Ухвала
від 04.02.2019 по справі 461/755/19
ГАЛИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЛЬВОВА

Справа № 461/755/19

Провадження № 1-кс/461/982/19

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

04.02.2019 року слідчий суддя Галицького районного суду м. Львова ОСОБА_1 , розглянувши клопотання старшого слідчого СУ ГУНП у Львівській області ОСОБА_2 про проведення обшуку,

в с т а н о в и в :

Слідчим Управлінням ГУ НП у Львівській області проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні за №42018140400000147 від 16.07.2018 року, за ознаками вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 364, ч.2 ст.366 КК України.

Старший слідчий СУ ГУ НП у Львівській області ОСОБА_2 , за погодженням із прокурором прокуратури Західного регіону України ОСОБА_3 , звернувся в суд з клопотанням про надання дозволу на проведення обшуку в усіх приміщеннях (в тому числі допоміжних: кладових та технічних кімнатах, підвалах, горищах, складах, тощо), будівлях та спорудах за адресою: АДРЕСА_1 , за місцем проживання ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання та вилучення речей, предметів та документів, які мають значення у кримінальному провадженні, та подальшого проведення по них ряду судових експертиз, а саме: чорнових записів щодо будівництва казарм поліпшеного планування №1,2,3,4,5,6,7,8 у військовому містечку №25, у АДРЕСА_2 та списання паливно-мастильних матеріалів, сім карток, записників, журналів із записами графіків будівництва, документів щодо будівництва казарм, усіх видів та типів цифрових носіїв інформації на котрих міститься інформація про будівництво казарм та списання палива.

Клопотання мотивує тим, що службові особи Старицького військового лісгоспу (код ЄДРПОУ 24977923), Академії сухопутних військ України імені Петра Сагайдачного (код ЄДРПОУ 08410370), військової частини НОМЕР_1 (код ЄДРПОУ 26606616), Корпорації будівельних підприємств «Карпатбуд» (код ЄДРПОУ 30477237), ТзОВ «Вестбетонбуд» (код ЄДРПОУ 38505156), ПАТ «Карєроуправління» (код ЄДРПОУ 5505526) та ФОП ОСОБА_5 (код НОМЕР_2 ) зловживаючи своїм службовим становищем, тобто умисно з метою одержання будь-якої неправомірної вигоди для себе та іншої фізичної особи, використанні службового становища всупереч інтересам служби, завдали тяжких наслідків державним інтересам.

Окрім того, встановлено факти неналежного виконання своїх службових обов`язків посадовими особами Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного, військової частини НОМЕР_1 , Старицького військового лісгоспу, КБП « ІНФОРМАЦІЯ_2 » та ТзОВ «Вестбетонбуд», в частині неналежного виконання організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій під час виконання робіт із будівництва казарм поліпшеного планування №№ 5,6,7,8 у військовому містечку № НОМЕР_3 , що знаходиться за адресою: село Старичі Яворівського району Львівської області, що виконуються за рахунок коштів державного бюджету, в наслідок чого державі заподіяно тяжких наслідків.

В травні та червні 2018 року ІНФОРМАЦІЯ_3 за результатами тендеру щодо закупівлі товарів, робіт та послуг, а саме робіт із будівництва казарм поліпшеного планування №№ 1,2,3,4,5,6,7,8 у військовому містечку № НОМЕР_3 , що знаходиться за адресою: село Старичі Яворівського району Львівської області, визначено переможця вказаного предмету закупівлі КБП «Карпатбут» із наступними пропозиціями вартості виконання робіт:

-будівництво казарм поліпшеного планування №8 у військовому містечку № НОМЕР_3 , у АДРЕСА_2 - 17 970 000,00 грн;

-будівництво казармполіпшеного планування№7у військовомумістечку № НОМЕР_3 ,у АДРЕСА_2 -17600000,00грн;

-будівництво казарм поліпшеного планування №6 у військовому містечку № НОМЕР_3 , у АДРЕСА_2 - 17 910 019,36 грн;

-будівництво казарм поліпшеного планування №5 у військовому містечку № НОМЕР_3 , у АДРЕСА_2 - 15 600 000,00 грн.

-будівництво казарм поліпшеного планування №4 у військовому містечку № НОМЕР_3 , у АДРЕСА_2 - 16 100 000,00 грн.

-будівництво казарм поліпшеного планування №3 у військовому містечку № НОМЕР_3 , у АДРЕСА_2 - 16 500 000,00 грн.

-будівництво казарм поліпшеного планування №2 у військовому містечку № НОМЕР_3 , у АДРЕСА_2 - 14 630 000,00 грн.

-будівництво казарм поліпшеного планування №1 у військовому містечку № НОМЕР_3 , у АДРЕСА_2 - 12 500 000,00 грн.

В подальшому КБП «Карпатбут» укладено договір субпідряду із ТзОВ «Вестбетонбуд» щодо безпосереднього будівництва казарм поліпшеного планування №№ 1,2,3,4,5,6,7,8 у військовому містечку № НОМЕР_3 , що знаходиться за адресою: село Старичі, Яворівський район, Львівська області.

Поряд з цим в ході виконання умов договору ТзОВ «Вестбетонбуд» укладено договір з ФОП « ОСОБА_5 » щодо закупівлі піску.

Окрім того, ФОП « ОСОБА_5 » вступивши в злочинну змову із посадовими особами ІНФОРМАЦІЯ_3 , військової частини НОМЕР_1 , Старицького військового лісгоспу, КБП « ІНФОРМАЦІЯ_2 » та ТзОВ «Вестбетонбуд» уклав фіктивний договір із ПАТ «Кар`єроуправління» щодо купівлі піску, який нібито був поставлений та поставляється ТзОВ «Вестбетонбуд», що підтверджується оплатами та відображено в бухгалтерських документах, а насправді забір піску здійснюється військовослужбовцями та військовою технікою військової частини НОМЕР_1 в лісовому масиві Старицького лісництва Старицького військового лісгоспу, та розвантажується на території, де проводиться будівництво казарм поліпшеного планування №№ 5,6,7,8 у військовому містечку № НОМЕР_3 , що знаходиться за адресою: АДРЕСА_2 .

Таким чином посадові особи Старицького військового лісгоспу, ІНФОРМАЦІЯ_4 , військової частини НОМЕР_1 , КБП «Карпатбуд», ТзОВ «Вестбетонбуд», ПАТ «Кар`єроуправління» та ФОП ОСОБА_5 , неналежно виконуючи свої службові обов`язки в частині неналежного контролю виконання умов договорів підряду та субпідряду допустили розтрату коштів державного бюджету в наслідок чого державі заподіяно тяжких наслідків.

Зокрема, негласними слідчими (розшуковими) діями встановлено, що посадові особи військової частини НОМЕР_1 ( НОМЕР_4 НЦ НАВС) для виконання попередньо обумовленої схеми щодо розкрадання державних коштів під час будівництва казарм, використовували спеціальну техніку, паливно - мастильні матеріали, контрактників та строковиків котрі проходили військову службу у військовій частини НОМЕР_1 ( НОМЕР_4 НЦ НАВС) під час будівництва казарм поліпшеного типу. Також, посадові особи військової частини за попередньою змовою із посадовими особами Старицького військового лісгоспу на території Старицького військового лісгоспу в порушення правил охорони та використання надр, спец. технікою військової частини здійснили видобування піску котрий в подальшому використовували для будівництва казарм поліпшеного типу. Про вказані незаконні дії було відомо посадовим особи ІНФОРМАЦІЯ_5 , а саме ОСОБА_6 та та його заступнику ОСОБА_7 оскільки такі неодноразово надавали незаконні вказівки командиру в/ч НОМЕР_1 ОСОБА_8 щодо видобутку піску із незаконного кар`єру та доставку його на будівельний майданчик на прохання посадових осіб КБП «Карпатбуд».

В подальшому за попередньо обумовленим злочинним планом посадові особи КБП «Карпатбуд», ТзОВ «Вестбетонбуд», ПАТ «Кар`єроуправління», ФОП ОСОБА_9 », ТзОВ «Довіра Гарант», ТзОВ «Львівська будова» та ін. в бухгалтерських документах відображали відомості про те, що ними начебто придбано пісок, залучено спец. техніку та людський ресурс для будівництва казарм поліпшеного типу, а в подальшому незаконно здобуті державні кошти привласнили підробивши при цьому ряд необхідних документів.

Окрім цього, в ході досудового розслідування встановлено, що командир військової частини НОМЕР_1 ( НОМЕР_4 НЦ НАВС) ОСОБА_8 надавав незаконні вказівки своїм заступникам ОСОБА_10 , ОСОБА_4 , ОСОБА_11 , щодо доставки піску із незаконно створеного кар`єру на території Старицького військового лісгоспу на будівельний майданчик, при цьому за вказівкою ОСОБА_8 здійснювалось списання паливно мастильних матеріалів, начебто на потреби війська, залучались до будівництва казарм особи котрі приходили строкову службу.

ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , (прож: АДРЕСА_1 ) котрий обіймає посаду заступник командира військової частини НОМЕР_1 ( НОМЕР_4 НЦ НАВС), неодноразово надавав незаконні вказівки начальнику заправного пункту ОСОБА_12 , щодо заправки приватних автомобілів паливом та в подальшому його списання на потреби військової частини. Окрім цього, ОСОБА_4 надавав незаконні вказівки, начальнику квартирно-експлуатаційної служби ОСОБА_13 , щодо доставки військової техніки на будівництво казарм, контрактників та строковиків військової служби, доставки незаконно видобутого піску.

Помешкання за адресою: АДРЕСА_1 на праві приватної спільної часткової власності належить ОСОБА_14 .

Беручи до уваги те, що в ході вищеописаної злочинної діяльності було створено ряд підроблених документів, щодо використання паливно-мастильних матеріалів, військової спеціальної техніки, особового складу та ін., вищезазначене необхідно віднайти з метою встановлення ролі кожного у злочинних діяннях.

Відтак, є необхідність проведення обшуку за місцем проживання ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , що за адресою: АДРЕСА_1 , з метою виявлення та вилучення: чорнових записів щодо будівництва казарм поліпшеного планування №1,2,3,4,5,6,7,8 у військовому містечку № НОМЕР_3 , у АДРЕСА_2 та списання паливно-мастильних матеріалів, сім карток, записників, журналів із записами графіків будівництва, документів щодо будівництва казарм, усіх видів та типів цифрових носіїв інформації на котрих міститься інформація про будівництво казарм та списання палива.

З огляду на вищевикладене, відшукання і вилучення оригіналів документів, та інших предметів і речей необхідних для подальшого досудового розслідування даного кримінального провадження неможливе у інший спосіб, окрім як шляхом проведення обшуку.

За встановленихобставин обшукє найбільшдоцільним таефективним способомвідшукання тавилучення речейі документів,які маютьзначення длядосудового розслідування,а такожзаходом,пропорційним втручаннюв особистеі сімейнежиття особи.

Відшукання та вилучення описаних вище речей та документів, можливо здійснити лише в ході проведення обшуку, оскільки існує реальна загроза знищення або переховування речей та документів. Лише елемент раптовості проведення обшуку може забезпечити відшукання та вилучення вищезгаданих речей та документів.

Відповідно до ч.ч.1,2 ст. 234 КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб. Обшук проводиться на підставі ухвали слідчого судді.

Частиною 3 ст. 234 КПК України визначено, що у разі необхідності провести обшук слідчий за погодженням з прокурором або прокурор звертається до слідчого судді з відповідним клопотанням.

Згідно ч.4 ст.234 КПК України клопотання про обшук розглядається у суді у день його надходження за участю слідчого або прокурора.

Клопотання слідчого не відповідає вимогам ч. 3 ст. 234 КПК України, оскільки уйого матеріалах відсутні докази того, що ОСОБА_4 проживає за адресою: АДРЕСА_1 .

Згідно Інформації з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру Іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об`єктів нерухомого майна щодо об`єкта нерухомого майна від 15.12.2018 року, номер довідки 149666961, вказане вище майно належить на праві спільної часткової власності ОСОБА_14 .

На думку слідчого судді, декларація про доходи за 2017 року не може бути належним доказом проживання особи за адресою вказаною у ній станом на 2019 рік.

Враховуючи вищевикладене, а також правові підстави для проведення обшуку, недостатність доказів, що вказують на необхідність проведення обшуку за вказаною у клопотанні адресою, наслідки обшуку, розумність та співрозмірність обшуку завданням кримінального провадження, вважаю, що клопотання слідчого не підлягає до задоволення.

Керуючисьст.ст.234, 235 КПК України, слідчий суддя

у х в а л и в :

У задоволенні клопотання старшого слідчого СУ ГУНП у Львівській області ОСОБА_2 про проведення обшуку відмовити.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення04.02.2019
Оприлюднено14.02.2023
Номер документу79619820
СудочинствоКримінальне
Сутьпроведення обшуку

Судовий реєстр по справі —461/755/19

Ухвала від 05.07.2019

Кримінальне

Галицький районний суд м.Львова

Городецька Л. М.

Ухвала від 08.04.2019

Кримінальне

Галицький районний суд м.Львова

Городецька Л. М.

Ухвала від 08.04.2019

Кримінальне

Галицький районний суд м.Львова

Городецька Л. М.

Ухвала від 05.02.2019

Кримінальне

Галицький районний суд м.Львова

Городецька Л. М.

Ухвала від 05.02.2019

Кримінальне

Галицький районний суд м.Львова

Городецька Л. М.

Ухвала від 05.02.2019

Кримінальне

Галицький районний суд м.Львова

Городецька Л. М.

Ухвала від 05.02.2019

Кримінальне

Галицький районний суд м.Львова

Городецька Л. М.

Ухвала від 04.02.2019

Кримінальне

Галицький районний суд м.Львова

Городецька Л. М.

Ухвала від 04.02.2019

Кримінальне

Галицький районний суд м.Львова

Городецька Л. М.

Ухвала від 05.02.2019

Кримінальне

Галицький районний суд м.Львова

Городецька Л. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні