Ухвала
від 19.02.2010 по справі 2а-978/10/0870
ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ А ДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

м. Запоріжжя, вул. Кремлівсь ка, 65-в

УХВАЛА

ПРО ВІДКРИТТЯ ПРОВАДЖЕННЯ В АДМІНІСТРАТИВНІЙ СПРАВІ

19 лютого 2010 року Справа № 2а-978/10/0870

Суддя Запорізького окру жного адміністративного суд у Прудивус О.В., перевіривши ма теріали адміністративного п озову

за позовною заявою: Державної податкової інсп екції у Комунарському районі м. Запоріжжя до: Закритого акціонерного то вариства «АМП-Запоріжжя-Нафт а-К» третя особа: Запорізьке територіальне управління Державної комісі ї з цінних паперів та фондово го ринку про: припинення юридичної особ и,

та виконання вимог ст.ст. 105, 106 КАС України,

ВСТАНОВИВ:

18.02.2010 до Запорізького окру жного адміністративного суд у надійшов адміністративний позов Державної податкової інспекції у Комунарському ра йоні м. Запоріжжя (д алі - позивач) до Закритого а кціонерного товариства «АМП -Запоріжжя-Нафта-К», в якому по зивач просить постановити рі шення про припинення юридичн ої особи Закритого акціонерн ого товариства «АМП-Запоріжж я-Нафта-К» (далі - відповідач ), код ЄДРПОУ 25486759.

За правилами п. 4 ч. 1 ст. 107 КАС У країни суддя після одержання позовної заяви з' ясовує, чи належить позовну заяву розг лядати в порядку адміністрат ивного судочинства і чи підс удна позовна заява даному ад міністративному суду.

Відповідно до п. 4 ч. 1 ст. 17 К АС України компетенція адмін істративних судів поширюєть ся на спори за зверненням суб ' єкта владних повноважень у випадках, встановлених зако ном.

Відповідно до ст. 4 Закону У країни «Про державну податко ву службу в Україні» від 4 груд ня 1990 року № 509-ХІІ (далі - Закон № 509-ХІІ) Державна податкова ад міністрація є центральним ор ганом виконавчої влади, а ст. 2 цього Закону встановлено, що завданням органів державної податкової служби є здійсне ння контролю за додержанням податкового законодавства, п равильністю обчислення, повн отою і своєчасністю сплати д о бюджетів, державних цільов их фондів податків і зборів (о бов' язкових платежів), а так ож неподаткових доходів, уст ановлених законодавством.

З огляду на викладене орган и державної податкової служб и законодавцем віднесено до суб' єктів владних повноваж ень.

Згідно з п. 17 ч. 1 ст. 11 Закону № 509- ХІІ органи державної податко вої служби у випадках, в межах компетенції та у порядку, вст ановлених законами України, мають право звертатися у пер едбачених законом випадках д о судових органів із заявою (п озовною заявою) про скасуван ня державної реєстрації суб' єкта підприємницької діяльн ості.

Таким чином, спір виник і з публічно-правових відносин , у яких позивач є суб' єктом в ладних повноважень. Зазначен ий спір згідно ст. 17 КАС Україн и належить до компетенції ад міністративних судів та має розглядатись у порядку адмін істративного судочинства і в ідповідно до ч. 2 ст. 18 КАС Украї ни підсудний окружним адміні стративним судам.

Підстави для повернення позовної заяви чи відмови у в ідкритті провадження у справ і відсутні.

В процесі підготовчого пр овадження суддя встановив не обхідність залучити в якості третіх осіб на стороні відпо відача його засновників - Українсько-Андорське Спіл ьне Підприємство «АМП» Акціо нерне Товариство, Закрите Ак ціонерне Товариство «Нафта - К», витребувати у сторін всі н аявні в них документи та мате ріали, які можуть бути викори стані як докази у справі, дові реності на представників, до кументи про правовий статус сторін, витяги з Єдиного держ авного реєстру юридичних осі б та фізичних осіб-підприємц ів, а також визнав явку сторін у судове засідання обов' яз ковою.

Враховуючи вищевикладене та керуючись ст.ст. 107, 110, 120, 121, 160, 165 КА С України, суддя

УХВАЛИВ:

1. Відкрити провадження у справі № 2а-978/10/0870 за адміністрат ивним позовом Державної пода ткової інспекції у Комунарсь кому районі м. Запоріжжя до За критого акціонерного товари ства «АМП-Запоріжжя-Нафта-К» про припинення юридичної ос оби.

2. Закінчити підготовче про вадження та призначити судов е засідання на 17 березня 2010 рок у, яке відбудеться за адресою : м. Запоріжжя, вул. Кремлівськ а, 65-в в залі судових засідань № 1 о 12 год. 00 хв. Справа розглядати меться одноособово суддею Пр удивусом Олегом Васильовиче м.

3. Залучити в якості третіх о сіб на стороні відповідача Українсько-Андорське Спіл ьне Підприємство «АМП» Акціо нерне Товариство (м. Київ, ву л. Копиленка, 3, кв. 7, код ЄДРПО У 21625655), Закрите Акціонерне Това риство «Нафта - К» (м. Київ, ву л. Попудренка, 42, код ЄДРПОУ 25284346).

4. Зобов' язати сторони н адати у судове засідання: всі наявні в них документи та мат еріали, які можуть бути викор истані як докази у справі; дов іреності на представників; д окументи про правовий статус сторін; витяги з Єдиного держ авного реєстру юридичних осі б та фізичних осіб-підприємц ів; відомості про те, коли відп овідачем в останнє надавалас ь податкова звітність, належ ним чином засвідчені копії в итребуваних документів - у справу, оригінали - суду для огляду. Крім цього, позивачу н еобхідно надати суду уточнен і відомості щодо місцезнаход ження третіх осіб.

5. Запропонувати відповід ачу, в разі невизнання адміні стративного позову, подати д о 15 березня 2010 року заперечення проти позову та докази на обґ рунтування цих заперечень.

6. Копію ухвали направити о собам, які беруть участь у спр аві разом з пам' яткою про їх права та обов' язки, відпові дачеві - копію позовної зая ви та додані до неї документи .

7. В судове засідання викли кати осіб, які беруть участь у справі. Явку сторін у судове з асідання визнати обов' язко вою.

Ухвала оскарженню не пі длягає та набирає законної с или з моменту проголошення.

Суддя О.В. Прудиву с

СудЗапорізький окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення19.02.2010
Оприлюднено23.04.2010
Номер документу7952105
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-978/10/0870

Постанова від 17.03.2010

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Прудивус Олег Васильович

Постанова від 17.03.2010

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Прудивус Олег Васильович

Ухвала від 19.02.2010

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Прудивус Олег Васильович

Ухвала від 19.02.2010

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Прудивус Олег Васильович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні