Ухвала
від 30.01.2019 по справі 490/8023/18
ЦЕНТРАЛЬНИЙ РАЙОННИЙ СУД М. МИКОЛАЄВА

н\п 2/490/3306/2018 Справа № 490/8023/18

Центральний районний суд м. Миколаєва


УХВАЛА

про закриття підготовчого провадження

30 січня 2019 року Центральний районний суд м. Миколаєва у складі:

головуючого судді Гуденко О.А.

за участю секретаря судового засідання - Кваша С.О,, за участі позивача та його представника ОСОБА_1, представника третьої особи ОСОБА_2

розглянувши у підготовчому у судовому засіданні в м. Миколаєві цивільну справу за позовом ОСОБА_3 до Миколаївського академічного художнього російського драматичного театру, третя особа - Миколаївська обласна державна адміністрація про визнання протиправним і скасування рішення конкурсної комісії, -

В С Т А Н О В И В:

25.09.2018 року позивач звернувся до суду з позовною заявою до відповідача про визнання протиправним і скасування рішення конкурсної комісії, яку обґрунтував тим, що 28.02.2018 року у Миколаївському академічному художньому російському драматичному театрі з порушенням наказу Міністерства культури України від 01.07.2016 року за № 497 про затвердження Порядку формування на конкурсній основі кадрового складу художнього та артистичного персоналу державних та комунальних закладів культури (надалі-Порядок) відбувся конкурс на заміщення творчих посад, зокрема, посади режисера-постановника.

Провадження у справі відкрито ухвалою судді від 28 вересня 2018 року в порядку загальног о позовного провадження, підготовче судове засідання призначене на 13 листопада 2018 року. Відкладено в звязку з перебуванням судді у нарадчій кімнаті у складі колегії суддів з розгляду кримінальної справи до 30.01.2019 року.

12 листопада 2018 року надано письмові поясненя третьої особи Миколаївсько обласної державної адміністрації.

Відповідачем, який повідомлений про дату підготовчого зщасідання по тсправі завчасно та належним чином, відповіді на позов не надано. Клропотан про відкладення підготовочго судовго засідання від відповідача не надходило.

За такого, відповідно до правил статті 197 ЦПК України судом розпочато підготовче засідання.

Позивачем 13 листопада 2018 року подана заява, в якій він просить суд викликати і допитати як свідка ОСОБА_4, яка була членом конкурсної комісії та підписантом оспорюваного рішення.

Також в підготовчому засіданні позивач подав заяву про залучення третьої особи особи, що перемогла у конкурсі, отже рішення по справі може вплинти на його права та обовязки, - ОСОБА_5 Володимировача, який займає посаду режисера-постановника Миколаївського академічного художнього російського драматичного театру.

Також заявив клопотання про долуення до матеріаліва справи копію диску з аудіо- та відеозаписом оспорюваного конкурсу.

Суд вбачає за необхідне до закінчення підготовчого провадження та початку судового розгляду справи по суті задовольнити заяву позивача про долучення доказів та про виклик свідків.

Відповідно до статті 91 ЦПК України, виклик свідка здійснюється за заявою учасника справи. Заява представника позивача містить необхідні відомості, передбачені частиною другою статті 91 ЦПК України, та подана до початку першого судового засідання у справі.

Згідно частини 3 статті 53 ЦПК України, якщо суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до розгляду встановить, що рішення суду може вплинути на права та обов'язки осіб, що не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі у справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору.

Враховуючи, що рішення у вказаній справі може вплинути на права та обов'язки ОСОБА_5, який є переможцем конкурсу, результати якого оспорює позивач, і який на тепершній час займає посаду режисера-постановника відповідача , суд дійшов висновку про необхідність задвольнити клопотання позивача та залучення вказаної особи до участі у справі, як третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача.

Враховуючи викладене, суд вважає за можливе закрити підготовче провадження та призначити справу до судового розгляду по суті.

На підставі вищенаведеного, керуючись ст.ст. 53, 81, 196-200 ЦПК України, суд

УХВАЛИВ:

Закрити підготовче провадження та призначити справу до судового розгляду по суті на 12 квітня 2019 року о 10 год. 00 хв.

Задовольнити клопотання позивача та долучити до матеріалів справи диск з відео- та аудіозаписом оспорюваного конкурсу.

Викликати в судове засідання як свідка ОСОБА_4, яка займає посаду екерівника Миколаївського обласного центру народної творчості та культурно-освітньої роботи , за адресою: м. Миколаїв, вул. Адміральська,41 .

Попередити свідка про кримінальну відповідальність за завідомо неправдиве показання чи відмову від давання показань на вимогу суду за ст.ст. 384, 385 КК України.

Роз'яснити свідкам , що свідок зобов'язаний з'явитися до суду за його викликом у визначений час і дати правдиві показання про відомі йому обставини. У разі неможливості прибуття до суду та участі в судовому засіданні в режимі відеоконференції за викликом суду свідок зобов'язаний завчасно повідомити про це суд. Свідок має право давати показання рідною мовою або мовою, якою він володіє, користуватися письмовими записами, відмовитися від давання показань у випадках, встановлених законом, а також на компенсацію витрат, пов'язаних з викликом до суду.

Залучити до участі у справі як третю особу, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору на стороні відповідача - ОСОБА_5 , який займає посаду режиса-постановника Миколаївського академічного художнього російського драматичного Театру , який за місцем роботи перебуває за адресою: м. Миколаїв, вул.Нікольська, 50 . Позивачу не пізніше двох днів з дня вручення копії даної ухвали направити третій особі копію позовної заяви з додатками. Встановити строк для надання пояснення третьої особи щодо позову протягом 15 днів з дня отримання копії ухвали , а сторонам для надання відповіді на пояснення третьої особи протягом 10 днів з моменту отриманні.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи за веб-адресою: ct.mk.court.gov.ua/sud1423.

Ухвала не підлягає оскарженню окремо від рішення суду.

Суддя О.А. Гуденко

Дата ухвалення рішення30.01.2019
Оприлюднено03.02.2019
Номер документу79559573
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —490/8023/18

Рішення від 16.03.2020

Цивільне

Центральний районний суд м. Миколаєва

Гуденко О. А.

Ухвала від 23.12.2019

Цивільне

Миколаївський апеляційний суд

Яворська Ж. М.

Ухвала від 19.11.2019

Цивільне

Центральний районний суд м. Миколаєва

Гуденко О. А.

Ухвала від 30.01.2019

Цивільне

Центральний районний суд м. Миколаєва

Гуденко О. А.

Ухвала від 28.09.2018

Цивільне

Центральний районний суд м. Миколаєва

Гуденко О. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні