Ухвала
від 29.01.2019 по справі 9/40
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

33013 , м. Рівне, вул. Набережна, 26А


УХВАЛА

"29" січня 2019 р. м. Рівне Справа № 9/40

Господарський суд Рівненської області у складі головуючого судді Бережнюк В.В. при секретарі судового засідання Лиманському А.Ю.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду матеріали справи за заявою Публічного акціонерного товариства "Акціонерний комерційний промислово-інвестиційний банк" в особі філії "Відділення ПАТ Промінвестбанк в м. Луцьк"

до Товариства з обмеженою відповідальністю "Торговий дім "Щедрик"

про визнання банкрутом

у засіданні приймали участь:

від ПАТ "Акціонерний комерційний промислово-інвестиційний банк"- ОСОБА_1

ВСТАНОВИВ:

Ухвалою господарського суду Рівненської області від 29.12.2009 року за заявою Публічного акціонерного товариства "Акціонерний комерційний промислово-інвестиційний банк" в особі філії "Відділення ПАТ Промінвестбанк в м. Луцьк" порушено справу про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю "Торговий дім "Щедрик".

Ухвалою господарського суду Рівненської області від 11.01.2010 року введено процедуру розпорядження майном, призначено розпорядником майна арбітражного керуючого ОСОБА_2

Оголошення про порушення провадження у справі № 9/40 про банкрутство ТзОВ "Торговий дім "Щедрик" опубліковано в газеті "Голос України " №12 (4762) від 26.01.2010 року.

За результатами попереднього судового засідання ухвалою господарського суду Рівненської області від 01.07.2010 р. затверджено реєстр вимог кредиторів.

Постановою господарського суду Рівненської області від 28.07.2011 року затверджено звіт розпорядника майна про роботу, припинено процедуру розпорядження майном ТОВ "Торговий дім "Щедрик" та повноваження розпорядника майна ОСОБА_2, визнано банкрутом ТОВ "Торговий дім "Щедрик", відкрито ліквідаційну процедуру боржника.

Ухвалою господарського суду Рівненської області від 10.10.2012 року призначено ліквідатором у даній справі арбітражного керуючого ОСОБА_3

Ухвалами суду строк ліквідаційної процедури ТОВ "Торговий дім "Щедрик" та строк повноважень ліквідатора неодноразово продовжувався на період, зазначений в ухвалах.

Ухвалою господарського суду Рівненської області від 16.05.2017р. припинено, шляхом скасування всіх арештів та обмежень щодо розпорядження майном банкрута - Товариства з обмеженою відповідальністю "Торговий дім "Щедрик" (вул. Народна 50, смт. Млинів, Рівненська область, 35100 ЄДРПОУ 32256414).

Ухвалою господарського суду Рівненської області від 07.08.2018 року продовжено строк ліквідаційної процедури Товариства з обмеженою відповідальністю "Торговий дім "Щедрик" та строк повноважень ліквідатора боржника ОСОБА_3 на 6 місяців - до 29.12.2018 року.

11 січня 2019 року від ліквідатора боржника надійшло клопотання про продовження строку ліквідаційної процедури Товариства з обмеженою відповідальністю "Торговий дім "Щедрик" та продовження строку повноважень ліквідатора на три місяці, яке призначено до розгляду у судове засідання 29.01.2019 р.

У судове засідання ліквідатор боржника ОСОБА_3 не з'явився. Проте подав заяву про розгляд без його участі клопотання про продовження строку ліквідаційної процедури Товариства з обмеженою відповідальністю "Торговий дім "Щедрик" та продовження строку повноважень ліквідатора на три місяці.

Присутній представник ініціюючого кредитора підтримав подане ліквідатором ОСОБА_3 клопотання.

Господарський суд, розглянувши подане клопотання та проміжний звіт ліквідатора, заслухавши пояснення представника ініціюючого кредитора, дослідивши матеріали справи, встановив наступне.

Як вбачається з протоколу засідання комітету кредиторів ТОВ "Торговий дім "Щедрик" №20 від 28.12.2018 року, комітет кредиторів одноголосно вирішив, зокрема, зобов'язати ліквідатора боржника ОСОБА_3 звернутися до господарського суду по справі № 9/40 із клопотанням про продовження строку ліквідаційної процедури боржника та строку повноважень ліквідатора на 3 місяці.

У відповідності до ст. 16 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" (в редакції, чинній до 19.01.2013 р.) (далі - Закон про банкрутство) до компетенції комітету кредиторів належить прийняття рішення про: вибори голови комітету; скликання зборів кредиторів; підготовку та укладення мирової угоди; внесення пропозицій господарському суду щодо продовження або скорочення строку процедур розпорядження майном боржника чи санації боржника; звернення до господарського суду з клопотанням про відкриття процедури санації, визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури, припинення повноважень арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора) та про призначення нового арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора), надання згоди на укладення арбітражним керуючим значних угод боржника чи угод боржника, щодо яких є заінтересованість; інші питання, передбачені цим Законом.

Рішення зборів (комітету) кредиторів вважається прийнятим більшістю голосів кредиторів, якщо за нього проголосували присутні на зборах (комітеті) кредитори, кількість голосів яких визначається відповідно до частини четвертої цієї статті.

Рішення комітету кредиторів щодо погодження продовження строку ліквідаційної процедури боржника та строку повноважень ліквідатора ОСОБА_3 відповідає вимогам ст. 16 Закону про банкрутство та підлягає задоволенню судом.

Відповідно до ч. 2 ст. 22 Закону про банкрутство строк ліквідаційної процедури не може перевищувати дванадцяти місяців. Господарський суд може продовжити цей строк на шість місяців, якщо інше не передбачено цим Законом.

Зважаючи на викладене, врахувавши обставини по справі, суд дійшов до висновку про необхідність задоволення клопотання ліквідатора про продовження строку ліквідаційної процедури Товариства з обмеженою відповідальністю "Торговий дім "Щедрик" та строку повноважень ліквідатора боржника ОСОБА_3 на 3 місяці - до 29.03.2019 року.

На підставі викладеного, керуючись ст. 22, 24 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" (в редакції Закону від 30.06.1999 р.), ст. 234 Господарського процесуального кодексу України, суд -

УХВАЛИВ:

1 . Продовжити строк ліквідаційної процедури Товариства з обмеженою відповідальністю "Торговий дім "Щедрик" та строк повноважень ліквідатора боржника ОСОБА_3 на 3 місяці - до 29.03.2019 року.

2 . Ліквідатору боржника ОСОБА_3 по завершенню строку ліквідаційної процедури подати суду звіт про проведену роботу та ліквідаційний баланс банкрута.

3 . Інформацію по справі, що розглядається можна отримати на сторінці суду на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за веб-адресою: http://rv.arbitr.gov.ua/sud5019/.

4 . Ухвалу направити всім учасникам провадження у справі.

Ухвала набирає законної сили 29 січня 2019 року.

Згідно з приписами ст. 235 ГПК України ухвала набирає законної сили негайно після її оголошення, якщо інше не передбачено цим Кодексом чи Законом України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом". Ухвали, постановлені судом поза межами судового засідання або в судовому засіданні у разі неявки всіх учасників справи, розгляду справи без повідомлення (виклику) учасників справи, набирають законної сили з моменту їх підписання суддею (суддями).

Відповідно до п.17 ч. 1 ст. 255 ГПК України ухвали у справах про банкрутство (неплатоспроможність) у випадках, передбачених Законом України Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом підлягають оскарженню окремо від рішення суду.

Згідно з положеннями ч.1 ст.256 ГПК України апеляційна скарга на рішення суду подається протягом двадцяти днів, а на ухвалу суду - протягом десяти днів з дня його (її) проголошення до Північно-західного апеляційного господарського суду.

Суддя Бережнюк В.В.

СудГосподарський суд Рівненської області
Дата ухвалення рішення29.01.2019
Оприлюднено30.01.2019
Номер документу79469614
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —9/40

Ухвала від 15.08.2019

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Бережнюк В.В.

Ухвала від 12.08.2019

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Бережнюк В.В.

Ухвала від 19.07.2019

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Бережнюк В.В.

Ухвала від 15.04.2019

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Бережнюк В.В.

Ухвала від 02.04.2019

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Бережнюк В.В.

Ухвала від 29.01.2019

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Бережнюк В.В.

Ухвала від 14.01.2019

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Бережнюк В.В.

Ухвала від 07.08.2018

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Бережнюк В.В.

Ухвала від 19.07.2018

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Бережнюк В.В.

Ухвала від 27.06.2018

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Бережнюк В.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні