Ухвала
від 22.01.2019 по справі 211/3844/17
ДОВГИНЦІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.КРИВОГО РОГУ

Справа № 211/3844/17

Провадження № 2-п/211/1/19

У Х В А Л А

іменем України

про скасування заочного рішення

22 січня 2019 року Довгинцівський районний суд м. Кривого Рогу Дніпропетровської області в складі:

головуючого судді Ніколенко Д.М.,

за участю секретаря судового засідання - Гулько А.С.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Кривому Розі заяву представника відповідача ОСОБА_1 Об'єднання співвласників багатоквартирного будинку Евріка-13 ОСОБА_2 про перегляд заочного рішення Довгинцівського районного суду м. Кривого Рогу Дніпропетровської області від 23 травня 2018 року по цивільній справі за позовом ОСОБА_3 до Об'єднання співвласників багатоквартирного будинку Евріка-13 , третя особа: Виконавчий комітет Криворізької міської ради, про визнання недійсним рішення установчих та загальних зборів, статуту та скасування державної реєстрації , -

встановив:

Заочним рішенням Довгинцівського районного суду м. Кривого Рогу від 23 травня 2018 року , ухваленому по вищезазначеній справі , позов задоволено. Визнано недійсним рішення Установчих зборів співвласників квартир та нежитлових приміщень багатоквартирного будинку за адресою: 50038, Дніпропетровська область, м. Кривий Ріг, бульвар Європейський, 13, про створення Об'єднання співвласників багатоквартирного будинку Евріка-13 , код ЄДРПОУ 40578794, місцезнаходження за адресою: Дніпропетровська область, м. Кривий Ріг, бул. Європейський, буд.13, оформлене протоколом № 1 від 10 червня 2016 року з додатками. Визнано недійсним рішення загальних зборів співвласників квартир та нежитлових приміщень багатоквартирного будинку за адресою: 50038, Дніпропетровська область, м. Кривий Ріг, бульвар Європейський, 13, оформлене протоколом № 3 від 02 жовтня 2016 року з додатками. Визнано недійсним статут Об'єднання співвласників багатоквартирного будинку Евріка-13 . Скасовано державну реєстрацію Об'єднання співвласників багатоквартирного будинку Евріка-13 . Вирішено питання про судові витрати.

20 серпня 2018 року представник ОСББ Евріка -13 звернулася до суду із заявою про перегляд заочного рішення, посилаючись на те, що при винесенні рішення має місце неповнота встановлення обставин, що мають значення для справи. Так, фактично при розгляді справи позивачем не було доведено, чим саме порушені, невизнані або оспорюють ся права саме позивача, її свободи чи інтереси при прийняті рішення установчими зборами мешканцями будинку № 13 по бул. Європейський про створення ОСББ, прийнятті статуту, який повністю відповідає вимогам, встановленим чинним законодавством, що позивачем не оскаржувалось, та державною реєстрацією ОСББ Евріка-13 . Посилання щодо факту наявності підпису лише одного мешканця частини квартир будинку нічим не підтверджується, власники цих квартир не допитані в якості свідків, в матеріалах справи відсутній висновок експерта, який свідчить, що підписи мешканців цих квартир їм не належать. Пояснення допитаних свідків щодо підроблення всіх підписів в протоколі, нічим не підтверджуються. В рішенні суду не зазначено, з яких підстав суд визнав наведені позивачем факти про наявність в протоколі № 1 підписів лише одних мешканців квартир, тому вважає, що судом з'ясовані не всі обставини, які мають значення для всебічного, повного і об'єктивного вирішення справи, та просив вказане заочне рішення скасувати, справу призначити до розгляду.

До суду надійшли заперечення позивача ОСОБА_4 на заяву про перегляд заочного рішення суду, в обґрунтування якого зазначено, що ОСОБА_2 як голова ОСББ, навмисно відмовлялася отримувати судові повістки про виклик до суду. вона, позивач, заявляла позов не тільки від свого імені, а й від імені мешканців будинку, оскільки вказаним рішенням було порушено їх конституційні права приймати участь та вирішувати питання спільно, контролюючи їх належне виконання. Крім того, в будинку за час правління голови відключали світло, виселяли, нараховували незаконні штрафи, створювали аварійні ситуації, проводили фінансові махінації у вигляді штучного самовільного збільшування площ квартир та відповідно нараховували більшу оплату, в зв'язку з чим мешканці квартир написали про це заяви в поліції, шантажували, принижували, змушували платити за те, що не обговорювалось на зборах, не надавали звітність за використання коштів. Легітимних зборів взагалі не було. Наполягає на підроблені підписів, в зв'язку з чим теж були заяви до поліції, частина співвласників насправді не мають документів на приватизацію своїх квартир, тому вважає, що ні по площі, ні по підписам співвласників (їх кількістю), ні в протоколі № 1, ні в протоколі № 3, немає потрібних 51% для створення ОСББ, а отже заява про перегляд заочного рішення задоволенню не підлягає та просить не скасовувати заочне рішення суду.

В судове засідання сторони не з'явилися.

Згідно частини 1 статті 287 ЦПК України, заява про перегляд заочного рішення розглядається в судовому засіданні. Неявка осіб, належним чином повідомлених про дату, час і місце засідання, не перешкоджає розгляду заяви.

Частиною 1 статті 284 ЦПК України встановлено, що заочне рішення може бути переглянуте судом, що його ухвалив, за письмовою заявою відповідача.

Відповідно до частини 1 статті 288 ЦПК України заочне рішення підлягає скасуванню, якщо судом буде встановлено, що відповідач не з'явився в судове засідання та (або) не повідомив про причини неявки, а також не подав відзив на позовну заяву з поважних причин, і докази, на які він посилається, мають істотне значення для правильного вирішення справи.

Суд, дослідивши матеріали справи, прийшов до таких висновків.

Так, в матеріалах справи наявні як поштові повідомлення про повернення судових повісток, направлених на адресу реєстрації місця проживання представника відповідача, за минуванням термінів зберігання, так і поштові повідомлення про вручення судових повісток щодо розгляду справи, які представник відповідача проігнорувала.

Разом з тим, суд вважає, що заява про перегляд заочного рішення підлягає задоволенню, оскільки обставини, на які посилається заявник можуть мати істотне значення для правильного вирішення справи по суті , що потребує об'єктивного і всебічного дослідження судом.

Керуючись ст.ст. 287, 288 ЦПК України, -

постановив:

Заяву представника відповідача ОСОБА_1 Об'єднання співвласників багатоквартирного будинку Евріка-13 ОСОБА_2 про перегляд заочного рішення Довгинцівського районного суду м. Кривого Рогу Дніпропетровської області від 23 травня 2018 року у справі № 211/3844/17 - задовольнити.

Заочне рішення Довгинцівського районного суду м. Кривого Рогу від 23 травня 2018 року по цивільній справі за позовом ОСОБА_3 до Об'єднання співвласників багатоквартирного будинку Евріка-13 , третя особа: Виконавчий комітет Криворізької міської ради, про визнання недійсним рішення установчих та загальних зборів, статуту та скасування державної реєстрації - скасувати.

Справу призначити до розгляду в порядку спрощеного позовного провадження на 14:00 годину 12 лютого 2019 року .

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Д.М.Ніколенко

СудДовгинцівський районний суд м.Кривого Рогу
Дата ухвалення рішення22.01.2019
Оприлюднено23.01.2019
Номер документу79326345
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —211/3844/17

Судовий наказ від 02.11.2021

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Ярошенко Вікторія Ігорівна

Рішення від 04.10.2021

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Ярошенко Вікторія Ігорівна

Ухвала від 06.09.2021

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Ярошенко Вікторія Ігорівна

Ухвала від 11.08.2021

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Ярошенко Вікторія Ігорівна

Ухвала від 23.06.2021

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Ярошенко Вікторія Ігорівна

Ухвала від 16.02.2021

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Ярошенко Вікторія Ігорівна

Ухвала від 08.02.2021

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Ярошенко Вікторія Ігорівна

Ухвала від 11.01.2021

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Ярошенко Вікторія Ігорівна

Ухвала від 07.12.2020

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Ярошенко Вікторія Ігорівна

Ухвала від 18.11.2020

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Луспеник Дмитро Дмитрович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні