Ухвала
від 04.02.2019 по справі 344/1401/18
ІВАНО-ФРАНКІВСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 344/1401/18

Провадження № 2/344/890/19

У Х В А Л А

04 лютого 2019 року м.Івано-Франківськ

Івано-Франківський міський суд Івано-Франківської області в складі:

головуючої- судді ОСОБА_1

секретаря Гули Р.М.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в приміщенні Івано-Франківського міського суду розглянувши питання щодо виправлення описки в короткому заочному рішенні Івано-Франківського міського суду від 30 січня 2019 року по справі №344/1401/18 провадження №2/344/890/19 за позовом ОСОБА_2 до приватного підприємства Безпека-Захід про стягнення коштів та судових витрат, -

В С Т А Н О В И В :

30 січня 2019 року судом винесено заочне коротке рішення в цивільній справі за позовом ОСОБА_2 до приватного підприємства Безпека-Захід про стягнення коштів та судових витрат.

При постановленні зазначеного заочного рішення суд припустився описки, а саме в резолютивній частині рішення (вступна та резолютивна частина), помилково упущено абзац Заочне рішення може бути переглянуте судом, що його ухвалив, за письмовою заявою відповідача. Заяву про перегляд заочного рішення може бути подано протягом тридцяти днів з дня його проголошення. Учасник справи, якому повне заочне рішення суду не було вручене у день його проголошення, має право на поновлення пропущеного строку на подання заяви про його перегляд - якщо така заява подана протягом двадцяти днів з дня вручення йому повного заочного рішення суду. Позивач має право оскаржити заочне рішення в загальному порядку, встановленому цивільним процесуальним кодексом України. Апеляційна скарга на рішення суду подається протягом тридцяти днів з дня його проголошення до Івано-Франківського апеляційного суду .

Відповідно до ст. 269 ЦПК, суд може з власної ініціативи або за заявою учасників справи виправити допущені в рішенні чи ухвалі описки чи арифметичні помилки.

Перевіривши матеріали справи, суд вважає за необхідне, відповідно до ст. 269 ЦПК України виправити описку, оскільки судове рішення повинно бути викладено чітко, грамотно, не повинно містити у собі описок та арифметичних помилок.

Оскільки в даному випадку мала місце механічна описка, то її слід виправити шляхом постановлення відповідної ухвали.

Керуючись ст.ст.244, 269 ЦПК України, суд -

У Х В А Л И В :

Виправити описку в короткому заочному рішенні (вступна та резолютивна частина), резолютивної частини рішення Івано-Франківського міського суду Івано-Франківської області від 30 січня 2019 року у цивільній справі де правильно зазначити вставивши 4-й абзац і абзац 4,5-вважати 5,6:

Заочне рішення може бути переглянуте судом, що його ухвалив, за письмовою заявою відповідача. Заяву про перегляд заочного рішення може бути подано протягом тридцяти днів з дня його проголошення. Учасник справи, якому повне заочне рішення суду не було вручене у день його проголошення, має право на поновлення пропущеного строку на подання заяви про його перегляд - якщо така заява подана протягом двадцяти днів з дня вручення йому повного заочного рішення суду. Позивач має право оскаржити заочне рішення в загальному порядку, встановленому цивільним процесуальним кодексом України. Апеляційна скарга на рішення суду подається протягом тридцяти днів з дня його проголошення до Івано-Франківського апеляційного суду .

Ухвала про внесення виправлень надсилається всім особам, яким видавалося чи надсилалося судове рішення, що містить описки чи арифметичні помилки.

Ухвала набирає законної сили з моменту підписання суддею та може бути оскаржена протягом п"ятнадцяти днів з дня її проголошення до Івано-Франківського апеляційного суду через Івано-Франківський міський суд до дня початку функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи (а після чого, безпосередньо до апеляційного суду)

Суддя Польська М.В.

СудІвано-Франківський міський суд Івано-Франківської області
Дата ухвалення рішення04.02.2019
Оприлюднено10.02.2019
Номер документу79698970
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —344/1401/18

Ухвала від 23.12.2019

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Білоконь Олена Валеріївна

Постанова від 08.11.2019

Цивільне

Івано-Франківський апеляційний суд

Максюта І. О.

Постанова від 08.11.2019

Цивільне

Івано-Франківський апеляційний суд

Максюта І. О.

Ухвала від 24.09.2019

Цивільне

Івано-Франківський апеляційний суд

Максюта І. О.

Ухвала від 13.09.2019

Цивільне

Івано-Франківський апеляційний суд

Максюта І. О.

Ухвала від 14.08.2019

Цивільне

Івано-Франківський міський суд Івано-Франківської області

Пастернак І. А.

Рішення від 08.02.2019

Цивільне

Івано-Франківський міський суд Івано-Франківської області

Польська М. В.

Ухвала від 04.02.2019

Цивільне

Івано-Франківський міський суд Івано-Франківської області

Польська М. В.

Ухвала від 30.01.2019

Цивільне

Івано-Франківський міський суд Івано-Франківської області

Польська М. В.

Рішення від 30.01.2019

Цивільне

Івано-Франківський міський суд Івано-Франківської області

Польська М. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні