Ухвала
від 22.01.2019 по справі 128/2994/15-ц
ВІННИЦЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

Справа № 128/2994/15-ц

Провадження № 22-ц/801/296/2019

Категорія: 32

Головуючий у суді 1-ї інстанції Саєнко О.Б.

Доповідач:Міхасішин І. В.

УХВАЛА

22 січня 2019 рокуСправа № 128/2994/15-цм. Вінниця

Вінницький апеляційний суд у складі колегії суддів судової палати з цивільних справ:

головуючого: Міхасішина І.В.,

суддів: Стадника І.М., Войтка Ю.Б.,

за участю секретаря судового засідання: Безрученко Н.Р.,

розглянувши клопотання представника Міністерства охорони здоров'я України - Дяк Юлії Михайлівни про залучення Державної служби України з лікарських засобів та контролю за наркотиками до участі в справі як третю особу, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору,

встановив:

В провадженні Вінницького апеляційного суду перебуває вищезазначена цивільна справа.

18 січня 2019 року представник Міністерства охорони здоров'я України - Дяк Ю.М. поштою направила клопотання, яке надійшло до Вінницького апеляційного суду 21 січня 2019 року, про залучення до участі в справі Державної служби України з лікарських засобів та контролю за наркотиками як третю особу, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору.

Доводи клопотання обґрунтовувала тим, що відповідно до п.1, п.п. 1,8,9 п.4 Положення про Державну службу України з лікарських засобів та контролю за наркотиками, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 12 липня 2015 року, саме цей орган реалізує державну політику у сферах контролю якості та безпеки лікарських засобів, у тому числі імунобіологічних препаратів (далі - лікарські засоби), медичної техніки і виробів медичного призначення (далі - медичні вироби), та обігу наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів, протидії їх незаконному обігу, який здійснює функцію державного контролю за дотриманням вимог законодавства щодо забезпечення якості та безпеки лікарських засобів і медичних виробів на всіх етапах обігу, у тому числі правил здійснення належних практик (виробничої, дистриб'юторської, зберігання, аптечної) тощо, а тому рішення у даній справі може безпосередньо вплинути на права та обов'язки Держлікслужби.

Дослідивши доводи поданого клопотання, колегія суддів дійшла висновку про відмову у його задоволенні, виходячи з наступного.

Згідно з ч. 3 ст. 3 ЦПК України провадження в цивільних справах здійснюється відповідно до законів, чинних на час вчинення окремих процесуальних дій, розгляду і вирішення справи.

Відповідно до ч.1 ст. 53 ЦПК України треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого провадження у справі або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права або обов'язки щодо однієї зі сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за заявою учасників справи.

Відповідно до п.4 ч.2 ст. 197 ЦПК України у підготовчому засіданні суд вирішує питання про вступ у справу інших осіб, заміну неналежного відповідача, залучення співвідповідача, об'єднання справ і роз'єднання позовних вимог, прийняття зустрічного позову, якщо ці питання не були вирішені раніше.

Згідно з ч.3 ст. 187 ЦПК України якщо при відкритті провадження у справі було вирішено питання про залучення третіх осіб, позивач не пізніше двох днів з дня вручення копії ухвали про відкриття провадження у справі повинен направити таким третім особам копії позовної заяви з додатками, а докази такого направлення надати суду до початку підготовчого засідання або до початку розгляду справи по суті в порядку спрощеного позовного провадження.

За змістом статей 365, 368 ЦПК України на стадії апеляційного розгляду питання про залучення третіх осіб вирішуватися не може.

Керуючись ст.ст.3, 53, 187, 197, 260, 261 ЦПК України, суд,

ухвалив :

У задоволенні клопотання представника Міністерства охорони здоров'я України - Дяк Юлії Михайлівни про залучення Державної служби України з лікарських засобів та контролю за наркотиками до участі в справі як третю особу, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору - відмовити .

Ухвала набирає законної сили після її проголошення та оскарженню не підлягає.

Головуючий: І.В. Міхасішин

Судді: Ю.Б. Войтко

І.М. Стадник

Дата ухвалення рішення22.01.2019
Оприлюднено23.01.2019

Судовий реєстр по справі —128/2994/15-ц

Постанова від 12.02.2019

Цивільне

Вінницький апеляційний суд

Міхасішин І. В.

Постанова від 12.02.2019

Цивільне

Вінницький апеляційний суд

Міхасішин І. В.

Ухвала від 12.02.2019

Цивільне

Вінницький апеляційний суд

Міхасішин І. В.

Ухвала від 22.01.2019

Цивільне

Вінницький апеляційний суд

Міхасішин І. В.

Ухвала від 22.01.2019

Цивільне

Вінницький апеляційний суд

Міхасішин І. В.

Ухвала від 04.01.2019

Цивільне

Вінницький апеляційний суд

Міхасішин І. В.

Постанова від 05.12.2018

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Сімоненко Валентина Миколаївна

Ухвала від 20.11.2018

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Сімоненко Валентина Миколаївна

Ухвала від 19.09.2018

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Сімоненко Валентина Миколаївна

Ухвала від 19.09.2018

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Сімоненко Валентина Миколаївна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні