Ухвала
від 07.08.2019 по справі 280/5392/18
ТРЕТІЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ТРЕТІЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

07 серпня 2019 року м. Дніпросправа № 280/5392/18

Третій апеляційний адміністративний суд у складі колегії суддів: головуючого - судді Сафронової С.В. (доповідач), суддів: Мельника В.В., Чепурнова Д.В., перевіривши на відповідність нормам КАС України апеляційну скаргу Головного управління ДФС у Запорізькій області на рішення Запорізького окружного адміністративного суду від 26 квітня 2019 року у справі № 280/5392/18 за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю Наска до Державної фіскальної служби України, Головного управління ДФС у Запорізькій області, про визнання протиправним та скасування рішення, зобов`язання зареєструвати у реєстрі накладну, -

в с т а н о в и в:

Рішенням Запорізького окружного адміністративного суду від 26.04.2019 року задоволено позовні вимоги Товариства з обмеженою відповідальністю Наска до Державної фіскальної служби України, Головного управління ДФС у Запорізькій області.

Головне управління ДФС у Запорізькій області, не погодившись з вищезазначеним рішенням суду, подало 30.05.2019 року за допомогою засобів поштового зв`язку, до суду апеляційну скаргу.

Ухвалою Третього апеляційного адміністративного суду від 25.06.2019 року апеляційну скаргу було залишено без руху та надано строк для усунення недоліків апеляційної скарги протягом десяти днів з моменту отримання ухвали, з огляду на наявні недоліки апеляційної скарги. Заявника зобов`язано надати до суду докази на підтвердження поважності пропуску строку звернення до суду з апеляційною скаргою, докази сплати судового збору за подання апеляційної скарги.

22.07.2019 року від Головного управління ДФС у Запорізькій області до суду надійшло клопотання про надання подовженого строку для усунення недоліків апеляційної скарги. Клопотання обґрунтоване відсутністю коштів для сплати судового збору, що створює необхідність подовжити строк для усунення недоліків.

Також разом з клопотання про надання подовженого строку для усунення недоліків апеляційної скарги заявлено клопотання про поновлення строку на апеляційне оскарження.

Згідно ч. 1, ч. 2 ст. 169 КАС України суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, встановлених статтями 160, 161 цього Кодексу, протягом п`яти днів з дня подання позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху. В ухвалі про залишення позовної заяви без руху зазначаються недоліки позовної заяви, спосіб і строк їх усунення, який не може перевищувати десяти днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху.

Ухвалою від 25.06.2019 року Третім апеляційним адміністративним судом було надано максимальний строк для усунення недоліків апеляційної скарги, який передбачено нормами КАС України, 10 днів з моменту отримання ухвали. Передбачено, що судом надається строк для усунення недоліків апеляційної скарги, який не може перевищувати десяти днів з дня вручення ухвали про залишення апеляційної скарги без руху.

У встановлений судом строк, недоліки апеляційної скарги не усунуті, не надано докази сплати судового збору за подання апеляційної скарги. Звертаючись до суду з апеляційною скаргою очікуваним є те, що за подання апеляційної скарги варто сплатити судовий збір.

Згідно ч. 2 ст. 298 КАС України до апеляційної скарги, яка оформлена з порушенням вимог, встановлених статтею 296 цього Кодексу, застосовуються положення статті 169 цього Кодексу.

Відповідно до ч. 6 ст. 169 КАС України про повернення позовної заяви суд постановляє ухвалу. Копія ухвали про залишення позовної заяви без руху або про повернення позовної заяви надсилається особі, яка подала позовну заяву, не пізніше наступного дня після її постановлення. Копія позовної заяви залишається в суді.

Відповідно до ч. 5, ч. 6 ст. 298 КАС України питання про повернення апеляційної скарги суд апеляційної інстанції вирішує протягом п`яти днів з дня надходження апеляційної скарги або з дня закінчення строку на усунення недоліків. Про повернення апеляційної скарги постановляється ухвала, яка може бути оскаржена в касаційному порядку.

Судова колегія враховує подання заявником клопотання про поновлення строку апеляційного оскарження рішення суду разом з доказами, однак наявні інші не усунені недоліки апеляційної скарги.

Враховуючи вищезазначене та приймаючи до уваги те, що заявник у строки, встановлені ухвалою суду, недоліки апеляційної скарги не усунув, колегія суддів вважає за необхідне апеляційну скаргу повернути.

Керуючись ст.ст. 169, 298 КАС України, колегія суддів, -

у х в а л и в:

В задоволенні клопотання Головного управління ДФС у Запорізькій області про надання подовженого строку на усунення недоліків апеляційної скарги - відмовити.

Апеляційну скаргу Головного управління ДФС у Запорізькій області на рішення Запорізького окружного адміністративного суду від 26 квітня 2019 року у справі № 280/5392/18 - повернути.

Ухвала Третього апеляційного адміністративного суду набирає законної сили з моменту її прийняття та може бути оскаржена до Верховного Суду відповідно до ст., ст. 328- 329 КАС України.

Головуючий - суддя С.В. Сафронова

суддя В.В. Мельник

суддя Д.В. Чепурнов

СудТретій апеляційний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення07.08.2019
Оприлюднено16.08.2019
Номер документу83631768
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —280/5392/18

Ухвала від 07.08.2019

Адміністративне

Третій апеляційний адміністративний суд

Сафронова С.В.

Ухвала від 25.06.2019

Адміністративне

Третій апеляційний адміністративний суд

Сафронова С.В.

Рішення від 26.04.2019

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Татаринов Дмитро Вікторович

Ухвала від 27.03.2019

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Татаринов Дмитро Вікторович

Ухвала від 12.02.2019

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Татаринов Дмитро Вікторович

Ухвала від 21.01.2019

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Татаринов Дмитро Вікторович

Ухвала від 22.12.2018

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Татаринов Дмитро Вікторович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні