Ухвала
від 14.01.2019 по справі 758/12261/18
НОСІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРНІГІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Єдиний унікальний номер 758/12261/18

Провадження № 2/741/321/19

У Х В А Л А

про відкриття провадження у справі

м. Носівка 14 січня 2019 року

Суддя Носівського районного суду Чернігівської області Киреєв О.В., розглянувши та вивчивши матеріали цивільної справи за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про визнання заповіту недійсним,

встановив:

Позивач, місце проживання якої: АДРЕСА_1, звернулася до суду із цим позовом до відповідача, місце проживання якої: АДРЕСА_2, просила визнати недійсним заповіт ОСОБА_3, що був посвідчений 5 квітня 2018 року секретарем Степовохутірської сільської ради Носівського району Чернігівської області ОСОБА_4 та зареєстрований в реєстрі за № 8, з мотивів порушення вимог цивільного законодавства посвідчення заповітів посадовими особами органів місцевого самоврядування та відсутності волевиявлення спадкодавця.

Підстави для залишення позовної заяви без руху, її повернення, відмови у відкритті провадження відсутні.

Позовна заява віднесена до предметної, суб'єктної, інстанційної та територіальної юрисдикції Носівського районного суду Чернігівської області.

Відповідно до норм чинного ЦПК України, враховуючи ціну позову, значення справи для сторін, обраний позивачем спосіб захисту, категорію та складність справи, обсяг та характер доказів, відсутність клопотання позивача про розгляд справи в порядку спрощеного позовного провадження, вважаю за доцільне розгляд справи проводити у порядку загального позовного провадження.

У позовній заяві позивачем зазначено третіми особами, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, секретаря виконавчого комітету Степовохутірської сільської ради Носівського району Чернігівської області ОСОБА_4 та приватного нотаріуса Носівського районного нотаріального округу Чернігівської області ОСОБА_5.

Порядок вступу у справу та залучення до участі у справі третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, визначений ст. 53 ЦПК України.

Позивачем не подано у встановленому ЦПК України порядку заяви про залучення до участі у справі третіх осіб, не зазначено підстав, на яких належить залучити до участі у справі третіх осіб, а тому на стадії відкриття провадження у справі відсутні підстави для залучення до участі у справі секретаря виконавчого комітету Степовохутірської сільської ради Носівського району Чернігівської області ОСОБА_4 та приватного нотаріуса Носівського районного нотаріального округу Чернігівської області ОСОБА_5 в якості третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору.

Одночасно з позовною заявою позивач подала до суду клопотання про витребування доказів, у якому просила витребувати від приватного нотаріуса Носівського районного нотаріального округу Чернігівської області ОСОБА_5 та Приватного підприємства "Агропрогрес" документи за особистим підписом ОСОБА_3, оскільки у позивача є складнощі з отриманням даних доказів і вони необхідні як зразки підпису померлого ОСОБА_3 для проведення почеркознавчої експертизи.

Відповідно до ч. 1 ст. 84 ЦПК України учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом. Таке клопотання повинно бути подане в строк, зазначений у ч. ч. 2, 3 ст. 83 цього Кодексу.

Частиною 6 ст. 84 ЦПК України встановлено, що будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду.

Відповідно до ч. 3 ст. 84 ЦПК України у разі задоволення клопотання суд своєю ухвалою витребовує відповідні докази.

Ураховуючи те, що клопотання про витребування доказів подано у встановлений ЦПК України строк, позивач не має можливості самостійно надати суду ці докази, які мають значення для з'ясування всіх обставин справи та ухвалення законного і обґрунтованого рішення, приходжу до висновку про необхідність задоволення цього клопотання.

Керуючись ст.ст. 187, 189, 190, 191 ЦПК України,

постановив:

Відкрити позовне провадження у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про визнання заповіту недійсним.

Розгляд справи проводити за правилами загального позовного провадження.

Призначити підготовче засідання у відкритому судовому засіданні у залі Носівського районного суду Чернігівської області (вул. Суворова, 28, м. Носівка, Чернігівська область, 17100) на 11 годину 00 хвилин 22 травня 2019 року.

Відповідач має право протягом 15 календарних днів з дня отримання даної ухвали надіслати суду відзив на позовну заяву у порядку, визначеному ст. 191 ЦПК України.

Роз'яснити відповідачу, що в разі ненадання відзиву у встановлений строк без поважних причин суд має право вирішити спір за наявними матеріалами справи.

ЗобоввЂ�язати приватного нотаріуса Носівського районного нотаріального округу Чернігівської області ОСОБА_5, місцезнаходження: м. Носівка Чернігівської області, вул. Вокзальна, 27А, номер Свідоцтва про право на заняття нотаріальною діяльністю № 3675, до 10 травня 2019 року надати суду оригінали документів за особистим підписом ОСОБА_3 (РНОКПП НОМЕР_1), у тому числі, але не виключно, заяву про прийняття спадщини та видачу свідоцтва, що містяться у спадковій справі в межах якої ОСОБА_3, як спадкоємець, отримав 30 січня 2016 року свідоцтво про право на спадщину.

ЗобоввЂ�язати Приватне підприємство "Агропрогрес", код ЄДРПОУ 31174509, місцезнаходження: м. Носівка Чернігівської області, вул. Заводська, 2, до 10 травня 2019 року надати суду оригінали документів за особистим підписом ОСОБА_3 (РНОКПП НОМЕР_1), у тому числі, але не виключно, договір оренди земельної ділянки кадастровий номер 7423886000:02:001:0351 № АП0038029 від 1 лютого 2016 року, додаткову угоду №б/н від 1 жовтня 2017 року.

Роз'яснити приватному нотаріусу Носівського районного нотаріального округу Чернігівської області ОСОБА_5 та Приватному підприємству "Агропрогрес", що будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду.

Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов'язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п'яти днів з дня вручення ухвали.

У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом.

У разі неподання учасником справи з неповажних причин або без повідомлення причин доказів, витребуваних судом, суд залежно від того, яка особа ухиляється від їх подання, а також яке значення мають ці докази, може визнати обставину, для з'ясування якої витребовувався доказ.

Копію цієї ухвали та копію позовної заяви з копіями доданих до неї документів надіслати учасникам справи.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи за веб-адресою: http://no.cn.court.gov.ua/sud2516.

Суддя О.В. Киреєв

СудНосівський районний суд Чернігівської області
Дата ухвалення рішення14.01.2019
Оприлюднено30.01.2019
Номер документу79442918
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —758/12261/18

Рішення від 15.09.2021

Цивільне

Носівський районний суд Чернігівської області

Киреєв О. В.

Ухвала від 22.06.2021

Цивільне

Носівський районний суд Чернігівської області

Киреєв О. В.

Ухвала від 02.04.2021

Цивільне

Носівський районний суд Чернігівської області

Киреєв О. В.

Ухвала від 22.02.2021

Цивільне

Носівський районний суд Чернігівської області

Киреєв О. В.

Ухвала від 21.10.2020

Цивільне

Носівський районний суд Чернігівської області

Киреєв О. В.

Ухвала від 27.07.2020

Цивільне

Носівський районний суд Чернігівської області

Киреєв О. В.

Ухвала від 01.04.2020

Цивільне

Носівський районний суд Чернігівської області

Киреєв О. В.

Ухвала від 14.11.2019

Цивільне

Носівський районний суд Чернігівської області

Киреєв О. В.

Ухвала від 14.11.2019

Цивільне

Носівський районний суд Чернігівської області

Киреєв О. В.

Ухвала від 05.09.2019

Цивільне

Носівський районний суд Чернігівської області

Киреєв О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні