Ухвала
від 18.01.2019 по справі 760/27143/18
СОЛОМ'ЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа № 760/27143/18

Провадження № 2-з/760/14/19

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

18 січня 2019 року Солом'янський районний суд м. Києва

у складі: головуючого судді Букіної О.М.,

при секретарі Кривулько С.В.

розглянувши в порядку спрощеного провадження без повідомлення учасників справи заяву ОСОБА_1 про забезпечення доказів у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про зміну способу стягнення аліментів, -

В С Т А Н О В И В:

В провадженні Солом'янського районного суду м. Києва перебуває вищезазначена справа.

14.01.2019 позивач звернулася до суду з заявою про забезпечення доказів.

16.01.2019 згідно протоколу передачі судової справи раніше визначеному складу суду, вищезазначену заяву було передано судді Букіній О.М.

В своїй заяві заявник просить суд:

-витребувати з Прикордонної служби України (01601, м. Київ, вул. Володимирська, 26) інформацію про перетин кордону: ОСОБА_2, громадянином України, ІНФОРМАЦІЯ_1, ОСОБА_3, громадянином України, ІНФОРМАЦІЯ_2; ОСОБА_4, громадянкою України, ІНФОРМАЦІЯ_3, ОСОБА_5, громадянином України, ІНФОРМАЦІЯ_4 за період з січня 2017 року по 14.01.2019 року, в тому числі і про те, якими транспортними засобами (літак або інший транспортний засіб), яким номером рейсу літака відбувався перетин кордону України вказаними особами;

-витребувати з ТОВ Київська загальноосвітня приватна школа І-Ш ступенів Британська міжнародна школа - Київ ідентифікаційний код 24736970 (01103, м. Київ, вул. Драгомірова,1) інформацію про те, чи навчаються (або навчались) діти ОСОБА_2, а саме: син ОСОБА_3, ІНФОРМАЦІЯ_2, донька ОСОБА_6, ІНФОРМАЦІЯ_3, син ОСОБА_5, ІНФОРМАЦІЯ_4. в Київській загальноосвітній приватній школі І-Ш ступенів Британська міжнародна школа - Київ з наданням копій відповідних договорів про навчання вказаних дітей, а також надати довідку про вартість навчання та розмір сплачених коштів за навчання дітей з 2017 року по цей час;

-витребувати з ТОВ Спортивно-оздоровчий комплекс Монітор (код ЄДРПОУ 30437959, 04176, м. Київ, вул. Електриків, 29а) інформацію про те, чи відвідують діти ОСОБА_2, а саме: син ОСОБА_3, ІНФОРМАЦІЯ_2, донька ОСОБА_6, ІНФОРМАЦІЯ_3, син ОСОБА_5, ІНФОРМАЦІЯ_4 фітнес клуб 5 елемент , з якого року мають абонементи та якого класу на відвідування фітнес-клубу та повідомити вартість придбаних абонементів для дітей у 2018 -2019 році;

-витребувати з ТОВ Діагностичний лікувально-реабілітаційний курортний комплекс РІКСОС-ПРИКАРПАТТЯ (код ЄДРПОУ 34358195, Львівська область, м. Трускавець, вул. Городище, 8) інформацію про те, чи відпочивали ОСОБА_2, 1980 р.н., зі/або ОСОБА_7, ІНФОРМАЦІЯ_6, та їх дітьми: сином ОСОБА_3, ІНФОРМАЦІЯ_2, донькою ОСОБА_4. ІНФОРМАЦІЯ_3 р., сином ОСОБА_5, ІНФОРМАЦІЯ_4 р. у Діагностичному лікувально-реабілітаційному курортному комплексі РІКСОС-ПРИКАРПАТТЯ з 2017 року по цей час. Повідомити про кількість разів відвідування комплексу, тривалість відпочинку та вартість лікування, кількість та вартість номерів, які займали вказані особи у комплексі.

Заяву обґрунтовує тим, що згідно судового наказу Соломянського районного суду м. Києва від 12.12.2017 з ОСОБА_2 стягуються аліменти в розмірі 1/4 частини заробітку на користь ОСОБА_1 на утримання доньки ОСОБА_9, ІНФОРМАЦІЯ_7.

Вказує, що на теперішній час витрати , які несе позивач на утримання доньки ОСОБА_9 значно збільшилися, а тому позивач вимушена звернутися до суду з позовом про збільшення розміру аліментів.

Вказує, що відповідач не працює, однак протягом 2017- 2018 років відпочивав за кордоном з дітьми та як наслідок здійснив значні витрати на дані відпочинки.

Крім того, посилається, що діти ОСОБА_2 навчаються в Британській міжнародній школі на платній основі та відвідують фітнес - клуб "5 елемент",що в свою чергу свідчить про те, що відповідач матеріально спроможний та як наслідок може надавати аліменти у більшому розмірі та у тврдій грошовій сумі.

Зазначає, що на адвокатські запити ОСОБА_8 до Держаної прикордонної служби України та ТОВ Київська загальноосвітня приватна школа І-Ш ступенів Британська міжнародна школа - Київ останній були надані відмови, оскільки інформація є конфіденційною та надається на виконання судового рішення.

Разом з тим вважає, що вказана інформація має значення для повного та всебічного розгляду справи, оскільки дасть змогу встановити матеріальне становище відповідача, витрати, які він несе на своє утримання та утримання своїх дітей.

Враховуючи вищевикладене, просила заяву задовольнити.

Сторони в судове засідання не з'явились, оскільки не повідомлялись про час та місце розгляду справи у відповідності до вимог ч. 3 ст. 118 ЦПК України, що не є перешкодою для розгляду даної заяви.

Суд, вивчивши заяву про забезпечення доказів приходить до наступного.

Згідно з ч.1 ст. 76 ЦПК України доказами є будь-які дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин (фактів), що обґрунтовують вимоги і заперечення учасників справи, та інших обставин, які мають значення для вирішення справи.

Положеннями ст. 95 ЦПК України передбачено, що письмовими доказами є документи (крім електронних документів), які містять дані про обставини, що мають значення для правильного вирішення спору. Письмові докази подаються в оригіналі або в належним чином засвідченій копії, якщо інше не передбачено цим Кодексом. Якщо для вирішення спору має значення лише частина документа, подається засвідчений витяг з нього.

Відповідно до ст. 116 ЦПК України, суд за заявою учасника справи або особи, яка може набути статусу позивача, має забезпечити докази, якщо є підстави припускати, що засіб доказування може бути втрачений або збирання або подання відповідних доказів стане згодом неможливим чи утрудненим.

Заява про забезпечення доказів може бути подана до суду як до, так і після подання позовної заяви.

Згідно з ст. 118 ЦПК України за результатами розгляду заяви про забезпечення доказів суд постановляє ухвалу про задоволення чи відмову у задоволенні заяви. У разі задоволення заяви суд в ухвалі зазначає доказ, а також дії, що необхідно вчинити для його забезпечення.

Як вбачається з матеріалів справи, позивач звернулася з позовом до суду про зміну розміру аліментів, призначених на підставі судового наказу Солом"янського районного суду м. Києва від 12.12.2017.

Як вбачається з матеріалів поданої заяви про забезпечення доказів, ОСОБА_8 були направлені адвокатські запити до Держаної прикордонної служби України та ТОВ Київська загальноосвітня приватна школа І-Ш ступенів Британська міжнародна школа - Київ , однак останній були надані відмови, оскільки інформація є конфіденційною та надається на виконання судового рішення.

Крім того, ОСОБА_8 були направлені адвокатські запити до ТОВ Спортивно-оздоровчий комплекс Монітор та ТОВ Діагностичний лікувально-реабілітаційний курортний комплекс РІКСОС-ПРИКАРПАТТЯ , однак відповіді на запити не надано.

Отже, з урахуванням вищевикладеного, суд вважає, що у позивача є утруднення у збиранні відповідних доказів, які мають значення для правильного вирішення справи, а тому вважає витребувати останні.

Заявник в прохальній частині поданої заяви просить витребувати відповідні докази з січня 2017, однак суд вважає за можливе витребувати, зазначені заявником докази за період з 13.12.2017, тобто після видачі судового наказу, та по теперішній час, оскільки предметом розгляду даної справи є зміна розміру аліментів, стягнутих на підставі судового наказу від 12.12.2017.

Крім того, суд не вбачає підстав для витребування з ТОВ Діагностичний лікувально-реабілітаційний курортний комплекс РІКСОС-ПРИКАРПАТТЯ інформації про те, чи відпочивала ОСОБА_7, ІНФОРМАЦІЯ_6 у Діагностичному лікувально-реабілітаційному курортному комплексі РІКСОС-ПРИКАРПАТТЯ , оскільки остання не є стороною по справі та відповідно, витребування такої інформації може призвести до порушення її прав.

Враховуючи викладене, з урахуванням утруднень в отриманні відповідних доказів та беручи до уваги, що дані докази мають значення для правильного вирішення справи, суд приходить до висновку, що заява позивача про забезпечення доказів підлягає частковому задоволенню.

Керуючись ст.ст. 116-119, 259, 260 ЦПК України, -

У Х В А Л И В:

Заяву ОСОБА_1 про забезпечення доказів у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про зміну способу стягнення аліментів - задовольнити частково.

Витребувати з Прикордонної служби України (01601, м. Київ, вул. Володимирська, 26) інформацію про перетин кордону: ОСОБА_2, громадянином України, ІНФОРМАЦІЯ_1, ОСОБА_3, громадянином України, ІНФОРМАЦІЯ_2; ОСОБА_4, громадянкою України, ІНФОРМАЦІЯ_3, ОСОБА_5, громадянином України, ІНФОРМАЦІЯ_4 за період з 13.12.2017 по 14.01.2019, в тому числі, якими транспортними засобами (літак або інший транспортний засіб), яким номером рейсу літака відбувався перетин кордону України вказаними особами.

Витребувати з ТОВ Київська загальноосвітня приватна школа І-Ш ступенів Британська міжнародна школа - Київ ідентифікаційний код 24736970 (01103, м. Київ, вул. Драгомірова,1) інформацію про те, чи навчаються (або навчались) діти ОСОБА_2, а саме: син ОСОБА_3, ІНФОРМАЦІЯ_2, донька ОСОБА_6, ІНФОРМАЦІЯ_3, син ОСОБА_5, ІНФОРМАЦІЯ_4. в Київській загальноосвітній приватній школі І-Ш ступенів Британська міжнародна школа - Київ з наданням копій відповідних договорів про навчання , укладених ОСОБА_2, а також довідки про вартість навчання та розмір сплачених коштів за навчання дітей, які здійснював ОСОБА_2 з 13.12.2017 по теперішній час.

Витребувати з ТОВ Спортивно-оздоровчий комплекс Монітор (код ЄДРПОУ 30437959, 04176, м. Київ, вул. Електриків, 29а) інформацію про те, чи відвідують діти ОСОБА_2, а саме: син ОСОБА_3, ІНФОРМАЦІЯ_2, донька ОСОБА_6, ІНФОРМАЦІЯ_3, син ОСОБА_5, ІНФОРМАЦІЯ_4 фітнес клуб 5 елемент та повідомити вартість придбаних абонементів для дітей у 2018 -2019 році, що сплачені ОСОБА_2.

Витребувати з ТОВ Діагностичний лікувально-реабілітаційний курортний комплекс РІКСОС-ПРИКАРПАТТЯ (код ЄДРПОУ 34358195, Львівська область, м. Трускавець, вул. Городище, 8) інформацію про те, чи відпочивав ОСОБА_2, 1980 р.н., зі своїми дітьми: сином ОСОБА_3, ІНФОРМАЦІЯ_2, донькою ОСОБА_4. ІНФОРМАЦІЯ_3 р., сином ОСОБА_5, ІНФОРМАЦІЯ_4 р. у Діагностичному лікувально-реабілітаційному курортному комплексі РІКСОС-ПРИКАРПАТТЯ з 13.12.2017 по теперішній час з зазначенням часу відпочинку та вартістю проживання, що сплачено ОСОБА_2.

В іншій частині поданого клопотання, відмовити.

Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов'язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п'яти днів з дня вручення ухвали.

У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом.

Притягнення винних осіб до відповідальності не звільняє їх від обов'язку подати витребувані судом докази.

Ухвала суду може бути оскаржена до Київського апеляційного суду через Солом'янський районний суд м. Києва шляхом подання апеляційної скарги протягом п'ятнадцяти днів з дня проголошення ухвали.

Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена у день її проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження на ухвали суду - якщо апеляційна скарга подана протягом п'ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Оскарження ухвали про забезпечення доказів не зупиняє її виконання.

Суддя О.М.Букіна

СудСолом'янський районний суд міста Києва
Дата ухвалення рішення18.01.2019
Оприлюднено01.02.2019
Номер документу79538787
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —760/27143/18

Ухвала від 11.09.2020

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Синельников Євген Володимирович

Ухвала від 27.08.2020

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Бурлаков Сергій Юрійович

Ухвала від 19.08.2020

Цивільне

Київський апеляційний суд

Гаращенко Дмитро Русланович

Ухвала від 30.07.2020

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Синельников Євген Володимирович

Ухвала від 29.07.2020

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Синельников Євген Володимирович

Постанова від 10.06.2020

Цивільне

Київський апеляційний суд

Гаращенко Дмитро Русланович

Ухвала від 12.05.2020

Цивільне

Київський апеляційний суд

Гаращенко Дмитро Русланович

Ухвала від 13.03.2020

Цивільне

Київський апеляційний суд

Гаращенко Дмитро Русланович

Ухвала від 10.03.2020

Цивільне

Київський апеляційний суд

Саліхов Віталій Валерійович

Ухвала від 23.12.2019

Цивільне

Київський апеляційний суд

Саліхов Віталій Валерійович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні