Ухвала
від 05.02.2019 по справі 540/60/19
ХЕРСОНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ХЕРСОНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД


УХВАЛА

про зупинення провадження у справі

05 лютого 2019 р. м. ХерсонСправа № 540/60/19

Херсонський окружний адміністративний суд у складі головуючої судді: Ковбій О.В.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні адміністративну справу за позовом Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Херсонській області до Приватного підприємства "Муравей" про вжиття заходів реагування під час здійснення державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності,

встановила:

Позивач звернувся до суду з вказаним позовом, у якому просить застосувати до Приватного підприємства "Муравей" захід реагування у вигляді зупинення подальшої експлуатації будівлі, території та приміщень Приватного підприємства "Муравей" за адресою: Херсонська область, м. Херсон, вул. 23 Східна, 43-б до повного усунення порушень вимог законодавства у сфері пожежної та техногенної безпеки, цивільного захисту шляхом заборони Приватному підприємству "Муравей" використовувати будівлі, території та приміщення підприємства (місце розташування: Херсонська область, м. Херсон, вул. 23 Східна, 43-б), окрім робіт, пов'язаних із усуненням порушень вимог законодавства у сфері цивільного захисту, пожежної та техногенної безпеки, до повного усунення порушень.

Ухвалою суду від 10.01.2019 року провадження у справі відкрито, визначено розглядати справу за правилами спрощеного позовного провадження з викликом (повідомленням) сторін. Судове засідання призначено на 05.02.2019 року.

В судове засідання на вказану дату сторони не з'явились, 05.02.2019 року подали до суду аналогічні за змістом клопотання про зупинення провадження у справі з метою надання їм часу на примирення.

Частиною 9 статті 205 КАС України встановлено, якщо немає перешкод для розгляду справи у судовому засіданні, визначених цією статтею, але всі учасники справи не з'явилися у судове засідання, хоча і були належним чином повідомлені про дату, час і місце судового розгляду, суд має право розглянути справу у письмовому провадженні у разі відсутності потреби заслухати свідка чи експерта.

На підставі викладеного суд вважає за можливе розглянути подані клопотання в порядку письмового провадження.

Приписами ч. 1, 2 ст. 190 КАС України встановлено, що сторони можуть повністю або частково врегулювати спір на підставі взаємних поступок. Примирення сторін може стосуватися лише прав та обов'язків сторін. Сторони можуть примиритися на умовах, які виходять за межі предмета спору, якщо такі умови примирення не порушують прав чи охоронюваних законом інтересів третіх осіб. Умови примирення не можуть суперечити закону або виходити за межі компетенції суб'єкта владних повноважень .

Відповідно до п. 4 ч. 1 ст. 236 КАС України суд зупиняє провадження у справі в разі звернення обох сторін з клопотанням про надання їм часу для примирення - до закінчення строку, про який сторони заявили у клопотанні

Враховуючи викладене суд вважає за необхідне зупинити провадження у даній справі.

Керуючись ст. 236, 243, 248 КАС України,

ухвалила:

          

Клопотання сторін задовольнити.

Зупинити провадження у адміністративній справі за позовом Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Херсонській області до Приватного підприємства "Муравей" про вжиття заходів реагування під час здійснення державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності до 05 квітня 2019 року.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку шляхом подання апеляційної скарги безпосередньо до П'ятого апеляційного адміністративного суду в 15-денний строк з дня її проголошення, при цьому відповідно до п.п. 15.5 п. 15 розділу VII "Перехідні положення" КАС України до початку функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомукаційної системи апеляційні скарги подаються через суд першої інстанції, який ухвалив відповідне рішення.

Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини ухвали суду, або розгляду справи в порядку письмового провадження апеляційна скарга подається протягом 15 днів з дня складання повного судового рішення

Ухвала набирає законної сили негайно з моменту її проголошення.

У разі постановлення ухвали в порядку письмового провадження ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.          

Суддя           Ковбій О.В.

Дата ухвалення рішення05.02.2019
Оприлюднено08.02.2019
Номер документу79632960
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —540/60/19

Ухвала від 26.04.2019

Адміністративне

Херсонський окружний адміністративний суд

Ковбій О.В.

Рішення від 24.04.2019

Цивільне

Машівський районний суд Полтавської області

Косик С. М.

Ухвала від 10.04.2019

Адміністративне

Херсонський окружний адміністративний суд

Ковбій О.В.

Ухвала від 10.04.2019

Адміністративне

Херсонський окружний адміністративний суд

Ковбій О.В.

Ухвала від 05.02.2019

Адміністративне

Херсонський окружний адміністративний суд

Ковбій О.В.

Ухвала від 30.01.2019

Цивільне

Машівський районний суд Полтавської області

Косик С. М.

Ухвала від 10.01.2019

Адміністративне

Херсонський окружний адміністративний суд

Ковбій О.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні