Ухвала
від 30.01.2019 по справі 138/322/19
МОГИЛІВ-ПОДІЛЬСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 138/322/19

Провадження №2/138/348/19

УХ В А Л А

про прийняття позовної заяви до розгляду та відкриття провадження у справі

30.01.2019 p. м. Могилів-Подільський

Суддя Могилів-Подільського міськрайонного суду Вінницької області Лисенко Т.Ю., знайомившись із позовною заявою та доданими до неї документами ОСОБА_1 до Немійської сільської ради Могилів-Подільського району Вінницької області про визнання права власності в порядку спадкування,-

ВСТАНОВИВ:

Позивач звернувся до Могилів-Подільського міськрайонного суду Вінницької області з вказаним позовом.

Позовна заява подана з додержанням вимог ст.ст. 175-177 ЦПК України . Справа підсудна Могилів-Подільському міськрайонному суду Вінницької області. Підстави для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження відсутні.

Вказана справа не може бути розглянута в порядку спрощеного позовного провадження відповідно до ст. 274 ЦПК України і її розгляд слід здійснювати за правилами загального позовного провадження.

З метою виконання вимог, передбачених ч. 1 ст. 189 ЦПК України, слід розпочати підготовче провадження та призначити підготовче засідання у справі.

Також позивач просить витребувати від Могилів-Подільської державної нотаріальної контори копію спадкової справи після смерті ОСОБА_2, яка померла 05.12.2017.

Відповідно до ч. 1 ст. 84, ч. 2 ст. 83 ЦПК України учасник справи у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом разом з поданням позовної заяви..

Враховуючи необхідність дослідження для всебічного та об'єктивного розгляду справи матеріалів спадкової справи після смерті ОСОБА_2, суд приходить до висновку про обґрунтованість клопотання позивача та необхідності витребування від Могилів-Подільської державної нотаріальної конториналежним чином засвідчену копію спадкової справи після смерті ОСОБА_2 , яка померла 05.12.2017.

На підставі викладеного вище та керуючись ст.ст. 83 ч. 2, 84 ч. 1, 175-178, 187, 189-193, 258, 260, 261, 274 ч. 2, 4 ЦПК України, -

УХВАЛИВ:

Прийняти до розгляду та відкрити провадження у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 (вул. Нова, 17, с. Немія, Могилів-Подільський район, Вінницька область) до Немійської сільської ради Могилів-Подільського району Вінницької області (вул. Юності, 18, с. Немія, Могилів-Подільський район, Вінницька область) про визнання права власності в порядку спадкування.

Розгляд цивільної справи здійснювати в порядку загального позовного провадження.

Розпочати підготовче провадження у справі.

Призначити підготовче засідання на 27 лютого 2019 року о 10 год. 45 хв. в залі судового засідання Могилів-Подільського міськрайонного суду Вінницької області, за адресою: м. Могилів-Подільський, вул. Сагайдачного,1/30.

Копію ухвали направити сторонам.

Направити відповідачу копію позовної заяви з копіями доданих до неї документів та визначити відповідачу п'ятнадцятиденний строк з дня вручення даної ухвали для надіслання:

до суду - відзиву на позовну заяву і всіх письмових та електронних доказів (які можливо доставити до суду), висновків експертів і заяв свідків, що підтверджують заперечення проти позову;

позивачу - копію відзиву та доданих до нього документів.

При цьому відповідач має додати до відзиву документи, що підтверджують надіслання (надання) відзиву і доданих до нього доказів іншим учасникам справи, зокрема позивачу.

Роз'яснити відповідачу, що в разі ненадання відзиву у встановлений строк без поважних причин суд має право вирішити спір за наявними матеріалами справи.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи на офіційному вебпорталі судової влади України в мережі Інтернет за веб-адресою https://court.gov.ua/sud0215// .

Витребувати від Могилів-Подільської державної нотаріальної контори , в строк до 25 лютого 2019 року, належним чином засвідчену копію спадкової справи після смерті ОСОБА_2 , яка померла 05.12.2017.

Роз'яснити, що особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов'язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п'яти днів з дня вручення ухвали. У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом.

Копію ухвали направити сторонам до відома, Могилів-Подільській державній нотаріальній конторі - до виконання..

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Апеляційна скарга на ухвалу суду в частині недотримання правил підсудності може бути подана до Вінницького апеляційного суду протягом п'ятнадцяти днів з дня її проголошення або складення, шляхом подання апеляційної скарги до Могилів-Подільського міськрайонного суду Вінницької області. Учасник справи якому ухвала суду не була вручена у день її проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана протягом п'ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Суддя Т.Ю. Лисенко

Дата ухвалення рішення30.01.2019
Оприлюднено31.01.2019
Номер документу79490827
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —138/322/19

Рішення від 29.03.2019

Цивільне

Могилів-Подільський міськрайонний суд Вінницької області

Лисенко Т. Ю.

Ухвала від 27.02.2019

Цивільне

Могилів-Подільський міськрайонний суд Вінницької області

Лисенко Т. Ю.

Ухвала від 30.01.2019

Цивільне

Могилів-Подільський міськрайонний суд Вінницької області

Лисенко Т. Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні