Ухвала
від 31.01.2019 по справі 824/1185/18-а
ЧЕРНІВЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЧЕРНІВЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

про зупинення провадження у справі

31 січня 2019 р. м. Чернівці Справа № 824/1185/18-а

Чернівецький окружний адміністративний суд у складі:

головуючого судді Боднарюка О.В.,

за участю:

секретаря судового засідання Антонюка О.В.,

представника позивача Мельник Л..В.,

представника відповідача Пачковської І.М.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні клопотання про зупинення провадження у справі за позовом Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Чернівецькій області до Товариства з додатковою відповідальністю Буковина - Авто , про застосування заходу реагування у сфері державного нагляду,-

В С Т А Н О В И В:

Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Чернівецькій області (далі - позивач), звернувся до суду із позовом до Товариства з додатковою відповідальністю Буковина - Авто , (далі - відповідач), в якому просив:

- застосувати захід реагування у сфері державного нагляду (контролю) у вигляді - зобов'язання Товариства з додатковою відповідальністю Буковина - Авто (ідентифікаційний код - 05495489), керівником якої є Кравчук Ірина Миколаївна, зупинити експлуатацію і відключити від електромережі із залученням спеціалізованої організації з електропостачання приміщення першого поверху адмінбудівлі, що розташовані на вул. Коломийська, 15-А в м. Чернівці, до повного виконання протипожежних заходів, визначених Актом №304 Чернівецького міського відділу Управління ДСНС України у Чернівецькій області від 10.10.2018року.

- звернути рішення до негайного виконання.

31 січня 2019 року в судовому засіданні представником відповідача подано клопотання, яке також узгоджене та підписане представником позивача - про зупинення провадження у даній справі з підстав надання часу для примирення сторін терміном не менше два місяці, умовами якого є повне усунення порушень викладених у акті № 304 від 10.10.2018 року.

Дослідивши матеріали справи, суд робить наступні висновки по суті заявлених клопотань.

Відповідно до частини 1-3 статті 190 Кодексу адміністративного судочинства України, (далі КАС України), сторони можуть повністю або частково врегулювати спір на підставі взаємних поступок. Примирення сторін може стосуватися лише прав та обов'язків сторін. Сторони можуть примиритися на умовах, які виходять за межі предмета спору, якщо такі умови примирення не порушують прав чи охоронюваних законом інтересів третіх осіб. Умови примирення не можуть суперечити закону або виходити за межі компетенції суб'єкта владних повноважень.

За клопотанням сторін суд зупиняє провадження у справі на час, необхідний їм для примирення.

Умови примирення сторони викладають у заяві про примирення сторін. Заява про примирення сторін може бути викладена у формі єдиного документа, підписаного сторонами, або у формі окремих документів: заяви однієї сторони про умови примирення та письмової згоди іншої сторони з умовами примирення.

Як зазначено вище, сторонами в судовому засіданні подано єдину заяву (клопотання), як погоджена підписами останніх, та в якій викладено умови примирення, а саме повне усунення порушень відповідно до акту №304 від 10 жовтня 2018 року.

Відповідно до пункту 4 частини 1 статті 236 КАС України, суд зупиняє провадження у справі в разі звернення обох сторін з клопотанням про надання їм часу для примирення - до закінчення строку, про який сторони заявили у клопотанні.

Частиною четвертою статті 236 КАС України встановлено, що про зупинення провадження у справі суд постановляє ухвалу. Ухвала суду про зупинення провадження у справі може бути оскаржена.

Враховуючи викладене вище, суд з урахуванням наявності правових підстав вважає, що клопотання підлягає задоволенню повністю, а відтак слід зупинити провадження по справі для надання сторонам часу для примирення до 29 березня 2019 року.

На підставі наведеного та керуючись статтями 236, 241-243, 248 Кодексу адміністративного судочинства України, суд -

У Х В А Л И В:

1. Клопотання учасників справи задовольнити.

2. Зупинити провадження у справі за адміністративним позовом Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Чернівецькій області до Товариства з додатковою відповідальністю Буковина - Авто - для надання часу для примирення сторін до 29 березня 2019 року.

4. Зобов'язати Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Чернівецькій області та Товариство з додатковою відповідальністю Буковина - Авто повідомити Чернівецький окружний адміністративний суд в разі повного виконання умов примирення до 29 березня 2019 року.

3. Призначити наступне судове засідання 29 березня 2019 року о 09:30 год.

Згідно статті 256 Кодексу адміністративного судочинства України ухвала набирає законної сили негайно після її проголошення. Ухвала, постановлена судом поза межами судового засідання або в судовому засіданні у разі неявки всіх учасників справи, під час розгляду справи в письмовому провадженні, набирає законної сили з моменту її підписання суддею (суддями).

У відповідності до статей 293, 295 Кодексу адміністративного судочинства України ухвали суду першої інстанції можуть бути оскаржені в апеляційному порядку окремо від рішення суду повністю або частково. Апеляційна скарга на ухвалу подається до Сьомого апеляційного адміністративного суду через Чернівецький окружний адміністративний суд протягом п'ятнадцяти днів з дня її проголошення (складання).

Суддя Боднарюк О.В.

Дата ухвалення рішення31.01.2019
Оприлюднено01.02.2019
Номер документу79523338
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —824/1185/18-а

Постанова від 24.09.2019

Адміністративне

Сьомий апеляційний адміністративний суд

Охрімчук І.Г.

Постанова від 24.09.2019

Адміністративне

Сьомий апеляційний адміністративний суд

Охрімчук І.Г.

Ухвала від 10.09.2019

Адміністративне

Сьомий апеляційний адміністративний суд

Охрімчук І.Г.

Ухвала від 09.07.2019

Адміністративне

Сьомий апеляційний адміністративний суд

Охрімчук І.Г.

Рішення від 28.05.2019

Адміністративне

Чернівецький окружний адміністративний суд

Боднарюк Олег Васильович

Ухвала від 31.01.2019

Адміністративне

Чернівецький окружний адміністративний суд

Боднарюк Олег Васильович

Ухвала від 29.11.2018

Адміністративне

Чернівецький окружний адміністративний суд

Боднарюк Олег Васильович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні