Ухвала
від 25.01.2019 по справі 160/8726/18
ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД УХВАЛА

25 січня 2019 року Справа № 160/8726/18 Дніпропетровський окружний адміністративний суд у складі:

головуючий суддя - Букіна Л.Є.,

за участі: секретаря судового засідання - Бутенко П.В.,

представника позивача - Жукова Є.Б.,

представники відповідачів - не з'явились,

розглянувши у відкритому судовому засіданні у місті Дніпро адміністративну справу за адміністративним позовом Товариства з обмеженою відповідальністю АСТРОКОН до Старшого слідчого з ОВС десятого слідчого відділу РКП СУ ФР ГУ ДФС у м.Києві підполковник податкової міліції Яковлєва Романа Миколайовича, Старшого слідчого з ОВС СУ ФР ГУ ДФС у м.Києві Федорова А., Старшого оперуповноваженого з ОВС десятого відділу ОУ ГУ ДФС у м.Києві Пасічника А.В., Старшого оперуповноваженого з ОВС десятого відділу ОУ ГУ ДФС у м.Києві Хицюка М.В.,Старшого оперуповноваженого з ОВС десятого відділу ОУ ГУ ДФС у м.Києві Беженсера О.В., Старшого оперуповноваженого з ОВС десятого відділу ОУ ГУ ДФС у м.Києві Шапоренко І.С., Оперуповноваженого з ОВС десятого відділу ОУ ГУ ДФС у м.Києві Боровика М., Головного управління ДФС у м.Києві про зобов`язання вчинити певні дії, -

ВСТАНОВИВ:

У провадженні Дніпропетровського окружного адміністративного суду знаходиться адміністративна справа за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю АСТРОКОН до Старшого слідчого з ОВС десятого слідчого відділу РКП СУ ФР ГУ ДФС у м.Києві підполковник податкової міліції Яковлєва Романа Миколайовича, Старшого слідчого з ОВС СУ ФР ГУ ДФС у м.Києві Федорова А., Старшого оперуповноваженого з ОВС десятого відділу ОУ ГУ ДФС у м.Києві Пасічника А.В., Старшого оперуповноваженого з ОВС десятого відділу ОУ ГУ ДФС у м.Києві Хицюка М.В.,Старшого оперуповноваженого з ОВС десятого відділу ОУ ГУ ДФС у м.Києві Беженсера О.В., Старшого оперуповноваженого з ОВС десятого відділу ОУ ГУ ДФС у м.Києві Шапоренко І.С., Оперуповноваженого з ОВС десятого відділу ОУ ГУ ДФС у м.Києві Боровика М., Головного управління ДФС у м.Києві про зобов`язання вчинити певні дії.

У відзиві на позовну заяву відповідачі просили закрити провадження у справі з підстав не підсудності цієї справи адміністративному суду.

Разом з тим, на розгляді у Верховному Суді перебуває справа №802/1335/17-а, яка передана на розгляд Великої палати Верховного Суду у зв'язку із оскарженням судового рішення з підстав порушення правил предметної юрисдикції.

Так, ухвалою Великої Палати Верховного Суду від 18.09.2018 року відкрито провадження у справі №802/1335/17а та призначено її до розгляду, предмет розгляду якої є аналогічним спору, що розглядається у справі №160/8726/18.

Слід зазначити, що позов у справі №160/8726/18 обґрунтовано тим, що у частині звернення до адміністративного суду із цим позовом, Товариство не входить до кола осіб, наділених Кримінальним процесуальним кодексом України правом оскарження рішень, дій чи бездіяльності слідчого під час проведення обшуку, що за приписами пункту 2 частини 2 статті 19 Кодексу адміністративного судочинства України (далі - КАС України) є беззаперечною підставою для вирішення вказаного спору у порядку адміністративного судочинства.

У той же час відповідач заперечує проти розгляду вказаної справи у порядку адміністративного судочинства, оскільки Кодексом адміністративного судочинства України не врегульовані відносини між органами досудового розслідування та учасниками кримінального провадження при здійсненні розслідувань кримінальних правопорушень.

Відповідно до п. 3 ч. 1 ст. 236 КАС України, суд має право зупинити провадження у справі в разі об'єктивної неможливості розгляду цієї справи до вирішення іншої справи, що розглядається в порядку конституційного провадження, адміністративного, цивільного, господарського чи кримінального судочинства, - до набрання законної сили судовим рішенням в іншій справі; суд не може посилатися на об'єктивну неможливість розгляду справи у випадку, коли зібрані докази дозволяють встановити та оцінити обставини (факти), які є предметом судового розгляду.

Згідно з ч. 4 ст. 236 КАС України, про зупинення провадження у справі суд постановляє ухвалу. Ухвала суду про зупинення провадження у справі може бути оскаржена.

Представник позивача проти зупинення провадження у справі не заперечував.

А відтак, ураховуючи, що між учасниками справи існує спір щодо предметної юрисдикції вказаного спору, а також беручи до уваги, що Великою Палатою Верховного Суду прийнято до розгляду справу № 802/1335/17-а, предмет розгляду якої є аналогічним спору, що розглядається у цій справі, суд дійшов висновку про зупинення провадження у справі.

Керуючись ст.ст.236, 265 Кодексу адміністративного судочинства України, суд, -

УХВАЛИВ:

Зупинити провадження в адміністртативній справі №160/8726/18 за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю АСТРОКОН до Старшого слідчого з ОВС десятого слідчого відділу РКП СУ ФР ГУ ДФС у м.Києві підполковник податкової міліції Яковлєва Романа Миколайовича, Старшого слідчого з ОВС СУ ФР ГУ ДФС у м.Києві Федорова А., Старшого оперуповноваженого з ОВС десятого відділу ОУ ГУ ДФС у м.Києві Пасічника А.В., Старшого оперуповноваженого з ОВС десятого відділу ОУ ГУ ДФС у м.Києві Хицюка М.В.,Старшого оперуповноваженого з ОВС десятого відділу ОУ ГУ ДФС у м.Києві Беженсера О.В., Старшого оперуповноваженого з ОВС десятого відділу ОУ ГУ ДФС у м.Києві Шапоренко І.С., Оперуповноваженого з ОВС десятого відділу ОУ ГУ ДФС у м.Києві Боровика М., Головного управління ДФС у м.Києві про зобов`язання вчинити певні дії до набрання законної сили судовим рішенням Великої Палати Верховного Суду у справі №802/1335/17а.

Ухвала набирає законної сили з моменту підписання та може бути оскаржена до Третього апеляційного адміністративного суду протягом п'ятнадцяти днів з дня її складання.

До дня початку функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи ухвала суду оскаржується до Третього апеляційного адміністративного суду через Дніпропетровський окружний адміністративний суд відповідно до підпункту 15.5 пункту 15 частини 1 розділу VII Перехідні положення Кодексу адміністративного судочинства України.

Повний текст ухвали складений 28.01.2019 року.

Суддя Л.Є. Букіна

Дата ухвалення рішення25.01.2019
Оприлюднено30.01.2019
Номер документу79460450
СудочинствоАдміністративне
Сутьзобов`язання вчинити певні дії

Судовий реєстр по справі —160/8726/18

Ухвала від 28.05.2019

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Букіна Лілія Євгенівна

Ухвала від 10.05.2019

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Букіна Лілія Євгенівна

Ухвала від 10.05.2019

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Букіна Лілія Євгенівна

Ухвала від 25.01.2019

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Букіна Лілія Євгенівна

Ухвала від 22.12.2018

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Букіна Лілія Євгенівна

Ухвала від 30.11.2018

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Букіна Лілія Євгенівна

Ухвала від 26.11.2018

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Букіна Лілія Євгенівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні