Ухвала
від 28.01.2019 по справі 554/338/19
ОКТЯБРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ПОЛТАВИ

Дата документу 28.01.2019 Справа № 554/338/19

Провадження № 1-кс/554/1495/2019

У Х В А Л А

про тимчасовий доступ до речей і документів

28 січня 2019 року м. Полтава

Слідчий суддя Октябрського районного суду міста Полтави ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , за участю слідчого ОСОБА_3 , розглянувши клопотання слідчого Першого слідчого відділу СУ ТУ ДБР, розташованого у місті Полтаві ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до речей і документів, погоджене прокурором, за матеріалами досудового розслідування внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 62019170000000022 від 11.01.2019 року за ознаками вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 365 КК України,-

В С Т А Н О В И В:

Слідчий звернувся до суду із вище зазначеним клопотанням, яке мотивує наступним.

Слідчими Територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Полтаві здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №62019170000000022 від 11.01.2019 року за ознаками кримінального правопорушення - злочину, передбаченого ч. 2 ст.365 КК України, щодо перевищення службових повноважень працівниками поліції.

Досудовим розслідуванням встановлено, що згідно матеріалів, які надійшли до Територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Полтаві з Дніпропетровського управління Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України, 09.01.2019 року по вул. Павлова у місті Дніпро працівники поліції, пересуваючись на службовому автомобілі, порушуючи правила безпеки дорожнього руху, допустили зіткнення з автомобілем ОСОБА_4 , після чого, перевищуючи свої службові повноваження, із застосуванням насильства та болісних дій нанесли останньому тілесні ушкодження та заволоділи особистими речами останнього.

Встановлено, що в автомобілях після дорожньо-транспортної пригоди під час проведення слідчих дій було виявлено численну кількість слідів речовини бурого кольору. Також встановлено, що сліди речовини бурого кольору наявні на одязі потерпілого ОСОБА_4 , в який він був одягнений 09.01.2019 на момент події (в період часу з 21.00 до 22.00 години).

Ураховуючи вищевикладене та те, що іншим шляхом неможливо отримати речі, що мають суттєве значення для проведення всебічного, повного та неупередженого досудового розслідування, з метою проведення необхідних судових експертиз (імунологічна, ДНК тощо), які матимуть доказову базу по вказаному кримінальному провадженню, а необхідні речі наявні у потерпілого ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , який мешкає за адресою: АДРЕСА_1 , а саме: верхнього одягу, в якому потерпілий був 09.01.2019 в момент дорожньо-транспортної пригоди та нападу на останнього (в період часу з 21.00 до 22.00 години), в органу досудового розслідування виникла необхідність у отриманні тимчасового доступу до вищезазначених речей з можливістю їх вилучення. Вказані речі можуть бути використані, як доказ у кримінальному провадженні та постала необхідність у долучені їх до матеріалів кримінального провадження.

На підставі наведеного, слідчий просить задовольнити заявлене клопотання.

З огляду на наявність достатніх підстав вважати, що існує реальна загроза зміни або знищення речей та документів, зазначених у клопотанні, розгляд даного клопотання слідчий вважав за необхідне проводити відповідно до ч. 2 ст.163 КПК України без виклику особи, у володінні якої вони знаходяться.

Слідчий в судовому засіданні підтримала заявлене клопотання, просила його задовольнити.

Згідно з ч. 1 ст. 159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Судом встановлено, що у провадженні слідчого відділу СУ ТУ ДБР, розташованого у місті Полтаві перебувають матеріали кримінального провадження внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 62019170000000022 від 11.01.2019 року за ознаками вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 365 КК України.

Стаття 163КПКУкраїни передбачає,щослідчийсуддя,судпостановляєухвалу пронаданнятимчасовогодоступу доречейідокументів,якщосторонакримінального провадженняусвоємуклопотанні доведенаявністьдостатніхпідстав вважати,щоціречі абодокументи: перебуваютьабоможутьперебувати уволодіннівідповідноїфізичної абоюридичноїособи; саміпособіабо всукупностізіншими речамиідокументамикримінального провадження,узв`язкуз якимподаєтьсяклопотання,маютьсуттєвезначення длявстановленняважливихобставин укримінальномупровадженні; нестановлятьсобоюабо невключаютьречейі документів,якімістятьохоронювану закономтаємницю. Слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження, крім обставин, передбачених частиною п`ятою цієї статті, доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

Частиною 7 ст.163КПКУкраїни також передбачено, що слідчий суддя, суд в ухвалі про надання тимчасового доступу до речей і документів може дати розпорядження про надання можливості вилучення речей і документів, якщо сторона кримінального провадження доведе наявність достатніх підстав вважати, що без такого вилучення існує реальна загроза зміни або знищення речей чи документів, або таке вилучення необхідне для досягнення мети отримання доступу до речей і документів.

Тимчасовий доступ до речей і документів здійснюється на підставі ухвали слідчого судді, суду.

В судовомузасіданні слідчимдоведено,що інформаціяперебуває уволодінні ОСОБА_4 має суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні може сприяти розкриттю кримінального правопорушення, встановленню обставин та мати доказове значення у справі. Іншим способом довести обставини, які передбачається довести за допомогою вищевказаної інформації, неможливо.

Особа, зазначена в ухвалі слідчого судді, суду про тимчасовий доступ до речей і документів як володілець речей або документів, зобов`язана згідно з ч. 1 ст. 165 КПК надати тимчасовий доступ до визначених в ухвалі речей або документів особі, вказаній у відповідній ухвалі слідчого судді, суду.

Враховуючи вищевикладене, керуючись ст.ст. 159-166, 167, 372 КПК України, -

У Х В А Л И В:

Клопотання слідчого задовольнити.

Надати слідчим слідчої групи у вказаному кримінальному провадженні, а саме: ОСОБА_3 , ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , ОСОБА_9 , дозвіл на тимчасовий доступ до речей і документів, з можливістю їх вилучення, до речей потерпілого ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , який мешкає за адресою: АДРЕСА_1 , а саме: верхнього одягу (куртки чоловічої та штанів чоловічих темного кольору), в якому потерпілий був 09.01.2019 року в момент дорожньо-транспортної пригоди та нападу на останнього (в період часу з 21.00 до 22.00 години).

Контроль за виконанням ухвали покласти на слідчого в провадженні якого знаходиться кримінальне провадження.

Строк дії ухвали не може перевищувати одного місяця з дня її постановлення.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей та документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл про проведення обшуку згідно з положеннями кримінально-процесуального кодексу України з метою відшукування та вилучення зазначених документів.

Роз`яснити, що за умисне невиконання ухвали суду, передбачена відповідальність за ст. 382 КК України.

Ухвала остаточна та оскарженню не підлягає.

Заперечення на дану ухвалу може бути подано під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя ОСОБА_1

СудОктябрський районний суд м.Полтави
Дата ухвалення рішення28.01.2019
Оприлюднено14.02.2023
Номер документу79532219
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про тимчасовий доступ до речей і документів

Судовий реєстр по справі —554/338/19

Ухвала від 14.02.2019

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Троцька А. І.

Ухвала від 14.02.2019

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Троцька А. І.

Ухвала від 31.01.2019

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Троцька А. І.

Ухвала від 28.01.2019

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Чуванова А. М.

Ухвала від 28.01.2019

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Чуванова А. М.

Ухвала від 29.01.2019

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Савченко Л. І.

Ухвала від 29.01.2019

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Савченко Л. І.

Ухвала від 29.01.2019

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Савченко Л. І.

Ухвала від 28.01.2019

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Савченко Л. І.

Ухвала від 28.01.2019

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Савченко Л. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні