Ухвала
від 04.02.2019 по справі 640/517/19
ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД МІСТА КИЄВА

1/151

ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД міста КИЄВА 01051, м. Київ, вул. Болбочана Петра 8, корпус 1 У Х В А Л А

про прийняття позовної заяви до розгляду та відкриття провадження у справі

04 лютого 2019 року м. Київ№ 640/517/19 Суддя Окружного адміністративного суду міста Києва Клочкова Н.В., ознайомившись з позовною заявою та доданими до неї матеріалами

державного підприємства Центр державного земельного кадастру

до Солом'янського районного відділу державної виконавчої служби міста Київ Головного територіального управління юстиції у місті Києві

третя особа товариство з обмеженою відповідальністю Торгова компанія Терен

про визнання дій незаконними, визнання протиправною та скасування постанови

В С Т А Н О В И В :

Державне підприємство Центр державного земельного кадастру звернулося до Окружного адміністративного суду міста Києва з позовом до Солом'янського районного відділу державної виконавчої служби міста Київ Головного територіального управління юстиції у місті Києві, третя особа - товариство з обмеженою відповідальністю Торгова компанія Терен , в якому просить:

- визнати дії головного державного виконавця Солом'янського районного відділу державної виконавчої служби міста Київ Головного територіального управління юстиції у місті Києві Штойки Людмили Романівни щодо стягнення з Центру ДЗК виконавчого збору в розмірі 16 258,80 грн в рамках виконавчого провадження №51104556 з примусового виконання наказу №914/3960/14, виданого 06 квітня 2016 року Господарським судом Львівської області про стягнення з державного підприємства Державна картографічна фабрика на користь товариства з обмеженою відповідальністю Торгова компанія Терен 125 642,30 грн боргу, 21 092,89 грн - інфляційних витрат, 12 645,20 грн - 3 відсотків річних, 3 207,61 грн - відшкодування витрат на оплату судового збору - незаконними;

- постанову головного державного виконавця Солом'янського районного відділу державної виконавчої служби міста Київ Головного територіального управління юстиції у місті Києві Штойки Людмили Романівни від 25 жовтня 2018 року про стягнення з Центру ДЗК виконавчого збору в розмірі 16 258,80 грн в рамках виконавчого провадження №51104556 з примусового виконання наказу №914/3960/14, виданого 06 квітня 2016 року господарським судом Львівської області про стягнення з державного підприємства Державна картографічна фабрика на користь Товариства з обмеженою відповідальністю Торгова компанія Терен 125 645,20 грн боргу, 21 092,89 грн - інфляційних витрат, 12 645,20 грн - 3 відсотків річних, 3 207,61 грн - відшкодування витрат на оплату судового збору - визнати протиправною та скасувати.

Ухвалою Окружного адміністративного суду міста Києва від 14 січня 2019 року позовна заява державного підприємства Центр державного земельного кадастру залишена без руху та останньому наданий строк для усунення виявлених судом недоліків шляхом подання до суду оригіналу документу про сплату судового збору.

Представником державного підприємства Центр державного земельного кадастру через канцелярію Окружного адміністративного суду міста Києва на виконання ухвали суду від 14 січня 2019 року подано заяву про усунення недоліків разом з оригіналом документу про сплату судового збору у розмірі 3 842,00 грн.

Згідно з частиною 3 статті 169 Кодексу адміністративного судочинства України , якщо позивач усунув недоліки позовної заяви у строк, встановлений судом, вона вважається поданою у день первинного її подання до адміністративного суду та приймається до розгляду, про що суд постановляє ухвалу в порядку, встановленому статтею 171 цього Кодексу.

Так, позивачем усунуто у встановлені судом строки виявлені недоліки позовної заяви, а тому суд визнає таку позовну заяву і додані до неї матеріали достатніми для відкриття провадження у справі, яка буде розглядатись у порядку спрощеного позовного провадження з повідомленням учасників справи.

Підставою позову вказана незгода позивача з правомірністю дій та рішення суб'єкта владних повноважень.

Дослідивши подану позовну заяву, суд визнав таку позовну заяву і додані до неї матеріали достатніми для відкриття провадження у справі, яка буде розглядатись у порядку, визначеному статтею 287 Кодексу адміністративного судочинства України.

Частиною першою статті 287 КАС України встановлено, що учасники виконавчого провадження (крім державного виконавця, приватного виконавця) та особи, які залучаються до проведення виконавчих дій, мають право звернутися до адміністративного суду із позовною заявою, якщо вважають, що рішенням, дією або бездіяльністю державного виконавця чи іншої посадової особи органу державної виконавчої служби або приватного виконавця порушено їхні права, свободи чи інтереси, а також якщо законом не встановлено інший порядок судового оскарження рішень, дій чи бездіяльності таких осіб.

Згідно з частиною 1 статті 269 Кодексу адміністративного України, у справах, визначених статтями 273-277, 280-283, 285-289 цього Кодексу, заявами по суті справи є позовна заява та відзив на позовну заяву (відзив).

Враховуючи викладене, для забезпечення всебічного, об'єктивного розгляду і вирішення справи протягом розумного строку, суд прийняв рішення про проведення судового засідання по суті у даній справі, із врахуванням вимог статті 287 Кодексу адміністративного судочинства України та про витребування доказів, на підставі статей 77, 80 Кодексу адміністративного судочинства України, зокрема, для вирішення справи необхідно дослідити матеріали відповідних виконавчих проваджень.

Згідно частини 3 статті 287 Кодексу адміністративного судочинства України відповідачем у справах з приводу рішень, дій або бездіяльності державного виконавця чи іншої посадової особи органу державної виконавчої служби є відповідний орган державної виконавчої служби, а у справах з приводу рішень, дій або бездіяльності приватного виконавця - приватний виконавець.

Суд звертає увагу учасників цієї справи, що згідно частини 3 статті 287 Кодексу адміністративного судочинства України адміністративна справа з приводу рішень, дій або бездіяльності державного виконавця чи іншої посадової особи органу державної виконавчої служби, приватного виконавця вирішується судом протягом десяти днів після відкриття провадження у справі, а тому сторони повідомляються про дату, час та місце судового розгляду в порядку частини 2 та частини 3 статті 268 Кодексу адміністративного судочинства України у строк, достатній для прибуття до суду. При цьому неприбуття сторін не перешкоджає подальшому розгляду справи.

Керуючись вимогами статей 12, 169, 171, 194, 248, 268, 287 Кодексу адміністративного судочинства України, суд, -

У Х В А Л И В:

1. Відкрити провадження в адміністративній справі за позовом державного підприємства Центр державного земельного кадастру (03151, місто Київ, вулиця Народного ополчення, будинок 3, код ЄДРПОУ 21616582)до Солом'янського районного відділу державної виконавчої служби міста Київ Головного територіального управління юстиції у місті Києві (03036, місто Київ, проспект Повітрофлотський, будинок 76а, код ЄДРПОУ 35008087), третя особа - товариство з обмеженою відповідальністю Торгова компанія Терен (79053, Львівська область, місто Львів, вулиця Перфецького, будинок 21/22, код ЄДРПОУ 37444571) про визнання дій незаконними, визнання протиправною та скасування постанови.

2. Розглядати справу за правилами спрощеного позовного провадження.

3. Призначити судове засідання по суті на 12 лютого 2019 року о 10 год. 00 хв. Судове засідання відбудеться в приміщенні Окружного адміністративного суду міста Києва за адресою: м. Київ, вул. Петра Болбочана, 8, корпус 1, зал судових засідань № 10 (1 поверх, в р-ні канцелярії).

4. В судове засідання викликати повноважних представників сторін.

5. Відповідачу впродовж п'ятнадцятиденного строку з дня вручення копії цієї ухвали або з дня отримання повідомлення про зміст цієї ухвали подати до суду відзив на позовну заяву і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову (разом з доказами надіслання (надання) іншим учасникам справи копії відзиву та доданих до нього документів).

6. Відзив на позовну заяву разом з доданими до нього матеріалами мають бути подані до канцелярії суду за адресою: м. Київ, вул. Петра Болбочана, 8, корпус 1.

7. Попередити відповідача, що у разі не подання ним разом з доказами надіслання (надання) іншим учасникам справи копії відзиву та доданих до нього документів у встановлений судом строк без поважних причин, суд вирішить справу за наявними матеріалами.

8. Витребувати у Солом'янського районного відділу державної виконавчої служби міста Київ Головного територіального управління юстиції у місті Києві:

- належним чином засвідчені копії матеріалів виконавчого провадження №51104556 та виконавчого провадження №57581843, які подати до суду до початку судового засідання 12 лютого 2019 року.

9. Запропонувати третій особі надати до суду пояснення щодо позову у триденний строк з дня отримання позову, а також надати докази надіслання (надання) пояснень і доданих до них доказів іншим учасникам справи.

10. Витребувані судом докази та матеріали надати через канцелярію суду у триденний строк з дня отримання копії цієї ухвали.

11. Копії ухвали невідкладно надіслати особам, які беруть участь у справі. Третій особі також надіслати копію позовної заяви з доданими до неї документами.

12. Повідомити відповідача, як суб'єкта владних повноважень, за місцезнаходженням якого здійснюється розгляд справи, про наявні копії позовної заяви разом з доданими до неї матеріалами для вручення та можливість отримання останніх лише безпосередньо у Окружному адміністративному суді м. Києва (м. Київ, вул. Петра Болбочана, 8, корпус 1).

13. Повідомити учасників справи про можливість отримати інформацію по справі, що розглядається, за веб-адресою сторінки http://adm.ki.court.gov.ua/sud2670/.

Ухвала набирає законної сили згідно статті 256 Кодексу адміністративного судочинства України з моменту її підписання суддею (суддями).

Ухвала може бути оскаржена до суду апеляційної інстанції виключно в частині дотримання підсудності, за правилами, встановленими статтями 293-297 Кодексу адміністративного судочинства України, протягом п'ятнадцяти днів, з дня складання повного тексту ухвали.

Суддя Н.В. Клочкова

Дата ухвалення рішення04.02.2019
Оприлюднено05.02.2019

Судовий реєстр по справі —640/517/19

Рішення від 14.03.2019

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Клочкова Н.В.

Ухвала від 22.02.2019

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Клочкова Н.В.

Ухвала від 04.02.2019

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Клочкова Н.В.

Ухвала від 14.01.2019

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Клочкова Н.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні