Ухвала
від 21.01.2019 по справі 0240/2313/18-а
ВІННИЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

м. Вінниця

21 січня 2019 р. Справа № 0240/2313/18-а

Вінницький окружний адміністративний суд у складі:

головуючого судді: Поліщук І.М.,

за участю:

секретаря судового засідання: Дмитрука М.В.

позивача: ОСОБА_1.

представника відповідача: Олійник А.М.

розглянувши у підготовчому судовому засіданні матеріали справи

за позовом: ОСОБА_1

до: Вінницької обласної ради, за участі третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору, на стороні відповідача Тиврівського будинку-інтернат геріатричного профілю, Комунального закладу "Тульчинська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів-ліцей з посиленою військово-фізичною підготовку Вінницької обласної ради" та Комунального вищого навчального закладу "Тульчинське училище культури"

про: визнання протиправними та скасування рішень

ВСТАНОВИВ:

В провадженні Вінницького окружного адміністративного суду знаходиться адміністративна справа за позовом ОСОБА_1 до Вінницької обласної ради, за участі третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору, на стороні відповідача Тиврівського будинку-інтернат геріатричного профілю, Комунального закладу "Тульчинська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів-ліцей з посиленою військово-фізичною підготовку Вінницької обласної ради" та Комунального вищого навчального закладу "Тульчинське училище культури" про визнання протиправними та скасування рішень.

03.12.2018 року представником відповідача подано клопотання про закриття провадження у даній справі.

Разом із тим, 03.01.2019 року представником відповідача подано заяву за вх. №276, у якій вона зазначає, що відкликає клопотання про закриття провадження у даній справі та просить його повернути.

Присутні у судовому засіданні позивач та представник відповідача підтримали подану заяву від 03.01.2019 року про відкликання клопотання про закриття провадження у справі та просили її задовольнити.

Треті особи у судове засідання не прибули, хоча про дату, час та місце його проведення повідомлялись завчасно та належним чином, що підтверджується матеріалами справи. Крім того, в матеріалах справи наявні клопотання третіх осіб про розгляд даної адміністративної справи без їх участі.

З урахуванням викладеного, керуючись положеннями ст. 194 КАС України, на думку суду, наявні підстави для проведення судового засідання у відсутність представників третіх осіб.

Визначаючись щодо поданої заяви, суд виходи із наступного.

Так, підстави, порядок та наслідки закриття провадження у справі визначенні положеннями статей 238 та 239 КАС України.

Разом із тим, положеннями КАС України не врегульовано порядок вирішення питання про залишення без розгляду клопотання про закриття провадження, у разі надходження заяви про його відкликання.

В той же час, ч. 6 ст. 7 КАС України визначено, що у разі відсутності закону, що регулює відповідні правовідносини, суд застосовує закон, що регулює подібні правовідносини (аналогія закону), а за відсутності такого закону суд виходить із конституційних принципів і загальних засад права (аналогія права). Аналогія закону та аналогія права не застосовується для визначення підстав, меж повноважень та способу дій органів державної влади та місцевого самоврядування.

Таким чином, суд вважає за можливе застосувати до вказаних правовідносин за аналогією закону положення статті 240 КАС України.

Відповідно до п. 5 ч. 1 ст. 240 КАС України суд своєю ухвалою залишає позов без розгляду, якщо надійшла заява позивача про залишення позову без розгляду.

Положення цієї норми, відповідно до принципу диспозитивності (ч. 3 ст. 9 КАС України), передбачає право заявника розпоряджатися своїми вимогами на свій розсуд. Отже, підстави для відмови у задоволенні поданої заяви законодавством не передбачені, оскільки це є безумовним правом особи, яка звернулася до суду.

З огляду на правову позицію заявника, суд приходить до висновку про наявність підстав для залишення без розгляду клопотання представника Вінницької обласної ради про закриття провадження у справі.

Керуючись ст.ст. 240, 248, 256 КАС України суд, -

УХВАЛИВ:

Клопотання представника Вінницької обласної ради про закриття провадження у справі, - залишити без розгляду.

Ухвала суду першої інстанції набирає законної сили в порядку, визначеному ст. 256 КАС України.

Відповідно до ст. 295 КАС України, апеляційна скарга на ухвалу суду подається протягом п'ятнадцяти днів з дня її проголошення.

Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини ухвали суду, або розгляду справи в порядку письмового провадження, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення.

Учасник справи, якому повне рішення або ухвала суду не були вручені у день його (її) проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження ухвали суду - якщо апеляційна скарга подана протягом п'ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Повний текст ухвали складено 25.01.2019 року.

Суддя Поліщук Ірина Миколаївна

СудВінницький окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення21.01.2019
Оприлюднено27.01.2019
Номер документу79398229
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —0240/2313/18-а

Рішення від 20.03.2019

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Поліщук Ірина Миколаївна

Ухвала від 04.02.2019

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Поліщук Ірина Миколаївна

Ухвала від 21.01.2019

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Поліщук Ірина Миколаївна

Ухвала від 03.01.2019

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Поліщук Ірина Миколаївна

Ухвала від 05.11.2018

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Поліщук Ірина Миколаївна

Ухвала від 10.09.2018

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Поліщук Ірина Миколаївна

Ухвала від 09.08.2018

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Поліщук Ірина Миколаївна

Ухвала від 16.07.2018

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Поліщук Ірина Миколаївна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні