суд Херсонської області

Подіновська Г. В.

Рішення від 10.07.2019

Цивільне

Каховський міськрайонний суд Херсонської області

Подіновська Г. В.

Ухвала від 19.06.2019

Цивільне

Каховський міськрайонний суд Херсонської області

Подіновська Г. В.

Ухвала від 16.01.2019

Цивільне

Каховський міськрайонний суд Херсонської області

Подіновська Г. В.

Ухвала від 04.12.2018

Цивільне

Каховський міськрайонний суд Херсонської області

Подіновська Г. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні