Ухвала
від 22.01.2019 по справі 646/7893/18
ЧЕРВОНОЗАВОДСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ХАРКОВА

Справа № 646/7893/18

№ провадження 1-кс/646/591/2019

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

22.01.19 року м.Харків

Слідчий суддя Червонозаводського районного суду м. Харкова ОСОБА_1 , за участю секретаря ОСОБА_2 , прокурора ОСОБА_3 , розглянувши у закритому судовому засіданні в залі суду в м. Харкові клопотання слідчого в ОВС першого слідчого відділу прокуратури Харківської області юриста 1 класу ОСОБА_4 про проведення обшуку в межах кримінального провадження, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №42018220000001259 від 12.10.2018, за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 364 КК України,

в с т а н о в и в:

До Червонозаводського районного суду м. Харкова надійшло клопотання слідчого в ОВС першого слідчого відділу прокуратури Харківської області юриста 1 класу ОСОБА_4 про проведення обшуку в межах кримінального провадження, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №42018220000001259 від 12.10.2018, за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 364 КК України.

В обґрунтування клопотання слідчим зазначено, з Управління захисту економіки в Харківській області ДЗЕ НП України надійшли матеріали щодо можливого зловживання службовим становищем окремими працівниками ГУ ДФС у Харківській області, які діючи всупереч інтересам служби, з метою одержання неправомірної вигоди для себе не реагують на незаконні дії суб`єктів господарювання, що спричинило тяжкі наслідки охоронюваним інтересам держави.

Досудовим розслідуванням встановлено, що окремі суб`єкти господарської діяльності за сприяння працівників ГУ ДФС у Харківській області здійснюють на території Харківської області виробництво та реалізацію контрафактної продукції із залученням не працевлаштованих співробітників.

За інформацією УЗЕ в Харківській області ДЗЕ НП України ФОП «Тяглий», ФОП « ОСОБА_5 », які є родичами, та ФОП « ОСОБА_6 », яка одночасно є керівником ТОВ «АДАП-ТЕКСТИЛЬ» (код ЄДРПОУ 34333631), діючи за попередньою змовою між собою відповідно до раніше розробленого плану вчиняють дії, об`єднані єдиним планом з розподілом функцій учасників групи, спрямованих на досягнення протиправних цілей, з метою прикриття своєї протиправної діяльності вступили у злочинну змову із працівником оперативного управління ГУ ДФС у Харківській області з метою уникнення настання негативних наслідків та безперешкодного здійснення протиправної діяльності, яка виражається у виробництві контрафактної продукції відомих світових брендів «Adidas», «Nike», «Puma» та інших на території орендованих приміщень п`ятого та шостого поверхів будівлі літ. «А-14», яка розташована за адресою: м.Харків, вул. Академіка Павлова, 271; виготовленні матриць товарних знаків відомих світових брендів «Adidas», «Nike», «Puma» та інших на території орендованих приміщень четвертого поверху чотирьохповерхової будівлі, яка розташована за адресою: м. Харків, майдан Захисників України (площа Повстання), 7/8; та у подальшому нанесенні товарних знаків відомих світових брендів «Adidas», «Nike», «Puma» та інших на попередньо виготовлену ними контрафактну продукцію на території орендованих приміщень першого поверху будівлі АДРЕСА_1 .

Достатньо підстав вважати, що ФОП « ОСОБА_7 », ФОП « ОСОБА_5 » та ФОП « ОСОБА_6 », яка одночасно є керівником ТОВ «АДАП-ТЕКСТИЛЬ» (код ЄДРПОУ 34333631) задля безперешкодного здійснення протиправної діяльності, пов`язаної із виготовленням та реалізацією контрафактної продукції, використовує можливості працівників вищезазначеного правоохоронного органу, які отримують від вказаної протиправної діяльності незаконну матеріальну винагороду.

Орган досудового розслідування прийшов до висновку, що службові особи ГУ ДФС у Харківській області, зловживаючи своїм службовим становищем з метою отримання неправомірної вигоди для себе протиправно не реагують на виявлені порушення та займаються вирішенням питань щодо безперешкодного зайняття вказаними підприємцями незаконною господарською діяльністю, пов`язаною із виготовленням та реалізацією контрафактної продукції під виглядом відомих світових брендів та з використанням у виробництві працівників без офіційного працевлаштування.

Таким чином, з метою знаходження та вилучення первинних бухгалтерських, облікових, звітних, дозвільних та інших документів щодо незаконного виробництва у тому числі контрафактної продукції, книг обліку, журналів, чорнових записів, контрафактної та незаконної продукції, грошових коштів, отриманих незаконним шляхом (тобто таких, походження яких не буде підтверджено належним чином), мобільних телефонів та інших засобів зв`язку, флеш-носіїв, у тому числі й жорстких дисків, а також інших документів та носіїв електронної інформації, які можуть містити відомості щодо розрахунків (передання неправомірної грошової винагороди або інших цінностей) працівникам правоохоронних та контролюючих органів Харківської області, є підстави вважати, що необхідні для всебічного, повного і неупередженого дослідження обставин кримінального провадження речі, що мають значення у кримінальному провадженні, можуть зберігатись за місцем незаконного виробництва та зберігання контрафактної продукції у приміщеннях четвертого поверху чотирьохповерхової будівлі, яка розташована за адресою: місто Харків, майдан Захисників України (площа Повстання), 7/8.

У судове засідання прокурор прибув, клопотання про надання дозволу на проведення обшуку підтримав у повному обсязі.

Слідчий суддя, вислухавши думку прокурора, дослідивши клопотання та додані до нього матеріали, вважає, що клопотання підлягає частковому задоволенню виходячи з наступних підстав.

Слідчим суддею встановлено, що до Єдиного реєстру досудових розслідувань 12.10.2018 за №42018220000001259 внесені відомості, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України.

Відповідно до інформаційної довідки з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно право власності на приміщення четвертого поверху у чотирьохповерхових будівлях за адресою: місто Харків, майдан Захисників України (площа Повстання), 7/8, зареєстровано за ОСОБА_8 та ПВП «Квадро».

Згідно рапорту оперуповноваженого УЗЕ в Харківській області ДЗЕ НП України капітана поліції ОСОБА_9 встановлено, що ОСОБА_10 займається виготовленням матриць товарних знаків відомих світових брендів «Adidas», «Nike», «Puma» та інших, які окрім власного використання в подальшому реалізує серед своїх клієнтів. Свою діяльність здійснює, як керівник ТОВ «АДАП-ТЕКСТИЛЬ» (ЄДРПОУ 34333631), яке зареєстровано за адресою: м. Харків, майдан Захисників України (площа Повстання), 7/8, де фактично здійснює свою діяльність в орендованих приміщеннях четвертого поверху чотирьохповерхової будівлі за вказаною адресою.

Як передбачено вимогами статті 233 КПК України право проникнути до житла чи іншого володіння особи з будь-якою метою надається на підставі ухвали слідчого судді.

Під іншим володінням особи розуміються транспортний засіб, земельна ділянка, гараж, інші будівлі чи приміщення побутового, службового, господарського, виробничого та іншого призначення тощо, які знаходяться у володінні особи.

Мета проведення обшуку визначена у ч. 1 ст. 234 КПК України, а саме, виявлення та фіксація відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Відповідно до ч. 1 ст. 235 КПК України ухвала слідчого судді про дозвіл на обшук житла чи іншого володіння особи з підстав, зазначених у клопотанні прокурора, слідчого, надає право проникнути до житла чи іншого володіння особи лише один раз.

Таким чином, слідчий суддя вважає, що слідчим доведено те, що з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя вчинення кримінального правопорушення та майна, а також з метою попередження можливості їх знищення, приховування або зміни змісту та цілісності щодо відображеної інформації, підписів посадовців та відбитків печаток необхідно провести обшук приміщень четвертого поверху у чотирьохповерхових будівлях за адресою: місто Харків, майдан Захисників України (площа Повстання), 7/8, де зареєстровано ТОВ «АДАП-ТЕКСТИЛЬ» (ЄДРПОУ 34333631).

Щодо клопотання в частині надання дозволу на проведення обшуку з метою вилучення мобільних телефонів та інших засобів зв`язку, флеш-носіїв, у тому числі й жорстких дисків, а також інших документів та носіїв електронної інформації, які можуть містити відомості щодо розрахунків (передання неправомірної грошової винагороди або інших цінностей), слідчий суддя вважає правильним надати дозвіл з метою вилучення інформації з мобільних телефонів та інших засобів зв`язку, флеш-носіїв, у тому числі й жорстких дисків, а також інших документів та носіїв електронної інформації.

Крім того, щодо надання дозволу з метою вилучення грошових коштів, отриманих незаконним шляхом (тобто таких, походження яких не буде підтверджено належним чином), слідчий суддя вважає, що наведені в клопотанні про проведення обшуку обставини не доводять наявність достатніх підстав вважати, що відшукуванні грошові кошти, знаходяться у зазначеному в клопотанні місці, що в силу п. 4 ч. 5ст.234КПК України є підставою для відмови у задоволенні клопотання в цій частині.

На підставі вищевикладеного, слідчий суддя вважає, що клопотання підлягає частковому задоволенню.

Керуючись ст. ст. 223, 233-236, 309 КПК України, слідчий суддя, -

П О С Т А Н О В И В:

Клопотання слідчого в ОВС першого слідчого відділу прокуратури Харківської області юриста 1 класу ОСОБА_4 про проведення обшуку в межах кримінального провадження, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №42018220000001259 від 12.10.2018, за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 364 КК України, - задовольнити частково.

Надати дозвіл слідчому у кримінальному провадженні ОСОБА_4 , прокурорам відділу процесуального керівництва прокуратури області ОСОБА_3 та ОСОБА_11 на проведення обшуку приміщень четвертого поверху у чотирьохповерхових будівлях за адресою: місто Харків, майдан Захисників України (площа Повстання), 7/8, де зареєстровано ТОВ «АДАП-ТЕКСТИЛЬ» (ЄДРПОУ 34333631), з метою знаходження та вилучення первинних бухгалтерських, облікових, звітних, дозвільних та інших документів щодо незаконного виробництва у тому числі контрафактної продукції, книг обліку, журналів, чорнових записів, контрафактної та незаконної продукції, інформації з мобільних телефонів та інших засобів зв`язку, флеш-носіїв, у тому числі й жорстких дисків, які можуть містити відомості щодо розрахунків (передання неправомірної грошової винагороди або інших цінностей) працівникам правоохоронних та контролюючих органів Харківської області.

В іншій частині клопотання відмовити.

Строк дії ухвали один місяць.

Відповідно до ст. 309 КПК України, ухвала слідчого судді про надання дозволу на обшук оскарженню не підлягає і заперечення проти неї можуть бути подані під час підготовчого провадження у суді.

Слідчий суддя - ОСОБА_1

СудЧервонозаводський районний суд м.Харкова
Дата ухвалення рішення22.01.2019
Оприлюднено15.02.2023
Номер документу79360581
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про проведення обшуку житла чи іншого володіння особи

Судовий реєстр по справі —646/7893/18

Ухвала від 06.05.2019

Кримінальне

Червонозаводський районний суд м.Харкова

Янцовська Т. М.

Ухвала від 06.05.2019

Кримінальне

Червонозаводський районний суд м.Харкова

Янцовська Т. М.

Ухвала від 17.04.2019

Кримінальне

Червонозаводський районний суд м.Харкова

Янцовська Т. М.

Ухвала від 16.04.2019

Кримінальне

Червонозаводський районний суд м.Харкова

Янцовська Т. М.

Ухвала від 16.04.2019

Кримінальне

Червонозаводський районний суд м.Харкова

Янцовська Т. М.

Ухвала від 16.04.2019

Кримінальне

Червонозаводський районний суд м.Харкова

Янцовська Т. М.

Ухвала від 16.04.2019

Кримінальне

Червонозаводський районний суд м.Харкова

Янцовська Т. М.

Ухвала від 13.02.2019

Кримінальне

Червонозаводський районний суд м.Харкова

Гребенюк В. В.

Ухвала від 06.02.2019

Кримінальне

Червонозаводський районний суд м.Харкова

Янцовська Т. М.

Ухвала від 22.01.2019

Кримінальне

Червонозаводський районний суд м.Харкова

Сіренко Ю. Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні