Ухвала
від 04.02.2019 по справі 560/175/19
ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Справа № 560/175/19

УХВАЛА

04 лютого 2019 рокум. Хмельницький

Хмельницький окружний адміністративний суд в особі головуючого-судді Майстера П.М., розглянувши в письмовому провадженні клопотання представника Головного управління ДФС у Хмельницькій області про розгляд справи за правилами загального позовного провадження по адміністративній справі за позовом Приватного підприємства "Хмельницькліфткомплект" до Головного управління ДФС у Хмельницькій області про визнання протиправними та скасування податкових повідомлень-рішень,

ВСТАНОВИВ:

Позивач звернувся в суд з позовом до Головного управління ДФС у Хмельницькій області про визнання протиправними та скасування податкових повідомлень-рішень.

Представником відповідача - Головного управління ДФС у Хмельницькій області надано до суду заяву про розгляд справи за правилами загального позовного провадження. В обгрунтування заяви вказав, що предметом доказування в даній справі є обставини, щодо факту несвоєчасної сплати податкових зобов'язань з податку на додану вартість, що самостійно визначено платником в податкових деклараціях, а також правомірності застосування податковим органом штрафних санкцій за несвоєчасну сплату податкових зобов'язань у відповідності до статті 126 Податкового кодексу України за період 2015-2017 роки. Враховуючи предмет спору, характер спірних правовідносин, предмет доказування та з метою повного та всебічного встановлення обставин справи, Головне управління ДФС у Хмельницькій області просить здійснювати розгляд справи №560/175/19 за правилами загального позовного провадження.

Дослідивши подану заяву, суд приходить до наступних висновків.

Відповідно до положень ч. ч. 1, 2 ст. 12 КАС України адміністративне судочинство здійснюється за правилами, передбаченими цим Кодексом, у порядку позовного провадження (загального або спрощеного). Спрощене позовне провадження призначене для розгляду справ незначної складності та інших справ, для яких пріоритетним є швидке вирішення справи.

Відповідно до положень ч. 1 ст. 260 КАС України питання про розгляд справи за правилами спрощеного позовного провадження суд вирішує в ухвалі про відкриття провадження у справі. Згідно з ч.4 цієї статті якщо відповідач в установлений судом строк подасть заяву із запереченнями проти розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження, суд залежно від обгрунтованості заперечень відповідача протягом двох днів із дня її надходження до суду постановляє ухвалу про: 1) залишення заяви відповідача без задоволення; 2) розгляд справи за правилами загального позовного провадження та заміну засідання для розгляду справи по суті підготовчим засіданням.

Ураховуючи те, що до позовної заяви були додані копії всіх необхідних для встановлення фактичних обставин у справі доказів, а також те, що дана справа є незначної складності, суд вважає, що для вирішення даної адміністративної справи проведення підготовчого засідання є недоцільним.

Також, суд наголошує, що у заяві про перехід до розгляду справи за правилами загального позовного провадження представником відповідача не зазначено та жодним чином не обгрунтовано чому предмет доказування є складним та потребує проведення судового засідання, з огляду на що суд вважає, що у задоволенні даної заяви слід відмовити.

Керуючись статтями 48, 248, 256, 260 Кодексу адміністративного судочинства України, суд,-

УХВАЛИВ:

У задоволенні заяви представника Головного управління ДФС у Хмельницькій області про перехід до розгляду справи за правилами загального позовного провадження - відмовити.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання.

Ухвала оскарженню не підлягає. Заперечення на ухвалу можуть бути включені до апеляційної скарги на рішення суду.

Головуючий суддяП.М. Майстер

СудХмельницький окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення04.02.2019
Оприлюднено05.02.2019
Номер документу79582466
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —560/175/19

Ухвала від 11.03.2019

Цивільне

Дубровицький районний суд Рівненської області

Отупор К.М.

Рішення від 11.02.2019

Адміністративне

Хмельницький окружний адміністративний суд

Майстер П.М.

Ухвала від 04.02.2019

Адміністративне

Хмельницький окружний адміністративний суд

Майстер П.М.

Ухвала від 16.01.2019

Адміністративне

Хмельницький окружний адміністративний суд

Майстер П.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні