Ухвала
від 06.02.2019 по справі 140/2744/18
ВОЛИНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ВОЛИНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

про залучення третіх осіб до участі у справі

06 лютого 2019 року ЛуцькСправа № 140/2744/18 Волинський окружний адміністративний суд у складі:

головуючого-судді Костюкевича С.Ф.,

розглянувши в порядку письмового провадження заяву представника Обслуговуючого кооперативу Садівниче товариство про залучення до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача Обслуговуючий кооператив Садівниче товариство в справі за позовом Шацької районної державної адміністрації Волинської області до Управління державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Волинській області про визнання протиправною та скасування постанови,

ВСТАНОВИВ:

Шацька районна державна адміністрація Волинської області звернулася з позовом до Управління державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Волинській області про визнання протиправною та скасування постанови заступника начальника відділу примусового виконання рішень УДВС ГТУЮ у Волинській області ВП №56885849 від 05.12.2018 про накладення штрафу в розмірі 10 200 грн.

Ухвалою Волинського окружного адміністративного суду від 28.01.2019 року прийнято позовну заяву до розгляду та відкрито провадження у справі за вказаним позовом, розгляд справи проводити за правилами Розділу 2 Глави 11 Розгляд окремих категорій термінових адміністративних справ Кодексу адміністративного судочинства України, призначено у даній справі судове засідання на 11:00 06.02.2019 року.

05.02.2019 року від представника Обслуговуючого кооперативу Садівниче товариство надійшла до суду заява про залучення до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні відповідача Обслуговуючий кооператив Садівниче товариство . Заява вмотивована тим, що Обслуговуючий кооператив Садівниче товариство являється стягувачем у виконавчому провадженні №56885849 по виконанню рішення суду у справі №803/530/18, яке на думку останнього так і не виконується, тому рішення суду у даній справі може вплинути на їх права та інтереси.

Представники сторін в судове засідання не прибули, подали заяви про розгляд справи без їх участі.

Представник позивача в заяві від 06.02.2019 року вказала, що не заперечує щодо залучення третьої особи.

Дослідивши матеріали справи, суд дійшов висновку що заява про залучення до участі у справі як третю особу, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача Обслуговуючий кооператив Садівниче товариство , підлягає до задоволення з огляду на таке.

Як слідує з матеріалів справи, постановою державного виконавця від 31.07.2018 року відкрито виконавче провадження (ВП №56885849) з виконання виконавчого листа №673/2018 в у справі №803/530/18, де Обслуговуючий кооператив Садівниче товариство є стягувачем.

Згідно із частиною другою, четвертою статті 49 КАС України треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого засідання або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права, свободи, інтереси або обов'язки. Вони можуть бути залучені до участі у справі також за клопотанням учасників справи. Якщо адміністративний суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до судового розгляду встановить, що судове рішення може вплинути на права та обов'язки осіб, які не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі в справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору. Вступ третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, не має наслідком розгляд адміністративної справи спочатку. У заявах про залучення третіх осіб і у заявах третіх осіб про вступ у справу на стороні позивача або відповідача зазначається, на яких підставах третіх осіб належить залучити до участі у справі.

Враховуючи, що Обслуговуючий кооператив Садівниче товариство , є стороною виконавчого провадження ВП №56885849, а саме стягувачем у виконавчому провадженні, тому суд приходить до висновку, що рішення в даній справі може вплинути на права, інтереси або обов'язки останнього, у зв'язку з чим Обслуговуючий кооператив Садівниче товариство слід залучити до участі у справі як третю особу, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні відповідача.

Керуючись статтями 49, 248 Кодексу адміністративного судочинства України, суд

УХВАЛИВ:

Заяву представника Обслуговуючого кооперативу Садівниче товариство задовольнити.

Залучити до участі у справі за позовом Шацької районної державної адміністрації Волинської області до Управління державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Волинській області про визнання протиправною та скасування постанови - третю особу, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача Обслуговуючий кооператив Садівниче товариство (44020, Волинська область, Шацький район, село Пульмо, вулиця Калініна, будинок 47, код ЄДРПОУ 33579747).

Копію ухвали надіслати учасникам справи та третій особі.

Ухвала набирає законної сили негайно після її проголошення.

Ухвала за наслідками розгляду питання про вступ у справу третіх осіб окремо не оскаржується.

Головуючий-суддя С.Ф. Костюкевич

СудВолинський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення06.02.2019
Оприлюднено08.02.2019
Номер документу79658833
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —140/2744/18

Рішення від 15.04.2019

Адміністративне

Волинський окружний адміністративний суд

Костюкевич Сергій Федорович

Ухвала від 15.04.2019

Адміністративне

Волинський окружний адміністративний суд

Костюкевич Сергій Федорович

Ухвала від 06.02.2019

Адміністративне

Волинський окружний адміністративний суд

Костюкевич Сергій Федорович

Ухвала від 06.02.2019

Адміністративне

Волинський окружний адміністративний суд

Костюкевич Сергій Федорович

Ухвала від 28.01.2019

Адміністративне

Волинський окружний адміністративний суд

Костюкевич Сергій Федорович

Ухвала від 02.01.2019

Адміністративне

Волинський окружний адміністративний суд

Костюкевич Сергій Федорович

Постанова від 29.11.2018

Адмінправопорушення

Немирівський районний суд Вінницької області

Алєксєєнко В. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні