Ухвала
від 04.02.2019 по справі 461/755/19
ГАЛИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЛЬВОВА

Справа № 461/755/19

Провадження № 1-кс/461/988/19

УХВАЛА

про проведення обшуку

04.02.2019 року слідчий суддя Галицького районного суду м. Львова ОСОБА_1 , з участю: секретаря судового засідання ОСОБА_2 , слідчого ОСОБА_3 , розглянувши клопотання старшого слідчого СУ ГУНП у Львівській області ОСОБА_3 про проведення обшуку,

в с т а н о в и в :

Слідчим Управлінням ГУ НП у Львівській області проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні за №42018140400000147 від 16.07.2018 року, за ознаками вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 364, ч.2 ст.366 КК України.

Старший слідчий СУ ГУ НП у Львівській області ОСОБА_3 , за погодженням із прокурором прокуратури Західного регіону України ОСОБА_4 , звернулася в суд з клопотанням про надання дозволу на проведення обшуку в усіх приміщеннях (в тому числі допоміжних: кладових та технічних кімнатах, підвалах, горищах, складах, тощо), будівлях та спорудах за адресою: Львівська область, Яворівський район, село Старичі, за місцем здійснення будівництва казарм поліпшеного планування №1,2,3,4,5,6,7,8 у військовому містечку №25, у АДРЕСА_1 , прилеглої території, та всіх транспортних засобах, що на момент виконання ухвали слідчого судді перебуватимуть на території, з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання та вилучення речей, предметів та документів, які мають значення у кримінальному провадженні, та подальшого проведення по них ряду судових експертиз, а саме: журналу заїзду та виїзду транспортних засобів, графіку відвідування робітників на будівельному майданчику казарм поліпшеного планування №1,2,3,4,5,6,7,8 у військовому містечку № НОМЕР_1 , у АДРЕСА_1 , чорнових записів, військової спеціальної техніки та електронних носіїв інформації котрі здійснюють фіксування (відеокамери).

Клопотання мотивує тим, що в ході злочинної діяльності було створено ряд підроблених документів, щодо використання паливно-мастильних матеріалів, військової спеціальної техніки, особового складу та ін., вищезазначене необхідно віднайти з метою встановлення ролі кожного у злочинних діяннях. Відтак, є необхідність проведення обшуку на будівельному майданчику казарм поліпшеного планування №1,2,3,4,5,6,7,8 у військовому містечку № НОМЕР_1 , у АДРЕСА_1 , що за адресою: Львівська область, Яворівський район, с. Старичі, з метою виявлення та вилучення: журналу заїзду та виїзду транспортних засобів, графіку відвідування робітників, чорнових записів, військової спеціальної техніки та електронних носіїв інформації котрі здійснюють фіксування (відеокамери). З огляду на вищевикладене, відшукання і вилучення оригіналів документів, та інших предметів і речей необхідних для подальшого досудового розслідування даного кримінального провадження неможливе у інший спосіб, окрім як шляхом проведення обшуку. За встановленихобставин обшукє найбільшдоцільним таефективним способомвідшукання тавилучення речейі документів,які маютьзначення длядосудового розслідування,а такожзаходом,пропорційним втручаннюв особистеі сімейнежиття особи.

Відповідно до ч.ч.1,2 ст. 234 КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб. Обшук проводиться на підставі ухвали слідчого судді.

Частиною 3 ст. 234 КПК України визначено, що у разі необхідності провести обшук слідчий за погодженням з прокурором або прокурор звертається до слідчого судді з відповідним клопотанням.

Згідно ч.4 ст.234 КПК України клопотання про обшук розглядається у суді у день його надходження за участю слідчого або прокурора.

Клопотання слідчого відповідає вимогам ч. 3 ст. 234 КПК України.

Прокурор та слідчий довели наявність достатніх, передбачених ч. 5 ст. 234 КПК України, підстав для проведення обшуку.

Крім цього, відповідно до ч.2 ст.235 КПК України ухвала про дозвіл на обшук повинна містити відомості про речі, документи або осіб, для виявлення яких проводиться обшук.

Враховуючи вищевикладене, а також правові підстави для проведення обшуку, достатність доказів, що вказують на вчинення кримінального правопорушення, наслідки обшуку, розумність та співрозмірність обшуку завданням кримінального провадження, наявність об`єктивної необхідності та виправданість такого втручання у права і свободи особи, приймаючи до уваги неможливість досягнення мети, на яку посилається слідчий, без застосування цих заходів, вважаю, що клопотання прокурора обґрунтоване та підлягає до задоволення.

Керуючись ст. ст.234, 235 КПК України, слідчий суддя

у х в а л и в :

Клопотання задовольнити.

Надатистаршомуслідчому СУГУНП уЛьвівській областікапітану поліції ОСОБА_3 ,старшому слідчомуСУ ГУНПу Львівськійобласті капітанаполіції ОСОБА_5 ,старшому слідчомув ОВССУ ГУНПу Львівськійобласті майораполіції ОСОБА_6 ,старшому слідчомув ОВССУ ГУНПу Львівськійобласті майораполіції ОСОБА_7 ,слідчому СУГУНП уЛьвівській областілейтенанта поліції ОСОБА_8 ,старшому слідчомуСУ ГУНПу Львівськійобласті капітанаполіції ОСОБА_9 ,старшому слідчомуСУ ГУНПу Львівськійобласті майораполіції ОСОБА_10 ,слідчому СУГУНП уЛьвівській областікапітана поліції ОСОБА_11 ,слідчому СУГУНП уЛьвівській областілейтенанта поліції ОСОБА_12 ,слідчому СУГУНП уЛьвівській області ОСОБА_13 ,прокурорам прокуратуриЗахідного регіонуУкраїни таіншим слідчимслідчої-групи,та/абоу відповідностідо ст.40КПК Україниза дорученнямслідчого оперативнимпрацівникам УЗЕу Львівськійобласті ДЗЕНП Українидозвіл напроведення обшукув усіхприміщеннях (втому числідопоміжних:кладових татехнічних кімнатах,підвалах,горищах,складах,тощо),будівлях таспорудах заадресою:Львівська область,Яворівський район,село Старичі,за місцемздійснення будівництва казарм поліпшеногопланування №1,2,3,4,5,6,7,8у військовомумістечку №25,у АДРЕСА_1 ,прилеглої території,та всіхтранспортних засобах,що намомент виконанняухвали слідчогосудді перебуватимутьна території,з метоювиявлення тафіксації відомостейпро обставинивчинення кримінальногоправопорушення,відшукання тавилучення речей,предметів тадокументів,які маютьзначення укримінальному провадженні,та подальшогопроведення поних рядусудових експертиз,а саме: журналу заїзду та виїзду транспортних засобів, графіку відвідування робітників на будівельному майданчику казарм поліпшеного планування №1,2,3,4,5,6,7,8 у військовому містечку №25, у АДРЕСА_1 , чорнових записів, військової спеціальної техніки та електронних носіїв інформації котрі здійснюють фіксування (відеокамери).

Строк дії ухвали один місяць з дня постановлення.

Ухвала виготовлена у одному примірнику, який зберігається у матеріалах справи.

Дві копії ухвали надати для проведення обшуку.

Ухвала слідчого судді про дозвіл на обшук житла чи іншого володіння особи з підстав, зазначених у клопотанні прокурора, слідчого, надає право проникнути до житла чи іншого володіння особи лише один раз.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

СудГалицький районний суд м.Львова
Дата ухвалення рішення04.02.2019
Оприлюднено14.02.2023
Номер документу79619804
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про проведення обшуку житла чи іншого володіння особи

Судовий реєстр по справі —461/755/19

Ухвала від 05.07.2019

Кримінальне

Галицький районний суд м.Львова

Городецька Л. М.

Ухвала від 08.04.2019

Кримінальне

Галицький районний суд м.Львова

Городецька Л. М.

Ухвала від 08.04.2019

Кримінальне

Галицький районний суд м.Львова

Городецька Л. М.

Ухвала від 05.02.2019

Кримінальне

Галицький районний суд м.Львова

Городецька Л. М.

Ухвала від 05.02.2019

Кримінальне

Галицький районний суд м.Львова

Городецька Л. М.

Ухвала від 05.02.2019

Кримінальне

Галицький районний суд м.Львова

Городецька Л. М.

Ухвала від 05.02.2019

Кримінальне

Галицький районний суд м.Львова

Городецька Л. М.

Ухвала від 04.02.2019

Кримінальне

Галицький районний суд м.Львова

Городецька Л. М.

Ухвала від 04.02.2019

Кримінальне

Галицький районний суд м.Львова

Городецька Л. М.

Ухвала від 05.02.2019

Кримінальне

Галицький районний суд м.Львова

Городецька Л. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні