Ухвала
від 21.01.2019 по справі 280/5392/18
ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

ПРО ПРОДОВЖЕННЯ ПРОЦЕСУАЛЬНОГО СТРОКУ

21 січня 2019 рокуСправа № 280/5392/18 м. Запоріжжя Суддя Запорізького окружного адміністративного суду Татаринов Д.В., перевіривши матеріали адміністративного позову

Товариства з обмеженою відповідальністю "НАСКА" (69002, АДРЕСА_1 код ЄДРПОУ 35450424)

до Олександрівського управління у м. Запоріжжі ГУ ДФС у Запорізькій області (69063, місто Запоріжжя, вул. Дніпровська, б. 34)

до Державної фіскальної служби України (04053, м. Київ, Львівська пл., 8, код ЄДРПОУ 39292197)

про визнання протиправними та скасування рішень та зобов'язання вчинити певні дії -

ВСТАНОВИВ:

До Запорізького окружного адміністративного суду надійшов позов Товариства з обмеженою відповідальністю "СВІКОМ" (далі - позивач) до Олександрівського управління у м. Запоріжжі ГУ ДФС у Запорізькій області (далі - відповідач 1) до Державної фіскальної служби України (далі - відповідач 2), в якому просить суд:

- визнати протиправним та скасувати Рішення комісії ГУ ДФС у Запорізькій області від 07 листопада 2018 року №980325/35450424 про відмову в реєстрації податкової накладної №5 від 30 жовтня 2018 року;

- зобов'язати Державну фіскальну службу України зареєструвати податкову накладну №5 від 30 жовтня 2018 року в Єдиному реєстрі податкових накладних днем її надсилання.

22 грудня 2017 року ухвалою Запорізького окружного адміністративного суду позовну заяву було залишено без руху та надано строк для усунення недоліків позовної заяви протягом десяти днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху.

Відповідно до частини 2 статті 169 Кодексу адміністративного судочинства України (далі - КАС України) в ухвалі про залишення позовної заяви без руху зазначаються недоліки позовної заяви, спосіб і строк їх усунення, який не може перевищувати десяти днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху.

14 січня 2019 року від представника позивача до суду надійшла заява про виправлення недоліків, відповідно до якої до суду надано оригінал платіжного доручення №221 від 08 січня 2019 року на суму 1762,00 грн.

Однак, позивач в заяві зазначає відповідача 1, як Головне управління ДФС у Запорізькій області, а в позовній заяві вказано відповідача, як Олександрівського управління у м. Запоріжжі ГУ ДФС у Запорізькій області.

Таким чином, адміністративний позов не відповідає вимогам пункту 2 частини 5 статті 160 КАС України, оскільки позивачем не зазначено:

- місцезнаходження Головного управління ДФС у Запорізькій області;

- поштовий індекс Головного управління ДФС у Запорізькій області;

- ідентифікаційний код Головного управління ДФС у Запорізькій області;

- номери засобів зв'язку та офіційна електронна адреса або адреса електронна пошта Головного управління ДФС у Запорізькій області.

За правилами частини 1 статті 161 КАС України до позовної заяви додаються її копії, а також копії доданих до позовної заяви документів відповідно до кількості учасників справи, крім випадків, визначених частиною другою цієї статті.

Позивач до матеріалів справи надано адміністративний позов для суду та його копію для відповідача в якому вказано найменування відплвідача-1, як Олександрівське управління у м. Запоріжжі ГУ ДФС у Запорізькій області.

Таким чином, позивачу необхідно надати до суду уточнену позовну заяву (для суду та копії відповідно до кількості відповідачів по справі), в якій зазначити відповідача-1, як такого, який зазначений в заяві про виправлення недоліків - Головне Управління ДФС у Запорізькій області

Згідно частини 2 статті 121 КАС України встановлений судом процесуальний строк може бути продовжений судом за заявою учасника справи, поданою до закінчення цього строку, чи з ініціативи суду.

Відповідно до частини 3 статті 121 КАС України якщо інше не встановлено законом, заява про поновлення процесуального строку розглядається судом, у якому належить вчинити процесуальну дію, стосовно якої пропущено строк, а заява про продовження процесуального строку, встановленого судом, - судом, який встановив строк, у письмовому провадженні.

Частиною 6 статті 121 КАС України визначено, що про поновлення або продовження процесуального строку, відмову у поновленні або продовженні процесуального строку суд постановляє ухвалу, яка не пізніше наступного дня з дня її постановлення надсилається особі, яка звернулася із відповідною заявою.

Враховуючи викладене, для недопущення порушення права позивача на звернення до суду, суд вважає за можливе продовжити Товариству з обмеженою відповідальністю "НАСКА" процесуальний строк для усунення недоліків позовної заяви.

Керуючись статтями 121, 169 Кодексу адміністративного судочинства України, суддя

УХВАЛИВ:

Строк для усунення недоліків адміністративного позову Товариства з обмеженою відповідальністю "НАСКА" - продовжити до 12 лютого 2019 року .

Позивачу необхідно у встановлений судом строк для усунення недоліків позовної заяви подати до канцелярії Запорізького окружного адміністративного суду:

- уточнену позовну заяву (для суду та копії відповідно до кількості відповідачів по справі), в якій зазначити відповідача-1, як Головне Управління ДФС у Запорізькій області;

- в уточненій позовній заяві зазначити: місцезнаходження Головного управління ДФС у Запорізькій області; поштовий індекс Головного управління ДФС у Запорізькій області; ідентифікаційний код Головного управління ДФС у Запорізькій області; номери засобів зв'язку та офіційна електронна адреса або адреса електронна пошта Головного управління ДФС у Запорізькій області.

Копію ухвали надіслати позивачу.

Роз'яснити позивачу, що відповідно до пункту 1 частини 4 статті 169 КАС України позовна заява повертається позивачеві, якщо позивач не усунув недоліки позовної заяви, яку залишено без руху, у встановлений судом строк.

Ухвала набирає законної сили з моменту підписання та оскарженню не підлягає.

Суддя Д.В. Татаринов

СудЗапорізький окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення21.01.2019
Оприлюднено25.01.2019
Номер документу79373531
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —280/5392/18

Ухвала від 07.08.2019

Адміністративне

Третій апеляційний адміністративний суд

Сафронова С.В.

Ухвала від 25.06.2019

Адміністративне

Третій апеляційний адміністративний суд

Сафронова С.В.

Рішення від 26.04.2019

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Татаринов Дмитро Вікторович

Ухвала від 27.03.2019

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Татаринов Дмитро Вікторович

Ухвала від 12.02.2019

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Татаринов Дмитро Вікторович

Ухвала від 21.01.2019

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Татаринов Дмитро Вікторович

Ухвала від 22.12.2018

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Татаринов Дмитро Вікторович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні