Ухвала
від 29.01.2019 по справі 925/94/19
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

18005, м. Черкаси, бульвар Шевченка, 307, тел. канцелярії (0472) 31-21-49, inbox@ck.arbitr.gov.ua

УХВАЛА

29 січня 2019 року                     справа № 925/94/19

          Суддя господарського суду Черкаської області Грачов В.М., розглянувши матеріали за позовом товариства з обмеженою відповідальністю «УМТ+» до комунального закладу «Третя черкаська міська лікарня швидкої медичної допомоги» Черкаської міської ради» про визнання недійсним рішення уповноваженої особи та визнання недійсним договору,

ВСТАНОВИВ:

Позивач - товариство з обмеженою відповідальністю «УМТ+» звернувся в господарський суд Черкаської області з позовом до комунального закладу «Третя черкаська міська лікарня швидкої медичної допомоги» Черкаської міської ради», у якому просить суд:

визнати недійсним рішення уповноваженої особи, оформлене протоколом про прийняття рішення уповноваженою особою від 23.11.2018 року № 4;

визнати недійсним з моменту укладення договір №785H/2018 від 10.12.2018 року, укладений між комунальним закладом «Третя черкаська міська лікарня швидкої медичної допомоги» Черкаської міської ради» та товариством з обмеженою відповідальністю «ЗДРАВО»;

відшкодувати судові витрати.

У позовній заяві позивач зазначив третьою особою, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору – Черкаську міську раду, необґрунтувавши мотиви її залучення.

Відповідно до ст. 50 Господарського процесуального кодексу України, треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого провадження у справі або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права або обов'язки щодо однієї із сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за заявою учасників справи.

Якщо суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до розгляду встановить, що рішення господарського суду може вплинути на права та обов'язки осіб, які не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі у справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору.

Про залучення третіх осіб до участі у справі суд постановляє ухвалу, в якій зазначає, на які права чи обов'язки такої особи та яким чином може вплинути рішення суду у справі.

Треті особи, які не заявляють самостійних вимог, мають процесуальні права та обов'язки, встановлені статтею 42 цього Кодексу.

Дослідивши матеріали позову, суддя вважає необхідним залучити до участі у розгляді справи № 925/94/19 третю особу, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні відповідача – Черкаську міську раду, оскільки Черкаська міська рада є засновником відповідача.

Таким чином, підстави для залишення позовної заяви товариства з обмеженою відповідальністю «УМТ+» без руху, повернення її чи відмови у відкритті провадження відсутні.

Справа підлягає розгляду за правилами загального позовного провадження.

Керуючись ст.ст. 50, 121, ч. 1, 2, 3, 5 ст.176, ч. 3 ст. 177, ч. 1 ст. 182, ст. 234 ГПК України, суддя

УХВАЛИВ:

Прийняти позовну заяву до розгляду і відкрити провадження у справі № 925/94/19 за правилами загального позовного провадження.

Справу призначити до розгляду на 09:00 28 лютого 2019 року.

          Засідання провести в приміщенні господарського суду, м.Черкаси, бул. Шевченка, 307, к. 220, тел. канцелярії суду: 31-21-49.           

          Залучити до участі у справі третю особу, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні відповідача – Черкаська міська рада (код ЄДРПОУ 25212542, місцезнаходження: м. Черкаси, вул. Б. Вишневецького, буд. 36)

Явку у судове засідання представників обох сторін та третьої особи визнати обов'язковою.          

          Зобов'язати учасників справи до дня засідання подати через канцелярію суду такі документи:

          Позивача: усі документи в обґрунтування позовних вимог та оригінали цих документів для огляду в судовому засіданні;

          Відповідача: письмовий відзив на позовну заяву в порядку ст. 165 ГПК України і всі документи, що підтверджують заперечення проти позову у разі їх наявності;

          Третю особу: письмові пояснення в порядку ст. 179 ГПК України.

          Встановити відповідачу строк для надіслання (надання) господарському суду, позивачу та третій особі відзиву на позов у відповідності з вимогами статті 165 Господарського процесуального кодексу України – протягом п'ятнадцяти днів з дня одержання цієї ухвали.

          Роз'яснити позивачу та відповідачу про їх обов'язок повідомити суд про причини неявки у підготовче засідання і, що у разі їх неявки наступають наслідки передбачені статтею 202 Господарського процесуального кодексу України.

          Ця ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею і не може бути оскаржена окремо від рішення суду.

          

          Суддя                               Грачов В.М.

          

Дата ухвалення рішення29.01.2019
Оприлюднено04.02.2019
Номер документу79545538
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —925/94/19

Ухвала від 26.03.2019

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Грачов В.М.

Ухвала від 28.02.2019

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Грачов В.М.

Ухвала від 29.01.2019

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Грачов В.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні