Ухвала
від 05.02.2019 по справі 909/19/19
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 909/19/19

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

05.02.2019 м. Івано-Франківськ Господарський суд Івано-Франківської області у складі судді Грици Ю.І. ,

секретар судового засідання Максимів Н. Б.,

представники сторін не з"явилися,

розглянувши у відкритому судовому засіданні справу

за позовом: Акціонерного товариства Комерційний Банк "ПриватБанк", вул. Грушевського, буд. 1 Д, м. Київ,01001; адреса для листування: вул. Набережна Перемоги, буд. 50, м. Дніпро, 49094

до відповідачів: Приватного підприємства "АКВІЛІЯ" вул. Біласа і Данилишина, буд.1, кв. 5, м.Калуш, Івано-Франківська область,77300

ОСОБА_2 АДРЕСА_1

про стягнення коштів

ВСТАНОВИВ:

ПАТ КБ "ПриватБанк" звернулося до господарського суду Івано-Франківської області з позовом до ПП "АКВІЛІЯ" та ОСОБА_2 про стягнення солідарно заборгованості за договором №Б/Н від 10.10.2016 року, в розмірі 89 563,17грн., з яких: 60 000 - заборгованість за кредитом, 17953,41грн. - заборгованість по процентам за користуванням кредитом, 11009,76 грн. - пеня за несвоєчасність виконання зобов'язань за договором та 600грн. - заборгованість по комісії за користування кредитом.

Ухвалою від 04.01.2019 прийнято позовну заяву до розгляду, відкрито провадження у справі, ухвалено здійснювати розгляд справи за правилами загального позовного провадження, підготовче засідання призначено на 05.02.2019.

Представник позивача в судове засідання не з"явився, причини неявки суду не повідомив.

Представники відповідачів ПП "АКВІЛІЯ" та ОСОБА_2 в судове засідання не з"явилися, проте 05.02.2019 направили до суду заяву (вх.№2022/19) в якій просять суд відкласти розгляд справи та надати додатковий строк на подання відзиву на позов, у зв"язку із необхідністю звернутися за наданням послуг з професійної правничої допомоги з метою належного виконання вимог ухвали господарського суду, зокрема подання обгрунтованого відзиву на позов.

Відповідно до ст. 177 ГПК України завданнями підготовчого провадження є остаточне визначення предмета спору та характеру спірних правовідносин, позовних вимог та складу учасників судового процесу; з'ясування заперечень проти позовних вимог; визначення обставин справи, які підлягають встановленню, та зібрання відповідних доказів; вирішення відводів; визначення порядку розгляду справи; вчинення інших дій з метою забезпечення правильного, своєчасного і безперешкодного розгляду справи по суті.

Відповідно до п. 3 ч. 2 ст. 183 ГПК України суд відкладає підготовче засідання в межах визначеного цим Кодексом строку підготовчого провадження в інших випадках, коли питання, визначені частиною другою статті 182 цього Кодексу, не можуть бути розглянуті у даному підготовчому засіданні.

За наведених обставин для забезпечення можливості реалізації сторонами процесуальних засобів захисту своїх прав, дотримання засад рівності всіх учасників процесу перед законом і судом, змагальності в судочинстві, з метою всебічного та об'єктивного вирішення даного спору, суд відкладає підготовче засідання.

Керуючись статтями 177, 182, 183, 234, 235 Господарського процесуального кодексу України, суд

УХВАЛИВ:

відкласти підготовче засідання на 26.02.2019 о 10:40год.

Засідання відбудеться у приміщенні господарського суду Івано-Франківської області за адресою: вул. Шевченка, 16, м. Івано-Франківськ, 76000; корпус 1, зал судових засідань № 14.

Відповідачу направити суду, відповідно до ст.ст. 165, 178 Господарського процесуального кодексу України, відзив на позов і всі документи, що підтверджують заперечення проти позову, копію відзиву надіслати позивачу, докази чого подати суду.

У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд має право вирішити спір за наявними матеріалами справи..

Запропонувати позивачу у строк до десяти днів з дня отримання відзиву на позовну заяву, надати суду відповідь на відзив.

Запропонувати відповідачу у строк до десяти днів з дня отримання відповіді на відзив, надати суду заперечення на відповідь на відзив.

Довести до відома сторін, що письмові докази подаються до суду у відповідності до вимог ст. ст. 80, 91 Господарського процесуального кодексу України.

Сторонам забезпечити присутність повноважних представників в судове засідання.

При направленні у судове засідання уповноважених представників сторін, останнім мати при собі відповідно до ст. 60 Господарського процесуального кодексу України документи, що підтверджують повноваження представників.

Інформацію про дату судових засідань сторони мають можливість отримати також на веб-сторінці господарського суду Івано-Франківської області (http://if.arbitr.gov.ua/sud5010/).

Суд звертає увагу сторін на те, що відповідно до ст. 135 Господарського процесуального кодексу України суд може постановити ухвалу про стягнення в дохід державного бюджету з відповідної особи штрафу у сумі від одного до десяти розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб, зокрема, за ухилення від вчинення дій, покладених судом на учасника судового процесу.

Ухвала набирає законної сили негайно після її оголошення та не підлягає оскарженню окремо від рішення суду.

З метою забезпечення своєчасного початку судового засідання представникам сторін з'являтися заздалегідь зазначеного часу та подавати документи, що підтверджують повноваження.

Суддя Грица Ю.І.

Веб-адреса сторінки на офіційному веб-порталі "Судова влада України", за якою учасники справи можуть отримати інформацію по справі: http://court.gov.ua/fair/sud5010/

Веб-адреса Єдиного державного реєстру судових рішень: http://reyestr.court.gov.ua/

Веб-адреса Господарського суду Івано-Франківської області: http://if.arbitr.gov.ua/sud5010/

e-mail суду: inbox@if.arbitr.gov.ua . Інформація за тел.: (0342) 55-94-88

Довести до відома, що учасники справи можуть отримувати процесуальні документи в електронному вигляді. Для цього необхідно зареєструватись в системі, розміщеній на офіційному веб-порталі "Судова влада України" (https://e-court.mail.gov.ua/?_task=login&_action=plugin.registration_rules) та подати до суду заявку для отримання процесуальних документів в електронному вигляді.

Дата ухвалення рішення05.02.2019
Оприлюднено07.02.2019
Номер документу79656433
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —909/19/19

Рішення від 07.05.2019

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Грица Ю. І.

Ухвала від 11.04.2019

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Грица Ю. І.

Ухвала від 19.03.2019

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Грица Ю. І.

Ухвала від 26.02.2019

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Грица Ю. І.

Ухвала від 05.02.2019

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Грица Ю. І.

Ухвала від 04.01.2019

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Грица Ю. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні