Ухвала
від 04.02.2019 по справі 489/7184/18
МИКОЛАЇВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

4лютого 2019 року м. Миколаїв

Суддя Миколаївського апеляційного суду ОСОБА_1 , вирішуючи питання про відкриття апеляційного провадження за апеляційною скаргою заступника начальника Інгульського відділу Миколаївської місцевої прокуратури № 2 ОСОБА_2 на ухвалу Ленінського районного суду м. Миколаєва від 21 січня 2019 року, якою відмовлено у затвердженні угоди про визнання винуватості у кримінальному провадженні відносно ОСОБА_3 , обвинуваченої у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 191 КК України,

в с т а н о в и л а :

ухвалою Ленінського районного суду м. Миколаєва від 21 січня 2019 року відмовлено у затвердженні угоди про визнання винуватості у кримінальному провадженні відносно ОСОБА_3 , обвинуваченої у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 191 КК України, кримінальне провадження повернуто прокурору для продовження досудового розслідування.

25.01.2019 р. прокурором подано апеляційну скаргу на зазначене рішення.

Вивчивши апеляційну скаргу та матеріали провадження, вважаю, що підстави для відкриття апеляційного провадження за апеляційною скаргою заступника начальника Інгульського відділу Миколаївської місцевої прокуратури № 2 ОСОБА_2 відсутні.

Відповідно до ч. 2 ст. 392 КПК України, в апеляційному порядку можуть бути оскаржені ухвали суду першої інстанції у випадках, передбачених цим Кодексом.

Положеннями ч. 4 ст. 314 КПК України визначено перелік ухвал, постановлених під час підготовчого судового засідання, які можуть бути оскаржені в апеляційному порядку, зокрема, ухвала про повернення обвинувального акту, клопотання про застосування примусових заходів медичного або виховного характеру.

Ухвали про затвердження угоди або відмову в затверджені угоди про визнання винуватості у даному переліку ухвал відсутні.

Крім того, в п. 22 постанови Пленуму Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ «Про практику здійснення судами кримінального провадження на підставі угод» від 11.12.2015 р. № 13 відмічається, що ухвала про відмову у затвердженні угоди оскарженню не підлягає.

За наведеного, чинним кримінальним процесуальним законодавством України не передбачена можливість оскарження ухвали про відмову в затвердженні угоди про визнання винуватості.

Таким чином, заступник начальника Інгульського відділу Миколаївської місцевої прокуратури № 2 ОСОБА_2 подав апеляційну скаргу на ухвалу суду, яка не оскаржується в апеляційному порядку.

Враховуючи, що апеляційна скарга заступника начальника Інгульського відділу Миколаївської місцевої прокуратури № 2 ОСОБА_2 подана на ухвалу суду, яка не оскаржується в апеляційному порядку, а відповідно до вимог ч. 4 ст. 399 КПК України, суддя-доповідач відмовляє у відкритті провадження, якщо апеляційна скарга подана на судове рішення, яке не підлягає оскарженню в апеляційному порядку, у відкритті провадження за апеляційною скаргою заступника начальника Інгульського відділу Миколаївської місцевої прокуратури № 2 ОСОБА_2 на ухвалу Ленінського районного суду м. Миколаєва від 21 січня 2019 року слід відмовити, повернувши апеляційну скаргу із усіма доданими до неї матеріалами особі, яка її подала.

Керуючись ст. 399 КПК України, -

п о с т а н о в и л а:

відмовити у відкритті провадження за апеляційною скаргою заступника начальника Інгульського відділу Миколаївської місцевої прокуратури № 2 ОСОБА_2 на ухвалу Ленінського районного суду м. Миколаєва від 21 січня 2019 року, якою відмовлено у затвердженні угоди про визнання винуватості у кримінальному провадженні відносно ОСОБА_3 , обвинуваченої у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 191 КК України.

Копію ухвали про відмову у відкритті провадження разом з апеляційною скаргою та усіма доданими до неї документами невідкладно надіслати заступнику начальника Інгульського відділу Миколаївської місцевої прокуратури № 2 ОСОБА_2 .

Ухвала суду апеляційної інстанції набирає законної сили з моменту її постановлення та може бути оскаржена в касаційному порядку безпосередньо до Верховного Суду протягом трьох місяців з дня її постановлення.

Суддя Миколаївського

апеляційного суду ОСОБА_1

СудМиколаївський апеляційний суд
Дата ухвалення рішення04.02.2019
Оприлюднено14.02.2023
Номер документу79586126
СудочинствоКримінальне
КатегоріяЗлочини проти власності Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем

Судовий реєстр по справі —489/7184/18

Ухвала від 02.10.2023

Кримінальне

Ленінський районний суд м. Миколаєва

Коваленко І. В.

Ухвала від 18.01.2022

Кримінальне

Ленінський районний суд м. Миколаєва

Коваленко І. В.

Ухвала від 27.09.2021

Кримінальне

Ленінський районний суд м. Миколаєва

Коваленко І. В.

Ухвала від 16.12.2019

Кримінальне

Ленінський районний суд м. Миколаєва

Коваленко І. В.

Ухвала від 19.02.2019

Кримінальне

Ленінський районний суд м. Миколаєва

Захарченко Д. В.

Ухвала від 04.02.2019

Кримінальне

Миколаївський апеляційний суд

Чебанова-Губарєва Н. В.

Ухвала від 21.01.2019

Кримінальне

Ленінський районний суд м. Миколаєва

Крутій Ю. П.

Ухвала від 22.11.2018

Кримінальне

Ленінський районний суд м. Миколаєва

Крутій Ю. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні