Ухвала
від 23.01.2019 по справі 914/2135/18
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

23.01.2019 р. Справа № 914/2135/18

м.Львів

За позовом : Ходорівської міської ради, м.Ходорів Жидачівського району Львівської області

до відповідача: Жидачівської районної ради, м.Жидачів Львіської області

про стягнення заборгованості. Ціна позову 227914,06грн.

Суддя Кітаєва С.Б.

При секретарі Зарицькій О.Р.

Представники сторін:

від позивача: ОСОБА_1 - представник (довіреність №9 від 22.03.2018);

від відповідача: ОСОБА_2 - представник (доручення №48 від 21.01.2019р.)

Суть спору: на розгляді Господарського суду Львівської області знаходиться справа за позовом Ходорівської міської ради, м.Ходорів Жидачівського району Львівської області до Жидачівської районної ради, м.Жидачів Львіської області про стягнення 227914,06грн., з яких 188793,37грн. основного боргу, 17636,40грн. пені, 15412,91грн. інфляційних втрат, 2591,38грн. 3% річних та стягнення 3480,00грн. судового збору.

Ухвалою суду від 21.11.2018р. позов залишено без руху та надано позивачу строк десять днів з дня вручення цієї ухвали на усунення недоліків. 29.11.2018р. за вх.№45724/18 в документообігу суду зареєстровано подані позивачем додаткові пояснення до позовної заяви про усунення недоліків, відтак, ухвалою суду від 03.12.2018р. відкрито провадження у справі, розгляд справи ухвалено здійснювати за правилами загального позовного провадження, підготовче засідання призначено на 18.12.2018. Вимоги до сторін по підготовці справи до розгляду висвітлені в ухвалі. Ухвалою суду від 18.12.2018р. підготовче засідання відкладено на 23.01.2019р.

08.01.2019р. за вх.№605/19 в документообігу суду зареєстровано подані позивачем додаткові письмові пояснення по суті спору з долученими додатковими доказами.

08.01.2019р. за вх.№645/19 в документообігу суду зареєстровано клопотання позивача про долучення до матеріалів справи доказів скерування відповідачу копій клопотання від 17.12.2018р. та додатків до нього.

11.01.2019р. за вх.№55/19 в документообігу суду зареєстровано подану позивачем заяву про залучення до участі у справі в якості третьої особи без самостійних вимог Комунального некомерційного підприємства Ходорівська міська лікарня Ходорівської міської ради Львівської області.

23.01.2019р. за вх.№3059/19 в документообігу суду зареєстровано поданий відповідачем відзив на позовну заяву.

Відповідно до ст.222 ГПК України фіксування судового процесу здійснюється з допомогою звукозаписувального технічного засобу, а саме: програмно-апаратного комплексу «Акорд» .

Представник позивача в підготовче засідання 23.01.2019р. з'явився, надав усні пояснення по суті поданих письмових додаткових пояснень.

Представник відповідача в підготовче засідання 23.01.2019р. з'явився, повідомив, що додаткові пояснення позивача отримав та не погоджується з ними, свою позицію щодо спору відповідачем викладено у відзиві на позовну заяву. Окрім цього повідомив, що копію відзиву було скеровано позивачу, однак доказів на підтвердження скерування не може надати, проте перед засіданням представником відповідача було надано примірник відзиву представнику позивача.

В ході підготовчого засідання представник позивача надав усні пояснення по суті заяви про залучення третьої особи, зокрема, зазначив, що позивач вважає за необхідне залучити Комунальне некомерційне підприємство «Ходорівська міська лікарня» Ходорівської міської ради Львівської області у зв'язку з тим, що у позовній заяві міської ради 06.11.2018 року за №2432 детально описано процес проведення реорганізації Комунального закладу охорони здоров'я «Ходорівська міська лікарня» Ходорівської міської ради Львівської області у КНП «Ходорівська міська лікарня» . Управлінням Державної казначейської служби України у Жидачівському районі Львівської області було здійснене безспірне списання грошових коштів у сумі 227914,06 гри. з рахунків КЗОЗ «Ходорівська міська лікарня» правонаступником якого є КНП «Ходорівська міська лікарня» та які стали предметом даного позову.

Зважаючи на цю обставину, позивач вважає, що стягнені кошти виділені з бюджету Ходорівської міської ради мали б піти на закупівлю енергоносіїв, лікарських засобів, паливно-мастильних матеріалів, продуктів харчування для хворих, проведення проплати по укладених господарських договорах, тощо.

Окрім цього, представник позивача зазначив, що частина оригіналів документів, поданих міською радою до суду разом із позовною заявою, знаходяться у КНП «Ходорівська міська лікарня» , а уповноважений представник Ходорівської міської лікарні (у разі її залучення) може подати суду для огляду такі оригінали та надати додаткові необхідні пояснення, що стосуються вказаної справи. Відтак, з огляду на вищевикладене, позивач вважає, що рішення Господарського суду Львівської області по вказаній справі може вплинути на права та обов'язки третьої особи, а тому просив суд залучити КНП Ходорівська міська лікарня до справи в якості третьої особи, що не заявляє самостійних вимог на стороні позивача.

Представник відповідача не заперечував проти задоволення клопотання позивача щодо залучення до участі у справі в якості третьої особи без самостійних вимог - КНП Ходорівська міська лікарня .

Відповідно до ч.ч.1,2 ст.50 Господарського процесуального кодексу України треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого провадження у справі або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права або обов'язки щодо однієї із сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за заявою учасників справи. Якщо суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до розгляду встановить, що рішення господарського суду може вплинути на права та обов'язки осіб, які не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі у справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору.

Заслухавши думку представників сторін, суд вбачає за доцільне залучити до участі у справі в статусі третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні позивача - Комунальне некомерційне підприємство Ходорівська міська лікарня Ходорівської міської ради Львівської області, для чого заява позивача підлягає до задоволення.

Представник позивача заявив усне клопотання про відкладення підготовчого засідання для надання можливості подати обгрунтовані пояснення по суті позовних вимог.

Згідно із ч.ч.1,3 ст.177 ГПК України завданням підготовчого провадження є:

1) остаточне визначення предмета спору та характеру спірних правовідносин, позовних вимог та складу учасників судового процесу;

2) з'ясування заперечень проти позовних вимог;

3) визначення обставин справи, які підлягають встановленню, та зібрання відповідних доказів;

4) вирішення відводів;

5) визначення порядку розгляду справи;

6) вчинення інших дій з метою забезпечення правильного, своєчасного і безперешкодного розгляду справи по суті.

Відповідно до ч.3 ст.177 ГПК України, підготовче провадження має бути проведене протягом шістдесяти днів з дня відкриття провадження у справі. У виняткових випадках для належної підготовки для розгляду справи по суті цей строк може бути продовжений не більше ніж на тридцять днів за клопотанням однієї із сторін або з ініціативи суду.

Відповідно до п.4 ч.2 ст.182 ГПК України у підготовчому засіданні суд, серед іншого, вирішує питання про вступ у справу інших осіб.

Відповідно до п.3 ч.2 ст.183 ГПК України, суд відкладає підготовче засідання в межах визначеного цим Кодексом строку підготовчого провадження в випадках, зокрема, залучення до участі або вступу у справу третьої особи.

Враховуючи вищевикладене, зважаючи на залучення до участі у справі третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, для забезпечення належної підготовки справи для розгляду по суті, суд приходить до висновку про наявність виняткового випадку для продовження встановлених строків підготовчого провадження з ініціативи суду, відповідно до положень ч.3 ст.177 ГПК України та про відкладення підготовчого засідання.

З метою повного та всестороннього з'ясування обставин справи, у зв'язку із залученням до участі у справі третьої особи, зважаючи на клопотання відповідача, суд вважає за необхідне відкласти підготовче засідання.

Керуючись ст.ст.50, 177, 182, 183, 234, 235 Господарського процесуального кодексу України, суд -

У Х В А Л И В:

1. Залучити до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні позивача: Комунальне некомерційне підприємство Ходорівська міська лікарня Ходорівської міської ради Львівської області (юридична адреса: 81750, Львівська область, Жидачівський район, м.Ходорів, вул.Б.Хмельницького, 63).

2. Продовжити строк підготовчого провадження на 30 днів з 02.02.2019р.

3. Підготовче засідання відкласти на 13.02.19 р. о 09:30 год.

Засідання відбудеться в приміщенні господарського суду Львівської області за адресою: вул.Личаківська, 128, зал судових засідань № 9 (ІІ-й поверх).

4. Позивачу:

- в письмовій формі викласти правові підстави позову (норми матеріального права, що регулюють спірні матеріально-правові відносини та порушені відповідачем, а також відповідно до яких, на думку позивача слід вирішити спір), з доказами скерування примірника обгрунтувань іншим учасникам справи у строк в 5 календарних днів з дня постановлення даної ухвали;

5. Відповідачу:

- скерувати примірник відзиву третій особі, докази скерування (квитанція, опис вкладення в цінний лист) подати до суду в строк до 31.01.2019р.;

6. Третій особі:

- відповідно до ст.168 ГПК України надати письмові пояснення у справі з доказами скерування їх примірників іншим учасникам справи.

7. Сторонам:

- при наявності заяв, клопотань, тощо подати їх до суду разом з доказами скерування їх примірника іншим учасникам справи;

- явка повноважних представників в підготовче засідання - обов'язкова.

8. Інформацію про справу можна отримати за такою веб-адресою: http://court.gov.ua/fair/sud5015.

9. Ухвала набирає законної сили в порядку ст.235 ГПК України.

Суддя Кітаєва С.Б.

Дата ухвалення рішення23.01.2019
Оприлюднено25.01.2019
Номер документу79397247
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —914/2135/18

Рішення від 27.03.2019

Господарське

Господарський суд Львівської області

Кітаєва С.Б.

Ухвала від 27.02.2019

Господарське

Господарський суд Львівської області

Кітаєва С.Б.

Ухвала від 27.02.2019

Господарське

Господарський суд Львівської області

Кітаєва С.Б.

Ухвала від 13.02.2019

Господарське

Господарський суд Львівської області

Кітаєва С.Б.

Ухвала від 23.01.2019

Господарське

Господарський суд Львівської області

Кітаєва С.Б.

Ухвала від 18.12.2018

Господарське

Господарський суд Львівської області

Кітаєва С.Б.

Ухвала від 03.12.2018

Господарське

Господарський суд Львівської області

Кітаєва С.Б.

Ухвала від 21.11.2018

Господарське

Господарський суд Львівської області

Кітаєва С.Б.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні